YEREL
Giriş Tarihi : 22-04-2024 14:13

Fırat Üniversitesi ile Uluslararası Final Üniversitesi arasında iş birliği protokolü imzalandı

Fırat Üniversitesi ile Uluslararası Final Üniversitesi arasında iş birliği protokolü imzalandı

Fırat Üniversitesi ile Uluslararası Final Üniversitesi arasında çok sayıda konu başlığı altında iş birliği protokolü imzalandı.

Uluslararası alanda görünürlüğünü ve sıralamasını yükseltmeye devam eden Fırat Üniversitesi, Elazığlı hemşehrimiz İbrahim Taşel’in kurucuları arasında yer aldığı Kıbrıs’taki Uluslararası Final Üniversitesi ile protokol imzaladı.

Gerçekleştirilen protokol törenine; Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, Uluslararası Final Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Yaratan, Fırat Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Yılmaz, Fırat Üniversitesi Genel Sekreteri Prof. Dr. Sinan Akpınar, Uluslararası Final Üniversitesi Genel Sekreteri Dr. Öğretim Üyesi Bülent Taşel, Fırat Üniversitesi Matematik Bölüm Başkanı ve Final Üniversitesi Rektör Danışmanı Prof. Dr. Hasan Bulut ile Fırat Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Öğr. Gör. Furkan Dilaver katıldı.

Her iki üniversitenin rektörü tarafından imzalanan iş birliği protokolü ile öğrencilerin eğitim ve araştırma amaçlı değişimi, öğretim ve araştırma için akademik personel değişimi, akademik araştırma ve Ar-Ge projelerinde iş birliği, ortak seminer, konferanslar ve bilimsel etkinliklerin düzenlenmesi amaçlanıyor.

Gerçekleştirilen imza töreninde konuşan Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, “Türkiye’nin en iyi ilk 10 üniversitesi arasında yer alan Üniversitemiz ile Kıbrıs’taki en iyi üniversiteler arasında yer alan Uluslararası Final Üniversitesi’yle yapmış olduğumuz bu protokolü oldukça önemsiyoruz. Türkiye Cumhuriyeti ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti arasındaki sıcak ilişkilerin yanı sıra Elazığ ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti arasında geçmişten günümüze kadar gelen duygusal bir bağ da mevcuttur. Ayrıca Uluslararası Final Üniversitesi’nin kurucusu sayın İbrahim Taşel hocamız şehrimizin yetiştirmiş olduğu önemli değerlerden biridir. Eğitim alanındaki çalışmalarıyla gurur duyduğumuz İbrahim Taşel hocamızın kurucusu olduğu Uluslararası Final Üniversitesi’yle bundan böyle iş birliği içerisinde olmak, ilişkilerimizi güçlendirmek bizler için de önemlidir. Bu iş birliği aynı zamanda Üniversitemizin görünürlüğü ile yurt dışındaki bilinirliğine büyük katkı sağlayacaktır. Bu protokolün hazırlanmasında emeği geçen ve bizlere ev sahipliği yapan tüm Uluslararası Final Üniversitesi yöneticilerine yürekten teşekkür ediyorum” dedi.

Uluslararası Final Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Yaratan ise Fırat Üniversitesi’yle iş birliği yapmaktan büyük mutluluk duyduklarını Fırat Üniversitesi’nin başarısını KKTC’den gururla takip ettiklerini belirterek iş birliği ve nazik ziyaretleri nedeniyle Fırat Üniversitesi heyetine teşekkür etti. 

mehmet karakılıçmehmet karakılıç