YEREL
Giriş Tarihi : 12-07-2023 11:12

Elazığ TRoket Takımı ABD’de Yarıştı

Elazığ TRoket Takımı ABD’de Yarıştı

Elazığ Organize Sanayi Bölgesi Tasarım Ve İnovasyon Merkezi'ndeki Troket Takımı 19-25 Haziran tarihleri arasında Amerika Birleşik Devletleri, New Mexico eyaletinde gerçekleştirilen IREK Roket Yarışmasında Özel Tasarım Ödülüne layık görüldü.

19-25 Haziran tarihleri arasında Amerika Birleşik Devletleri, New Mexico eyaletinde bulunan Spaceport Uzay üssünde gerçekleştirilen IREK roket yarışmasında Elazığ’ı 3 takım temsil etti. Yarışmaya katılan TROKET Takımı Tasarım ödülüne layık görüldü.

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş ve Organize Sanayi Başkanı Suat Öztürk, Yarışmaya katılan ve ödülü kazanan öğrencileri tebrik etti.

Yarışmaya Elazığ da ürettikleri roket ile katıldıklarını ifade eden Takım Kaptanı İsmet Özen; Türkiye uzay alanında temsil etmek için çalışmalarına devam edeceklerini söyleyerek: “Elazığ’da ürettiğimiz roket ile katıldık yarışmaya ve tasarım ödülüne layık görüldü roketimiz. İnşallah başarıp bu ödülü alacağımızı belirtmiştik ve başardık şehrimize ve ülkemize bir başarı ile döndük. Sayın rektörüme ve sayın OSB başkanıma çok teşekkür ediyorum bu süreçte bizleri çok desteklediler ve bu sayede bu başarıyı yakaladık. Biz bu alanda çalışmalara devam edeceğiz hedeflerimiz daha büyük şehrimizi ülkemizi uzay alanında çalışma yapan ülkeler arasına sokmayı ve bu başarıların devamını getirmeyi istiyoruz.” Dedi.

mehmet karakılıçmehmet karakılıç