YEREL
Giriş Tarihi : 14-03-2024 12:27

FÜ’de 14 Mart Tıp Bayramı Kutlandı

FÜ’de 14 Mart Tıp Bayramı Kutlandı

Fırat Üniversitesi’nde "14 Mart Tıp Bayramı" düzenlenen törenle kutlandı.

Fırat Üniversitesi Rektörlüğü ve Tıp Fakültesi Dekanlığı tarafından "14 Mart Tıp Bayramı" nedeniyle bir tören gerçekleştirildi.

 

 

Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen 14 Mart Tıp Bayramı Kutlama Programı’na; Elazığ Valisi Doç. Dr. Ömer Toraman, Cumhuriyet Başsavcısı Aşkın Yeğin, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bilal Üstündağ, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Kaya Gürgöze, Üniversitemiz Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. İrfan Kaygusuz, öğretim üyeleri, akademisyenler, öğrenciler ile davetliler katıldı. 

 

 

Törende konuşan Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Kaya Gürgöze, Sağlık çalışanları olarak gece gündüz demeden insanlığın sağlığı için hizmet vermeye devam edeceklerini belirterek, tüm bu özverili çalışmaları nedeniyle başta hekimler olmak üzere tüm sağlık çalışanlarına teşekkür ettiğini, şehit olan sağlık çalışanlarına da Allah’tan rahmet dilediğini belirti.

 

 

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, “Medeniyet coğrafyamızda İbn-i Sina ve El- Razi gibi âlimlerimizin temellerini attıkları tıp ilmi her dönem insanlık için önemli olmuştur. Anadolu’nun her köşesinde rastlayabileceğimiz şifahaneler tıp ilminin uygulama merkezleri olarak faaliyet göstermişlerdir. Bizim medeniyetimizde tıp ilmiyle iştigal olmak, rabbimizin insan üzerinde tecelli eden hizmetlerine, mucizelerine de şahit olmak demektir. Dolayısıyla insanı bu kadar yakın inceleyip, onu yaratanı tefekkür etmemek mümkün değildir. Bu nedenle İbn-i Sina’nın günümüze intikal eden eserleri tıp ilmi yanında felsefe ve ahlak ile de ilgilidir. 14 Mart Tıp Bayramında milletimize ve insanlığa hizmetlerinden dolayı başta Fırat Üniversitesi sağlık çalışanları ve kıymetli hocalarımız olmak üzere tüm sağlık çalışanlarına teşekkür ediyor, 14 Mart Tıp Bayramlarını kutluyorum” dedi.

 

 

Törende son olarak konuşan Elazığ Valisi Doç. Dr. Ömer Toraman da, tüm hekimlerin ve sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramlarını kutladığını belirterek; “İnsanlığın en büyük güvencelerinden bir tanesi de doktorlarımız, sağlık çalışanlarımız ve sağlık kuruluşlarımızdır. Hekimlik özveri gerektiren mesleklerden bir tanesidir. Bu millete ve insanlığı gece gündüz demeden hizmet ediyorlar. İyi ki varsınız. Bir kez daha 14 Mart Tıp Bayramınızı kutluyorum” dedi.

 

 

Konuşmaların ardından Tıp Fakültesinde akademik unvanında yükselen öğretim üyelerine cübbeleri giydirildi.

 

 

mehmet karakılıçmehmet karakılıç