SPOR
Giriş Tarihi : 22-08-2022 12:28   Güncelleme : 22-08-2022 12:40

İl Müdürü Eren ve Rektör Göktaş Yurtları Gezdi

İl Müdürü Eren ve Rektör Göktaş Yurtları Gezdi

2022-2023 Eğitim-Öğretim yılının başlaması ve GSB Elazığ Yurtlarının öğrenci kabulüyle birlikte, bakım onarım ve revize çalışmaları devam ediyor. Sare Ana, Harput, Ömer Bilginoğlu ve Ahmet Kabaklı Öğrenci Yurtlarında yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdulsamet Eren ile birlikte yurtları gezerek son hazırlıkları yerinde inceledi. Yeni eğitim yılında beklenen öğrenci sayısı ve yurtlarda barınma imkanı sağlanması ve öğrencilerin Yurt ihtiyacının karşılanması adına yapılan kapasite artırımı hakkında istişarelerde bulunuldu.

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş yaptığı açıklamada; yeni eğitim öğretim dönemine hazırlanıyoruz. Üniversite olarak 8 bin üzerinde öğrenci bekliyoruz. Gerekli hazırlıklarımız ve çalışmalarımızı yapıyoruz, tabi bunun yanında da öğrencilerimizin barınma konusunda sorun yaşamamaları adına gerek İl Müdürlüğümüz gerekse bizler çalışmalarımızı yaptık. İl Müdürümüz Abdulsamet Bey ile Sare Ana, Harput ve Ahmet Kabaklı Yurtlarımızı gezdik, yaptığı çalışmaları yerinde inceledik, öğrencilerimizin daha konforlu bir ortamda kalmaları adına yenilikçi ve güzel işler yaptığını gördük. Bu anlamda da yaptığı çalışmalar da İl Müdürümüze ve personellerine özverili çalışmalarından dolayı teşekkür, ediyor kolaylıklar diliyorum, ifadelerine yer verdi.

İl Müdürü Abdulsamet Eren konuyla alakalı yaptığı açıklamada;  bugün Rektör Hocamız ile birlikte Yurtlarımızda yaptığımız inşa çalışmaları ve hazırlıklarımızı yerinde inceledik. Bu dönem öğrenci sayımızda artış bekliyoruz, bu nedenle de Yurtlarımızda bakım onarım da hızlı reaksiyon aldık. İmkanımızın olduğu Yurtlarımız da kapasite artırımı gerçekleştirdik. Sayın Valimiz Ömer Toraman takibinde de Rektör Hocamızla istişare ederek bu sene gelecek olan öğrencilerimizin barınma sorunu yaşamaması adına tüm reaksiyonları aldık. Ayrıca eğitim odası dahi olmayan ve kapasitesi en yüksek olan Ahmet Kabaklı Yurdumuz da Genç Ofis, Eğitim Odası ve Etüt Odası yaptık. Ömer Bilginoğlu Yurdumuzda da aynı şekilde, Sare Ana ve Harput Yurdumuzda yemekhane ve peyzaj alanlarında dönüşümler yaptık. Hocamız ile birlikte de çalışmalar yaptığımız yurtlarımızı gezdik, inşallah bir aksilik oluşmadan Yurt başvurusunda bulunup çıkan gençlerimize Tüm sosyal imkanlarımızla beraber, konforlu ortamlarıyla itibaren kapılarımızı açıyor ve buradan ilimize gelecek olan Öğrencilerimize Sağlıklı, kazasız belasız bir eğitim öğretim hayatı diliyorum, dedi.

mehmet karakılıçmehmet karakılıç