DOLAR 0,0000
EURO 0,0000
STERLIN 0,0000
ALTIN 000,00
BİST 00.000
PROF. DR. HİKMET ESEN
PROF. DR. HİKMET ESEN
Giriş Tarihi : 11-04-2023 00:02

ELAZIĞ ÇARŞI KARIŞTI

Kıymetli Harput Gazetesi okuyucuları, 14 Mayıs 2023’de ülkemizde yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimleri için aday adaylığı süreci tamamlanırken, yeni bir sayfa olan adaylık süreci başlamıştır. Seçimin vatanımıza ve şehirlerimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum.

09.04.2023 tarihinde tüm partilerdeki kesin aday listeleri ve illerin bağımsız adayları belli oldu. Son 2-3 günde listeler sosyal medyalarda, whatsapp’larda uçuşurken Elazığ’ımızda listelere girmeyi hak eden bazı adayların listelere girmediğine şahit olduk.

Uzun zamandır siyasette adını duyduğumuz adaylar için de artık sanki son seçim dönemi olacak bu seçim dönemi... İlimize gerçekten değer veren, yıllardır bu şehirde kazanan ve bu şehre hizmet etmiş insanlar vekil olsunlar, temennimiz budur elbet.

Partilerin ilan ettiği ilimizdeki kesin aday listelerini beğenen de var beğenmeyen de, ancak ülke ve şehir menfaatlerini düşünerek bizlerin oy vermesi gerekir.Elazığ siyasetinin kesin aday listelerinin açıklanmasına 1-2 gün kala ne kadar karıştığını da görmüş olduk. Seçmenin işinin zor olduğu bir dönemde siyasi parti yöneticileri de seçmenin işini zorlaştırmıştır.

Elazığ’ın ülke gündemine kaç defa #sahipsizelazığ etiketi ile geldiğini biliyoruz. Derdimiz şehrin iyi, kaliteli, yalan söylemeyen, milletine faydalı olacak liyakatli vekillerle yoluna devam etmesidir. Adaylar 34 gün boyunca şehrimiz için hangi proje vaatlerinde bulunacak, bunları takip edip ederek gerçek, uygulanabilir ve yapılabilir projelere destek vermeliyiz.

Başlığımızda da ironi yaparak belirttiğimiz Elazığ siyasi gündeminin oldukça karıştığı aşikar bir durumdur. Bazı partiler adeta ayaklarına sıkarak garanti vekil çıkarabilecek aday adaylarını listelerine koymayarak daha zayıf adaylarla yollarına devam etme kararı almıştır. Bazı partilerde illerinde temayül yoklaması yaparak gerçek halk oylaması şeklinde sağlıklı sonuçlar almıştır ve genel merkezlerinden de bu iradeye uyulması yönünde destek görmüşlerdir.

Listelerde bulunan adayların sıralama fark etmeksizin çalışması ne kadar önemlidir bunu da bu seçim döneminde göreceğiz. Kimi partilerde daha ilk gün olmasına rağmen liste sabotajlarını duymaktayız. Bu tip görüntüler adayların kalitesini gösterir, kendi önündeki arkadaşını desteklemeyip tarafsız durmak veya aday adayı olduğu partiye destek vermemek büyük bir irade zayıflığıdır.

Birlikte olunursa şehir de ülke de kazanır, ülkemizin ağır problemlerle boğuştuğu bu süreçte, Türkiye’nin çıkış yoluna sağlıklı ilerlemesi her şeyden önemlidir.

Saygılarımla…

 

NELER SÖYLENDİ?
@
NAMAZ VAKİTLERİ
PUAN DURUMU
  • Süper LigOP
Gazete Manşetleri
Yol Durumu
BURÇ YORUMLARI
  • KOÇ
    Koç Burcu
  • BOĞA
    Boğa Burcu
  • İKİZLER
    İkizler Burcu
  • YENGEÇ
    Yengeç Burcu
  • ASLAN
    Aslan Burcu
  • BAŞAK
    Başak Burcu
  • TERAZİ
    Terazi Burcu
  • AKREP
    Akrep Burcu
  • YAY
    Yay Burcu
  • OĞLAK
    Oğlak Burcu
  • KOVA
    Kova Burcu
  • BALIK
    Balık Burcu
ANKET OYLAMA TÜMÜ
E-Bülten Kayıt
ARŞİV ARAMA
islami sohbet müzik indir dini sohbet sohbet dijital pazarlama ajansi dijital pazarlama smok betvolegiris.co