YEREL
Giriş Tarihi : 12-07-2023 15:49

AKPINAR MAHALLESİ, YENİ YAŞAM ALANINA KAVUŞACAK

AKPINAR MAHALLESİ, YENİ YAŞAM ALANINA KAVUŞACAK

Şimdiye kadar birçok önemli yatırımı hayata geçiren ve bu çalışmalarla övgü toplayan Elazığ Belediyesi, Akpınar Mahallesi’nde yaklaşık 10.000 metrekarelik alan üzerinde oluşturulmaya başlanan Yeni Yaşam Alanı ve Rekreasyon Projesi’ni de şehre kazandırarak, vatandaşların uzun yıllar kullanabileceği kalıcı eserlere bir yenisini daha ekleyecek.

AKPINAR MAHALLESİ CAZİBE MERKEZİ HALİNE GELECEK

Devasa projeleri bir bir hayata geçirerek Elazığ’ı emin adımlarla geleceğe taşıyan Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın talimatıyla Akpınar Mahallesi’ni cazibe merkezi haline getirecek Yeni Yaşam Alanı ve Rekreasyon Projesi’nin inşa çalışmaları başlamıştı.

Hatırlanacağı üzere Yeni Yaşam Alanı ve Rekreasyon Projesi’nin gerçekleşeceği arsa, geçtiğimiz yıllarda Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın girişimleri neticesinde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla Elazığ Belediyesi’ne devredilmişti. Bu gelişmenin üzerine başlayan şehre nefes aldıracak projenin çalışmaları, yoğun bir şekilde devam ediyor.

PROJEDE HER ŞEY DÜŞÜNÜLDÜ

Daha yeşil bir Elazığ hedefiyle vatandaşların güven ve huzur içinde sosyal donatılara, yeşil alanlara kavuşması amacıyla da şehrin dört bir yanında hizmete sunulan parklar ve yaşam alanlarına bir yenisinin daha ekleneceği projede, yaklaşık 10.000 metrekare alan üzerinde yürüyüş ve bisiklet yolları, kaskatlı havuzlar, amfitiyatro, kafeterya, çocuk oyun grupları, kameriyeler, fitness alanları ve pergolalar ile oturma alanları yer alacak. Elazığ Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerinin çalışmalarının ardından Akpınar Mahallesi başta olmak üzere Sarayatik, Kültür ile Çarşı Mahallelerinin bağlandığı kavşak bir noktada bulunan yaşam alanı, bu yıl içerisinde vatandaşların hizmetine sunulacak.

 “ŞEHRİMİZE NEFES ALDIRACAK BİR PROJE DAHA HAYATA GEÇİYOR”

Elazığ Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada; “Elazığ Belediyesi, Akpınar Mahallesi’nde vatandaşlarımızın aileleri ile birlikte keyifle vakit geçireceği Yeni Yaşam Alanı ve Rekreasyon Projesi’nin inşa çalışmaları bütün hızıyla devam ediyor. Çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte Akpınar, Sarayatik, Kültür ve Çarşı Mahallelerimizin sakinleriyle, vatandaşlarımızın rahatça istifade edeceği ve şehrimize nefes aldıracak yeni bir yatırım daha hayata geçmiş olacak. Şimdiden, Akpınar Mahallemize ve Elazığ’a hayırlı olsun.” denildi.

mehmet karakılıçmehmet karakılıç