DOLAR 0,0000
EURO 0,0000
STERLIN 0,0000
ALTIN 000,00
BİST 00.000
Av. Mehmet AYTAÇ
Av. Mehmet AYTAÇ
Giriş Tarihi : 23-08-2022 21:48

KAYBOLAN KARGODA HAKKINIZI ARAYIN!

Günümüzde teknolojinin gelişmesine bağlı olarak alış-verişler internet ortamında normal mağazadan yapılan alış-verişlere göre kat ve kat daha da fazla artmış bulunmaktadır. Gerek bilgisayarlarımızdan gerekse de artık adeta bir bilgisayar gibi olan cep telefonlarımızdan istediğimiz zaman istediğimiz ürünü rahat ve kolayca alabilmekteyiz. Tüm bu gelişmelerin sonucunda kargoculuk sistemi de hiç şüphesiz kendini geliştirmeyi başarmış ve her gün binlerce ürün kargoya verilmekte ve kargolar teslim edilmekte.

Peki tüm bunlar güzel ama ya kargoya verdiğimiz ürün kaybolursa ne yapacağız? İşte böyle bir sorunla karşı karşıya geldiğimiz zaman hukuku bilmekte büyük fayda var. Haklarımızı ne kadar çok bilirsek gündelik hayatta karşılaştığımız sorunları çözüme kavuşturmamızda o kadar kolay olur. Öncelikle böyle bir durumda alanında uzman bir avukatla iletişime geçmenizi tavsiye ederim. Lafı fazla uzatmadan böyle bir talihsizlik başımıza geldiği zaman hemen kargo şirketi ile iletişime geçip kargonun durumunu sormamız gerekiyor ve kaybolduğu bilgisi verilirse konu ile alakalı hemen tutanak tutmanızı tavsiye ederim. Bunun akabinde yapmış olduğunuz sipariş bilgileri, kargolandığına dair size gelen bilgi mesajları ve takip numaraları gibi kargonuzun olduğunu ispat edecek bilgilerin birer çıktısını alarak Asliye Mahkemelerinde maddi ve manevi tazminat açma hakkınız bulunmaktadır. Tabi bu durum bazen ticaret mahkemelerinde de açılabilmekte olup somut olaya göre değişkenlik gösterebilmektedir.

Konu ile alakalı örneğin verdiğiniz kargo laptop olduğunu varsayalım ve bu laptop ile mesleki işinizi yapmak için sipariş verdiğinizi öne sürerek öncelikle maddi zararınız olarak laptopun fiyatı, manevi zarar olarak da kargonuzun kaybolmasından kaynaklı işinizin gecikmesini ve bununla ilgili iş yerinde veya çevrenizle sorunlar yaşayarak manevi yönden zarara uğradığınızı ispat edebilir ve maddi-manevi tazminat almaya hak kazanabilirsiniz. Bu haftaki yazımda gündelik hayatta başımıza sık gelebilecek bir konu olan kargo kaybolmasından bahsettim ve bu konu hakkında hukuki olarak haklarınızın neler olduğunu bilip böyle bir durumda hakkınızı arayarak söz konusu zararınızı giderebileceğinizi unutmayınız ve son olarak tekrar belirtmekte fayda görüyorum ki, bu tarz konularda mutlaka alanında uzman bir avukatla iletişime geçerek hareket edin, çünkü dilekçecilerden yazdırdığınız dilekçeler ile dava açıp daha sonrasında dilekçede ki eksikliklerden dolayı birçok hak kaybına uğrama ihtimaliniz yüksek. Zaten söz konusu arzuhalciler hukuk öğrenimi görmemiş olup hazır dilekçeleri direk çıkartıp sizlere sunması hukukun bu kadar basit olmadığını ve daha sonrasında yaşayabileceğiniz hak kayıplarını da mutlaka göz önüne alınız. İnternetten dilekçe örneği ile kendiniz takip etmek isterseniz ise her gün değişen kanunlar kurallar vb. şeyler de göz önüne alındığı takdirde sizin örnek olarak almış olduğunuz dilekçeniz eski bilgilere sahip ise yanlış mahkemede bile dava açabilir ve sonradan davanız reddedilir.Bunun akabinde karşı tarafta kendisini vekil ile temsil ettirmiş ise bir de bu yüzden dava masraflarına ek olarak yanlış açılan davanızın reddedilmesi sebebiyle dava açtığınız tarafın vekiline vekalet ücreti ödemek zorunda kalabilirsiniz. Tüm bunlar olmaz demeyin zamanında örnekleri çokça olmuştur ve hala daha maalesef olmaya devam etmektedir.

NELER SÖYLENDİ?
@
İrem 2 yıl önce
Bilgilendirme için teşekkürler, internet çağında bilinmesi gereken bir detay. En azından hakkımızı alma konusunda verimli olduğu kesin.
NAMAZ VAKİTLERİ
PUAN DURUMU
  • Süper LigOP
Gazete Manşetleri
Yol Durumu
BURÇ YORUMLARI
  • KOÇ
    Koç Burcu
  • BOĞA
    Boğa Burcu
  • İKİZLER
    İkizler Burcu
  • YENGEÇ
    Yengeç Burcu
  • ASLAN
    Aslan Burcu
  • BAŞAK
    Başak Burcu
  • TERAZİ
    Terazi Burcu
  • AKREP
    Akrep Burcu
  • YAY
    Yay Burcu
  • OĞLAK
    Oğlak Burcu
  • KOVA
    Kova Burcu
  • BALIK
    Balık Burcu
ANKET OYLAMA TÜMÜ
E-Bülten Kayıt
ARŞİV ARAMA
islami sohbet müzik indir dini sohbet sohbet dijital pazarlama ajansi dijital pazarlama smok betvolegiris.co