YEREL
Giriş Tarihi : 07-12-2023 14:33

Elazığ FSŞ Hastanesinde Ablasyon Yöntemi ile Kalp Çarpıntısı Tedavisi Yapıldı

Elazığ FSŞ Hastanesinde Ablasyon Yöntemi ile Kalp Çarpıntısı Tedavisi Yapıldı

Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesinde Eblasyon yöntemi ile tedavi edilen hasta sağlığına kavuştu.

Fethi Sekin Şehir Hastanesinden uygulanan tedavi ile ilgili olarak yapılan açıklama şöyle.

Modern anjio üniteleri ve deneyimli klinik personelleri ile ilimize ve bölgemize hizmet sunan hastanemizde “kardiyak ablasyon” işlemi başarı ile uygulandı. Hastanemize sürekli kalp çarpıntısı şikâyetiyle başvuran hastamıza, Kardiyoloji Uzmanı Dr. Öğretim Üyesi Zeki Çetinkaya tarafından ablasyon işlemi uygulanarak hastanın tedavisi yapıldı.

Uygulanan tedavi hakkında bilgiler veren Dr. Öğretim Üyesi Zeki Çetinkaya, “Yaklaşık 45 yaşında bir hastamız, dört yıldır çarpıntısı var. İlaç kullanıyor ama buna rağmen çarpıntıları geçmiyor. Son iki aydır bu problem ile sürekli acile başvuruyordu. Bu hastamızı anjiyografi laboratuvarımıza aldık, elektrofizyolojik çalışma yaparak çarpıntı odağını tespit ettik ve ablasyon dediğimiz yakma yöntemiyle çarpıntısını giderdik. Hastamız bu şekilde tedavisini gördü. Tedavi sürecinde katkı sunan herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Ablasyon yöntemi ile ilaçla kontrol altına alınamayan kalp ritim bozukluklarının büyük oranda tedavi edilebildiğini ifade eden Çetinkaya, “Ablasyon anormal kalp ritmini düzeltmek amaçlı, anormal elektrik sinyallerini engelleyerek, ortadan kaldırmak amacıyla uygulanan bir prosedürdür. Kalp çarpıntısı ve ritim bozuklukları hem günlük yaşamı hem de kişinin geleceğini tehlikeye atan durumlardandır. Hem kalp çarpıntısı hem de ritim bozukluklarını iyileştirmek için birtakım tedavi yöntemleri uygulanır. Bunlardan biri ablasyon tedavisidir.” şeklinde konuştu.

 

mehmet karakılıçmehmet karakılıç