YEREL
Giriş Tarihi : 07-07-2023 11:32

İl Başkanı Yıldırım’dan Çiftçileri Sevindiren Haber

İl Başkanı Yıldırım’dan Çiftçileri Sevindiren Haber

AK Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, hububat alım fiyatlarıyla ilgili sıkıntı yaşayan çiftçilere müjde niteliğinde bir açıklama yaptı.

Bir dizi temaslarda bulunmak ve çeşitli ziyaretler gerçekleştirmek üzere Ankara’da bulunan AK Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısına da katıldı.

Toplantıda çiftçilerin hububat alımlarıyla ilgili sorunlarının da görüşüldüğünün altını çizen AK Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, “AK Parti olarak çiftçimizin ve üreticimizin hep yanında olduk, bundan sonra da olmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Hububat alım fiyatlarıyla ilgili yaşanan sıkıntının çözümü konusunda gerekli çalışmaların hassasiyetle yürütüldüğünü anımsatan Yıldırım konuyla ilgili açıklamasına şu ifadelere yer verdi; “Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın riyasetinde Genişletilmiş İl Başkanları Toplantımızı genel merkezimizde gerçekleştirdik. Toplantıda, tahıl alımları ve çiftçilerimizi ilgilendiren güncel konular hakkında değerlendirmeler yapıldı. Tarım ve Orman Bakanımızın da katıldığı İl Başkanları Toplantısında çiftçilerimizin hububatlarının alımı noktasında yaşanan sıkıntı da gündeme geldi. Toprak Mahsulleri Ofisinin bu konudaki sorunun çözümü noktasında gerekli girişimleri başlatacağı sözünü aldık. Ayrıca Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürlüğü de çiftçilerden yeniden ürün alınması hususunda harekete geçiyor. Bilindiği üzere Toprak Mahsulleri Ofisi 2023 yılı hububat alım fiyatlarını ekmeklik buğdayda ton başına 8 bin 250 lira, arpada 7 bin lira olarak açıklamıştı. Bakanlığımız tarafından sisteme kayıtlı çiftçilerimize buğdayda ton başına bin lira arpa için ton başına 500 lira destek olarak verilecek. Çiftçilerimizin bu fiyatlar doğrultusunda mağdur olmaması için gereken neyse yapılacak, bundan kimsenin şüphesi olmasın. AK Parti olarak çiftçimizi her zaman destekledik ve desteklemeye devam edeceğiz. Çiftçi kardeşlerimizin her daim arkasındayız ve onların destekçisiyiz. Dünyadaki konjonktürel sorunlara, girdi maliyetlerindeki artışlara rağmen bölgemizde, özellikle kuru tarımda çiftçimizin yüzünü güldürmek için gereken tüm girişimler yapılıyor. Toprağımızın gücüne güç katan çiftçilerimizin üretimleriyle birlikte tarım alanındaki gücümüzün daha da artacağına inanıyor, tüm çiftçilerimize bereketli bir hasat dönemi diliyorum.”

mehmet karakılıçmehmet karakılıç