DOLAR 0,0000
EURO 0,0000
STERLIN 0,0000
ALTIN 000,00
BİST 00.000
MEHMET ŞÜKRÜ BAŞ
MEHMET ŞÜKRÜ BAŞ
Giriş Tarihi : 03-01-2023 18:53

SAÇMA TARTIŞMA

2022 yılının en tarihi ve en önemli sözü bana göre bu başlıktaki sözdür.
Memur zammı konusunda konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin emekli ve memur maaşlarına ''Hiç olmazsa yüzde 55 zam yapılır mı gibi saçma sapan tartışmalar var” diyerek emekli ve memurlarımızın isteklerini saçmalık olarak değerlendirdi.
Yani 3500 lira maaş alanların,
30-32 sene devletine ve milletine hizmet eden ve hala 6500 lira maaş alan emeklilerin isteklerini saçmalık olarak kabul etmesi hangi aklın ve hangi mantığın ürünüdür anlamak mümkün değil.
 ***
Yıllardır bu köşede sizlere hitap ederim değerli okurlarım. 
Hiçbir yazımda kimselere haksızlık etmedim, yalan yanlış ifadeler kullanmadım. Her zaman ve her zeminde kendi hakkımı savunur gibi toplumun haklarını savunmaya gayret ettim.
Bendeniz 80 yaşındayım bu güne kadar hiçbir bakandan vatandaşın haklı isteklerine karşı “Saçmalık” sözünü duymadım.
Böyle bir saçmalık olur mu?
Ben kendimi örnek vereyim ki daha da gerçeklik kazasın.
32 sene devletime ve milletime hizmet ettim. Devletime de milletime de helali hoş olsun.
Bir kurumda yazı işleri müdürüydüm yani idareci pozisyonundaydım. Lise mezunu olduğum için ikinci derecenin altıncı kademesinde emekli oldum.
Şu anda aldığım maaş 6.700 veya 6.800 lira.
Sayın Bakan bendeniz cumartesi, pazar günleri daireme gelip işlerim aksamasın diye çalışır, aldığım maaşı helal etmeye çalışırdım.
Bilmiyorum bu gibi duygular devri iktidarınızda hala geçerliliğini koruyor mu?
Ramazan aylarında sahura kadar dairede her hangi bir mesai ücreti almadan canla başla devletime ve milletime hizmet ettiğimi hatırlarım. Şimdi emeğimin karşılığını istemem saçmalıksa size söyleyecek sözüm yok.
Sayın bakana soruyorum 
Bizim maaşlarımızı asgari ücretin altında bırakmak veya onunla eşitlemek saçmalık değil de bizim asgari ücrete yapılan zamlar kadar zam istememiz mi saçmalık?
Bu nasıl bir yaklaşım, nasıl bir mantık?
Galiba sizin de Sayın Nebati gibi açlık ve yoksulluk sınırının kaç lira olduğundan haberiniz yok.
Ama merak etmeyin biz emekliler sandıkta bunu size hatırlatır açlık ve yoksulluk sınırının kaç lira olduğunu açıklarız.

KADINLAR İÇİN ÖZEL OTOBÜS TAHSİSİ
HÜDA PAR (Hür Demokrat Partisi) Elazığ İl Başkanı Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları`nı makamında ziyaret ederek, toplu taşıma araçlarında bayanların yaşadığı rahatsızlıkları dile getirerek pembe otobüs tahsis edilmesini istedi.
Yani kadınlara mahsus belediye otobüslerinin tahsis edilmesini istedi.
Haremlik ve selamlık gibi…
Eller aya giderken, eller kadın erkek eşitliğine o kadar önem verirken bizimkiler hala bu yüz yılda nelerle uğraşıyor.
İşte asıl saçmalık budur.
Bütün bunları görünce bu ülkenin saçmalıkta sınır tanımayanlar tarafından idare edildiğine ne yazık ki şahit olmaktayız.
Bu da bizim ne kadar talihsiz bir millet olduğumuzu gösteriyor.
 ***
Sayın Belediye Başkanı bu talebe nasıl bir karşılık verdi veya verecek bilemiyorum ama böyle bir garabetin olması için diyelim ki iki yüz belediye otobüsümüz varsa bu sayının acilen dört yüze çıkarılması lazım. 
Çünkü aynı saatte aynı güzergâhta birisi kadınlar biriside erkekler olmak üzere iki otobüsün arka arkaya kaldırılması gerekiyor.
Tabiidir ki kadınlara mahsus belediye otobüslerinde sürücülerinde kadın olması gerekiyor.
Kim karşılayacak bu bütçeyi kim giderecek bu savurganlığı?
Yazık değil mi bu ülkeye?
Nedir bu kadın erkek ayırımı?
Burası Türkiye Cumhuriyeti, burası demokratik bir ülke,
O zaman kadınlar kadın doktora, erkeklerde erkek doktora gitsinler kızlar erkekler ayrı ayrı sınıflarda okusunlar kızlara bayan öğretmen, erkeklere erkek öğretmen ders versin.
Kadınlar ayrı mezarlığa erkekler ayrı mezarlığa defnedilsin.
Nasıl olsa karpuz gibi ikiye bölündük.
Bunların akılları fikirleri bu gibi işlere çalıştığı için biz derdiz ki her türlü tarikat ve cemaatlerin ivedilikle kapatılması gerekiyor.
Allah sonumuzu hayreylesin bu kafayla bu işler gitmiyor kardeşim. 
Gitmiyor.

NELER SÖYLENDİ?
@
MEHMET ŞÜKRÜ BAŞ

MEHMET ŞÜKRÜ BAŞ

DİĞER YAZILARI EYVAH Kİ EYVAH ÇANAKKALE’NİN VERDİĞİ DERS   HANKENDİ’DE GÜZEL ŞEYLER OLUYOR EYVAH EYVAH BUGÜN NE YAZSAM? HAZRETİ SÜLEYMAN VE HÜT HÜT KUŞU EMEKLİ HASAN EMMİNİN PAZAR ÇANTASI MEMLEKETİM UÇTU UÇTU GENÇLİĞİM UÇTU ACILAR DENİZİNİN ACILI ŞAİRİ ÜMİT YAŞAR OĞUZCAN       10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ GÖKBAYRAĞIN GÖZYAŞI HİNDİ SARIKAMIŞ’TA O GECE BAK DOSTUM… KORKİREM BİR MİSAFİR GÖZÜYLE ELAZIĞ      BİR KAÇ DALDA KISSALAR GÖNÜLLERDEKİ BELDE HANKENDİ SİZ HİÇ ZÜLFİYARE DOKUNDUNUZ MU?.. ATATÜRK’ÜM OLMASAYDI GÜZ MÜ GELDİ RENGİN SOLUK VAH Kİ VAH LEYLEK, CÜPPE, SAKAL VE HZ.SÜLEYMAN SENDE BU ENSE, ONDA BU PARA, BENDE BU YOKSULLUK  SEKSEN BASAMAKLI MERDİVEN İSTANBUL’DA SAHTE DOKTOR YAKALANMIŞ HANKENDİ MAHALLESİ BİRAZDA SOHBET EDELİM OTUR “0” EKMEKTEN SUYA, SUDAN HAVAYA ZAM AA… KRAL! KURTLA KUZUNUN HİKÂYESİ  İLİMLE GİDİLMEYEN YOLUN SONU HÜSRANDIR FELAKETLERE ŞÜKRETMEK SEÇİMİN ARDINDAN 24 MAYIS VE 33 ŞEHİT (EN UZUN GECE) BİZ DE BUNLARI ÖZLÜYORUZ BEKRİ MUSTAFA ULVİYE SAVTUR’UN 50. SANAT YILI AHLAK OLMAYINCA OLUR MU HİÇ DİN İMAN? EMEKLİ VALİ VE ŞAİR RIZA AKDEMİR’İN AZİZ HATIRASINA  RAMAZAN VE İNSAN AH, ATATÜRK AH! ÇANAKKALE RÜYASI LEYLEK, CÜPPE, SAKAL VE HZ.SÜLEYMAN ÜÇ ZARF ELAZIĞ - MALATYA TAKDİRE ŞAYAN İKİ KURUM MEMLEKETİMDEN İNSAN MANZARALARI MUSİKİMİZ VE SPORUMUZ NEDEN HEP ESKİLERİ ÖZLER OLDUK? 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ BİR DOSTUN KALEMİNDEN TAKVİMİN SON YAPRAĞI SARIKAMIŞ’TA EN UZUN GECE BÜNYESİNDE AHLAK OLMAYAN HİÇBİR ŞEY GÜZEL DEĞİLDİR ŞİİRİN EFSUNLU GÜZELLİĞİ KASTAMONULU ŞERİFE BACI DESTANI GÖKÇE (LOTOĞLU) KÖYÜ ATATÜRK ELAZIĞ’DA ON KASIMLAR ATATÜRK’ÜN SAVAŞTIĞI DÜŞMANLAR YEDİ DAĞIN HARMANI VE ÇÖLÜN KIBLE TARAFI BEN ANLAYAMADIM ANLAYANA AŞK OLSUN NAİLBEY MAHALLESİ ESKİŞEHİR’DEN BİR DEMET ŞİİR GELDİ ATATÜRK’TEN İSMET PAŞA’YA MEKTUP TAVUĞUN KIÇINDAKİ PETROL BORUSU HANKENDİ MÜJDE ADALET TEYZE -III- ADALET TEYZE -II- ADALET TEYZE -I- AĞLANACAK HALİNE GÜLEN İNSANLAR
NAMAZ VAKİTLERİ
PUAN DURUMU
  • Süper LigOP
Gazete Manşetleri
Yol Durumu
BURÇ YORUMLARI
  • KOÇ
    Koç Burcu
  • BOĞA
    Boğa Burcu
  • İKİZLER
    İkizler Burcu
  • YENGEÇ
    Yengeç Burcu
  • ASLAN
    Aslan Burcu
  • BAŞAK
    Başak Burcu
  • TERAZİ
    Terazi Burcu
  • AKREP
    Akrep Burcu
  • YAY
    Yay Burcu
  • OĞLAK
    Oğlak Burcu
  • KOVA
    Kova Burcu
  • BALIK
    Balık Burcu
ANKET OYLAMA TÜMÜ
E-Bülten Kayıt
ARŞİV ARAMA