YEREL
Giriş Tarihi : 18-11-2022 22:12

Türk Dünyası 7. Belgesel Film Festivali Niğde’de Yapıldı !

Türk Dünyası 7. Belgesel Film Festivali Niğde’de Yapıldı !

Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonunun düzenlediği 7. Türk Dünyası Belgesel Film Festivali gösterimleri Niğde’de gerçekleşti.

Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonunun düzenlediği 7. Türk Dünyası Belgesel Film Festivali gösterimleri, proje ortağı olan Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesinde gösterime sunuldu. “Türk kültürü ve Türk’ün dünyaya bakış açısı” temalı belgesel film festivalinde Semih Sağman’ın Gulab Gul, İlayda İşeri’nin Çeşme filmleri Niğde’de seyirciyle buluştu.

Belgesel Film Festivali Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezinde yapıldı. Programa Niğde Vali Yardımcısı Resul Özdemir, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu, Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Menderes Demir, İstanbul Maltepe Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanı Doç. Dr. Hakan Aytekin, akademisyenler, davetliler, gazeteciler ve öğrenciler katıldı. Programa Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve şehitlerimizin anısına 1 dakikalık saygı duruşu akabinde İstiklal Marşı okunarak başlandı. Açılış konuşmasında Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu Başkanı Menderes Demir  “Niğde’nin yeri ayrıdır bizim için çok özel ve önemlidir.” sözleriyle başladı ve şöyle devam etti: ” Başladığımız günlerde sadece 2 üniversiteydik. Bugün ise 16 üniversite olduk. 9 ülke, 32 bölge, 16 üniversite ile ‘Türk’ün Dünyaya Bakış Açısı’ temalı belgesel yarışmalarımızla dünyadaki Türkleri belgesel ile birbirine kavuşturmaya devam edeceğiz.” dedi.  Sözlerine Şehit Ömer Halisdemir’i anarak devam etti. “Projeye başladığımız ilk günden beri destek veren üniversitemiz adını şehidimizden aldı onun için bizde Niğde’nin yeri ayrıdır, çok özel ve önemlidir.” diyerek Niğde’ye teşekkür etti.

Ömer Halisdemir Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu: “Sinema kültürüne katkı sağlayarak bu kültürün dünya üzerinde yerleşmesini hedefleyen bu festival, Türk Dünyası ülkeleri arasındaki bağların kuvvetlenmesine büyük katkı sağlamaktadır. Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi olarak Türk Kültürü, ‘Türk’ün Dünyaya Bakış Açısı’ temalı belgesel film festivalinin bir parçası olmaktan onur ve gurur duyuyoruz.” dedi. Hasan Uslu sözlerini Şehit Ömer Halisdemir’i anarak bitirdi: “Ömer Halisdemir’in adını dünyanın her yerinde, Türklerin olduğu her yerde duyurmaktan gurur duyuyoruz.” dedi.

AdminAdmin