YEREL
Giriş Tarihi : 03-11-2023 15:15   Güncelleme : 05-02-2024 14:47

ŞEHİRLER ARASI OTOBÜS TERMİNALİ AÇILIŞ İÇİN GÜN SAYIYOR

ŞEHİRLER ARASI OTOBÜS TERMİNALİ AÇILIŞ İÇİN GÜN SAYIYOR

BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI, ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİ

Elazığ Belediyesi tarafından inşa edilen ve yakın bir zamanda açılışı gerçekleşecek olan Şehirler Arası Otobüs Terminali’nde çevre düzenleme çalışmaları büyük bir hızla ilerliyor.

Elazığ Belediyesi tarafından inşa edilen ve yakın bir zamanda açılışı gerçekleşecek olan Şehirler Arası Otobüs Terminali’nde çevre düzenleme çalışmaları büyük bir hızla ilerliyor. Yürütülen çalışmaları inceleyen Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, “Yeni Otobüs Terminali'miz modern ve konforlu yapısı ile şehrimizin marka değerlerinden birisi olacak.” dedi.

betmuze

ŞEHİR, YEPYENİ BİR DEĞER DAHA KAZANIYOR

Elazığ’ın yıllardır beklediği yeni Şehirler Arası Otobüs Terminali'nde son hazırlıklar devam ederken, açılış için de geri sayım başladı. Güney Çevre Yolu üzerinde 85 dönüm arazi üzerine inşa edilen yeni terminal binası, modern ve kullanışlı yapısıyla hem vatandaşa konforlu ulaşım imkanı sağlayacak, hem de şehir kimliğine katkı sağlayacak. Toplam 8 bin 348 metrekare kapalı alana, 6 bin 556 metrekare yarı açık alana sahip terminal binası bünyesinde; 49 adet peron, 42 adet bilet gişesi, 18 adet dükkân, 2 adet restoran-kafe, büfe ve mescitler yer alıyor.

ÇEVRESEL DÜZENLEMELERİYLE DE GÖZ DOLDURACAK

Modern bir anlayışla inşa edilen Elazığ Şehirler Arası Otobüs Terminali, çevre düzenleme ve peyzaj çalışmalarıyla da göz dolduracak. Yeni terminal yerleşkesindeki 5 bin metrekarelik alan, koruluk olarak düzenleniyor. Karaçam, sedir, ladin, süs elması ve çınar türlerindeki ağaçların dikiminin yapıldığı koruluk alanda kameriyeler ve yürüyüş yolları yer alıyor. Yine terminal yerleşkesinde 3 bin metrekarelik alana ise bir yaşam alanı statüsü kazandırılıyor. Süs eriği, çınar, ıhlamur, helezonik selvi ve leylandi türlerindeki ağaçların dikiminin yapıldığı yaşam alanında kameriyeler, oturma alanları, oyun grupları ve yürüyüş yolları yer alacak. Konukların huzur içinde ağırlanacağı yaşam alanı, mevsimsel çiçeklerle de apayrı bir güzellik kazanacak. Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından yürütülen çevresel düzenleme çalışmaları kapsamında terminal yerleşkesinde saat temalı simgesel bir çalışma da gerçekleştiriliyor.

Ayrıca terminal yerleşkesinde başlatılan asfalt çalışmaları da tüm hızıyla devam ediyor.

BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI: “ELAZIĞ’IMIZA KIYMETLİ BİR YATIRIM DAHA KAZANDIRIYORUZ”

Şehirler Arası Otobüs Terminali'nde sona gelinen çalışmalara ilişkin incelemelerde bulunarak çalışmalar hakkında bilgi alan Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, "Elazığ’ımıza kıymetli bir yatırım daha kazandırıyoruz. Şehrimizin ihtiyaçları doğrultusunda hemşehrilerimize söz verdiğimiz yatırımlarımıza bir yenisini daha ekliyoruz. Şehrimizin en önemli ihtiyaçları arasında yer alan Şehirler Arası Otobüs Terminali'mizi Elazığ’ımıza yakışan bir kimlikle kısa süre içerisinde vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız." dedi.

mehmet karakılıçmehmet karakılıç