YEREL
Giriş Tarihi : 27-10-2023 17:00

Kavak, Yıldızhan ve Polat Köylerinde Yeni Sulama Tesisi Projeleri Devam Ediyor

Kavak, Yıldızhan ve Polat Köylerinde Yeni Sulama Tesisi Projeleri Devam Ediyor

Elazığ İl Özel İdaresi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü ekipleri tarafından Maden İlçesine bağlı Kavak, Yıldızhan ve Polat Köylerinde 2023 yatırım programı kapsamında hayata geçirilecek olan sulama suyu projeleri ile 753,8 dekar alan sulanabilecek.

Elazığ İl Özel İdaresi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü ekipleri yeni sulama suyu tesisi (SST) projeleri kapsamında Kavak Köyü'nde 188 Dekar Yıldızhan Köyü'nde 268,6 Dekar Polat Köyünde 297,2 Dekar olmak üzere toplam 753,8 Dekar arazi sulanacak, toplam 187 çiftçi bu tesisten faydalanacak. 1.616.738,40 TL sözleşme bedeline sahip olan projenin 30.11.2023 tarihine kadar bitirilip vatandaşların hizmetine açılması planlanmakta.

Elazığ İl Özel İdaresi’nden yapılan açıklamada, Elazığ genelinde merkez ve ilçelere bağlı köylerde sulanabilir tarım alanlarını artırmak amacıyla yeni sulama projelerinin hayata geçirilmeye devam edildiği vurgulanarak, ”Elazığ İl Özel İdaresi olarak yatırım programı kapsamında gerçekleştirdiğimiz yeni sulama projelerini tamamlayarak hizmete açmaya devam ediyoruz. Yeni sulama projelerinin tamamlanmasıyla birlikte daha fazla tarım alanı suya kavuşmaktadır. Gerçekleştirilen çalışmalar ile sulanabilir tarım alanları artırılarak tarımsal üretimin desteklenmesi amaçlanmaktadır. Şehrimizde tarımsal sulama alanı oranı ve tarımsal üretimi artırmak amacıyla üreticilerimize destek verilmeye ve yeni alt yapı projeleri hayata geçirilmeye devam edilecektir” denildi.

mehmet karakılıçmehmet karakılıç