YEREL
Giriş Tarihi : 04-04-2023 21:37

Başkan Şerifoğulları Orman Bölge Müdürlüğü’nün Arsasını Almak İstediklerini Açıkladı

Başkan Şerifoğulları Orman Bölge Müdürlüğü’nün Arsasını Almak İstediklerini Açıkladı

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Belediye Meclis Toplantısında Elazığ Orman Bölge Müdürlüğü’nün mevcut alanını almak istediklerini söyledi.

Elazığ Belediye Meclisi Nisan Ayı Oturumları Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları'nın başkanlığında, ikinci birleşim ile devam etti.

Toplantıda Karayolları Bölge Müdürlüğü’nün taşınması ile ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Şerifoğulları, Orman Bölge Müdürlüğü’nün alanını da almak istediklerini belirterek, süreci yakınan takip ettiklerini söyledi.

Karayollarının taşınması ile ilgili Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Karayolları 8. Bölge Müdürlüğü yerleşkesinin millet bahçesi yapılması şerhi ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Ulaştırma Bakanlığı arasında trampa yapıldığını söyledi.

Başkan Şerifoğulları: “Karayolları’nın mevcut arsası 95 dönüm Çevre Şehircilik Bakanlığı’na Millet Bahçesi yapılması şerhi ile takas yapıldı. karşılığında da Malatya yolu üzerinde İletişim Fakültesi yanında belirlediğimiz alanda karayollarının taşınması için gerekli alanları yapılacak ve kısa sürede de ihaleleri yapılacak. Oraya millet bahçesi yapılacak ancak henüz proje ile ilgili çalışmalar daha başlamadı. Yer altının kullanılmasıyla ilgili talebimizi bakanlığımıza iletebiliriz. Belediyeye almadık bakanlığın uhdesinde kaldı bakanlıklar arasıdna trampa yapıldı. ama proje üzerinde etkimiz olur.  Şuanda mevcut millet bahçemiz çok aktif değil onun için talimat verdik arkadaşlarımız proje üretiyorlar. İnşallah orman bölge müdürlüğü’nü de alacağız. Orman Bölge Müdürlüğü’nün yeni binası yapılacak ama biz yerinde yapılmasına karşıyız. Yolun karşısında kendi arsalarında yapılması talepleri var onu olumlu değerlendireceğiz gibi duruyor. Orayı da karayollarına dahil edersek 150 dönüme yakın bir alan olacak yani ikinci bir kültür park oluşturacağız ve yaparken de onun modelinde yapmak lazım. Büyük alanların üzerine ticari alan yapmazsak orası çok uğrak bir alan olmuyor. Bu durumda bizde projeye bire bir müdahil olacağız. Yer altı çarşısı da oraya çok hareketlilik katar. Güzel bir proje çıkması noktasında bizler projeye dahil olacağız.” Dedi.

AdminAdmin