YEREL
Giriş Tarihi : 25-07-2023 17:01   Güncelleme : 12-08-2023 02:06

Şehrin Merkezine Örnek Bir Yaşam Alanı Daha Kazandırıldı

Şehrin Merkezine Örnek Bir Yaşam Alanı Daha Kazandırıldı

Elazığ Belediyesi, vatandaşların yaşanılabilir alanlara sahip olması için hayata geçirdiği yatırımlara bir yenisini daha ekledi. Ailelerin, gençlerin ve çocukların dinlenebildiği, keyifli vakit geçirebildiği, yeşil alanlar, yürüyüş yolu ve çocuk oyun alanının bulunduğu Cemiloğlu Parkı, Elazığlılardan tam not aldı.

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, 11 Ana Başlıkta 100 Projeyi bir bir hayata geçirerek Elazığ’ın vizyonuna vizyon katan yatırımları vatandaşlarla buluşturmaya devam ediyor. Altyapıdan üstyapıya, kültürden sanata ve spora kadar her alanda Elazığ’ın gelişimine, dönüşümüne ve kalkınmasına katkı sunan yatırımlar kapsamında yeşil örtüsüyle şehre nefes aldıran, 940 araç kapasiteyle otopark ihtiyacına çözüm oluşturan Cumhuriyet Meydanı ve Yer Altı Otoparkı, vatandaşların takdirini kazanmıştı.

bahisgiris.org

KALİTELİ VE KONFORLU BİR YATIRIM DAHA HAYAT BULDU

Proje kapsamında, tarihi Öğretmenevi ile yeni Valilik binası arasında kalan alan kent meydanı olarak düzenlenirken, köklü bir geçmişe sahip olan Cemiloğlu Çay Bahçesi yerleşkesinde, daha yeşil bir şehir hedefiyle gerçekleştirilen çalışmalarla önemli bir yatırım hayata geçirildi ve şehrin merkezine örnek bir yaşam alanı daha oluşturuldu. Böylece vatandaşların dinlenebildiği, keyifli vakit geçirebildiği ve yeşilin önde tutulduğu, Elazığlıların hak ettiği kaliteli ve konforlu bir alan oluşturuldu.

AİLELER, GENÇLER VE ÇOCUKLAR KEYİFLİ ZAMAN GEÇİRİYOR

6 bin m² alan üzerine inşa edilen Cemiloğlu Parkı, 3 bin m² yeşil alana sahip. 2 bin 600 m² yürüyüş yolunun da yapıldığı parkta, 24 adet modern oturma alanları ve aydınlatma armatürleri de bulunuyor. Cemiloğlu Parkı’nda; gençlerin, ailelerin keyifli vakit geçirirken çocukların da gönüllerince eğleneceği çocuk oyun alanı da hizmet vermeyi sürdürüyor. Öte yandan yolcuların zamanlarını verimli kullanmalarına olanak sağlayan Öğretmenevi karşısında kurulan Akıllı Durak’ta otobüs bekleyen vatandaşlar, bekleme sırasında durağın hemen bitişiğindeki Cemiloğlu Parkı’nda kaliteli zaman geçiriyor.  Ayrıca alan, rekreasyon ve peyzaj çalışmaları kapsamında dekoratif bitkilendirme çalışmalarıyla da şekillendi.

CEMİLOĞLU PARKI’NA VATANDAŞLARDAN TAM NOT

Vatandaşlar, Elazığ’a kazandırılan yeni yaşam alanından memnun. Cemiloğlu Parkı’nda ailelerin, güzel ve keyifli vakit geçirdiğini ifade eden Elazığlılar şunları söyledi:

 “BELEDİYE BAŞKANIMIZ, ESNAF VE VATANDAŞLARLA BULUŞARAK HALKIN SESİNİ DİNLİYOR”

 “Daha önce burası çok dar bir alana sahipti. Parklar vardı ancak harabe durumdaydı. Çalışmaların ardından buraların yeşillendirilmesi, oturma alanlarının oluşturulması çok güzel oldu. Aileler, gençler, çocuklar ve yaşlılar rahat bir şekilde buraya gelerek vakit geçirebiliyor. Temiz ve ferah bir alan oldu. Ayrıca buranın hemen yanında Akıllı Durak yapıldı. Durakta ısıtıcılar ve telefonlarımızı şarj etmek için gerekli donanımlar bulunuyor. İl dışından gelen insanlar, otobüs beklemese bile duraklara gelip dinlenebiliyor. Durakta ücretsiz WİFİ de olması çok güzel bir uygulama. Belediye Başkanımızın çalışmaları gayet güzel. Elazığ için yapılabileceklerin en iyisini yapmaya çalışıyor. Esnafla ve vatandaşlarla buluşarak halkın sesini dinliyor. Ben Başkanımızdan çok razıyım.”

 

“Elazığ Belediye Başkanımız Şahin Şerifoğulları’na teşekkür ediyorum. Çok güzel çalışmalar yapıyor. Çalışmalarını takdir ediyor ve devamının gelmesini istiyoruz.”

 “Ben Denizliliyim. Elazığ’a senede bir kez geliyorum. Elazığ gerçekten değişmiş ve her taraf güzelleşmiş. Elazığ’ı çok beğeniyorum.”

 “Buranın inşa edilmesi, alanların oluşturulması ve bankların konulması çok güzel. Önceden burası daha küçüktü. Şu an meydan olarak şehre kazandırılması Elazığ için çok avantajlı bir durum. Elazığ’da ulaşım hizmetleri konusunda da önemli çalışmalar yapılıyor. Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum.”

mehmet karakılıçmehmet karakılıç