YEREL
Giriş Tarihi : 14-09-2023 14:54   Güncelleme : 27-12-2023 02:19

SPOR KÖYÜ, DOĞUKENT MAHALLESİ’NE CAZİBE KAZANDIRACAK

SPOR KÖYÜ, DOĞUKENT MAHALLESİ’NE CAZİBE KAZANDIRACAK

Göreve geldiği günden itibaren spora ve sporcuya destek vererek yatırımlarını sürdüren Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın 11 Ana Başlıkta 100 Projesi'nden biri olan Spor Köyü inşa çalışmalarının %40’ı tamamlandı. Çalışmaların ardından hayata geçecek olan Spor Köyü ile Doğukent Mahallesi, cazibe merkezi haline gelecek.

ELAZIĞ’A, KALICI BİR ESER DAHA KAZANDIRILACAK

bahis.com

Şimdiye kadar birçok önemli yatırımı hayata geçiren ve bu çalışmalarla Elazığ’ın değerine değer katan Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, kente kalıcı eserler kazandırmaya devam ediyor. Devasa projeleri bir bir hayata geçirerek Elazığ’ı emin adımlarla geleceğe taşıyan Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın 11 Ana Başlıkta 100 Projesi'nden biri olan ve inşa çalışmaları devam eden Spor Köyü’nün hayata geçirilmesiyle, kente kalıcı bir eser daha kazandırılmış olacak.

SPOR KÖYÜ İNŞASININ %40’I TAMAMLANDI

Elazığ Belediyesi; sağlıklı ve sportif bir toplum oluşturulması, spor ruhunun bütün kitlelere yayılması ve özellikle gençleri ve çocukları spora yönlendirme hedefinin yanı sıra yeni yaşam alanları oluşturulması amacıyla mahalle ayrımı gözetmeden yatırıma devam ediyor. Bu kapsamda Spor Köyü, inşa çalışmalarının tamamlanmasının ardından Doğukent Mahallesi Itri Sokak’ta 38 dönümlük alan üzerinde hem yeni bir spor kompleksi, hem de yeni bir yaşam alanı hayata geçirilmiş olacak. İnşa çalışmalarının %40’ı tamamlanan Spor Köyü projesi bünyesinde futbol sahası, basketbol ve voleybol sahaları, tenis kortu, amfitiyatro ve atletizm pisti, badminton sahası, 250 metrekare buz pateni ile kaykay pisti, geleneksel oyunların oynanacağı alan, çocuklara yönelik mini gösteri alanı, bisiklet ve yürüyüş yolları, oturma alanları ile yeşil alanlar yer alacak. Ayrıca 750 metrekare kullanım alanına sahip Gençlik Merkezi de inşa edilecek olurken; idari birim, kafeterya, mescit, masa tenisi, satranç turnuvalarına yönelik 160 metrekarelik salon ve fuaye alanı da hayat bulacak.

 “BELEDİYE BAŞKANIMIZ SAYIN ŞERİFOĞULLARI’NA TEŞEKKÜR EDİYORUZ”

Spor Köyü’nün Doğukent Mahallesi’ne cazibe kazandıracağını ifade eden Doğukent Mahalle Muhtarı Muhammed Coşkun; “Şu anda Doğukent Mahallesi’ndeyiz. Elazığ Belediye Başkanımız Sayın Şahin Şerifoğulları’nın vizyon projelerinden biri olan Spor Köyü inşa çalışmalarının olduğu bölgedeyiz. Elazığ Belediyesi ekipleri yoğun çalışmalarına devam ediyor. Spor Köyü projesinde, futbol sahası, basketbol ve voleybol sahaları, tenis kortu, amfitiyatro ve atletizm pisti, badminton sahası, 250 metrekare buz pateni ile kaykay pisti, geleneksel oyunların oynanacağı alan, çocuklara yönelik mini gösteri alanı, bisiklet ve yürüyüş yolları, oturma alanları ile yeşil alanları yer alacak. Bu olanaklarla Doğukent Mahallemiz spor anlamında bir cazibe merkezi olacak. Spor Köyü alanında vatandaşlarımız, pikniklerini yaparken çocukları da spor yapma olanağına sahip olabilecek. Umut ediyoruz ki Spor Köyü inşa çalışmaları kısa sürede tamamlanarak Doğukent Mahallesi’ne kazandırılacak. Elazığ Belediye Başkanımız Sayın Şahin Şerifoğulları’na böyle bir projeyi Elazığ’a kazandıracağı için teşekkür ediyorum.” dedi.

mehmet karakılıçmehmet karakılıç