YEREL
Giriş Tarihi : 08-03-2024 17:18

FIRAT ÜNİVERSİTESİ’NDE ŞEHİTLER ANISINA FİDAN DİKİLDİ

FIRAT ÜNİVERSİTESİ’NDE ŞEHİTLER ANISINA FİDAN DİKİLDİ

1945 Yılından Günümüze 316 Şehidimiz İçin Ormanlık Oluşturuldu.

Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri, şehitler anısına fidan dikti.

Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğrencileri anlamlı bir çalışmaya imza attı. Gerçekleştirilen çalışma ile Rektörlük Kampüsü’nde bulunan alana,1945 yılından günümüze Elazığ’da ve farklı illerde şehit olan şehitlerimiz adına fidan dikildi.

Fidan dikim programına; Fırat Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Bilal ÜSTÜNDAĞ, Prof. Dr. Mehmet YILMAZ, Orman Bölge Müdürü Muhammed Salih ÇETİNER, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nural İMİK TANYILDIZI, İl Jandarma Komutanlığı’ndan Binbaşı Necmettin ERDOĞAN, Elazığ Şehit Aileleri ve Malül Gaziler Yardımlaşma Derneği Başkanı Adem CANKARA, İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü Öğretim Elemanı Dr. Öğr. Gör. Mehmet Fatih ÇAKAR, şehit yakınları ile İletişim Fakültesi öğrencileri katıldı.

Ağaç dikim etkinliğinde konuşan İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nural İMİK TANYILDIZI, “Dikeceğimiz fidanlarla 1945 yılından bugüne şehit düşmüş 316 şehidimizin ismini yaşatacağız. Tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor yakınlarına başsağlığı diliyorum” dedi.

Şehitlerimizin adına birer fidan diktiklerini belirten Orman Bölge Müdürü Muhammed Salih ÇETİNER ise “bizler için şehitlerimiz çok kıymetli” dedi.

Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencilerinin çok anlamlı bir etkinliğe imza attıklarını dile getiren Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bilal ÜSTÜNDAĞ da düzenlenen etkinliklerle şehitlerimizin hatıralarının hep taze tutulacağının ve gelecek nesillere aktarılması noktasında önemli olduğunu vurguladı.

Fırat Üniversitesi Rektörlük Kampüsü içerisinde oluşturulan ormanda dikilen fidanlara şehitlerin isimleri de asıldı.

Etkinlikte 316 fidan toprakla buluşturuldu. Dikim işleminin ardından katılımcılar; fidanlara can suyu verdi.

 

mehmet karakılıçmehmet karakılıç