YEREL
Giriş Tarihi : 26-10-2023 15:20

Rektör Göktaş, Akademisyenleri Ödüllendirdi

Rektör Göktaş, Akademisyenleri Ödüllendirdi

Fırat Üniversitesi bünyesinde Akademisyen olarak görev yapan 49 bilim insanı yaptıkları çalışmalar ile dünyanını en etkili bilim adamları listesinde yer almaları Fırat Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Fahrettin Göktaş tarafından ödüllendirildi.

STANFORD Üniversitesi dünyadaki bilim insanları arasında ilk yüzde 2'lik dilime giren akademisyenleri açıklamış listeye Fırat Üniversitesi’nden 49 akademisyen girmişti. Üniversitemiz Türkiye’den listeye en fazla akademisyen yerleştiren 2. üniversite olmuştu.

TÜRKİYE’DE 2. ÜNİVERSİTE OLDU

2022 alıntı yılına göre, ilk %2 lik dilimde bulunan "Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları" listesi; "Kariyer boyu etki" ve "Yıllık etki (2022 yılı çalışmalar)" olarak iki kategoride listelendi. Bilim insanlarının kariyeri boyunca yaptıkları çalışmalar dikkate alınarak yapılan değerlendirmede Fırat Üniversitesi’nde 35 bilim insanı, sadece 2022 yılı çalışmaları dikkate alınarak yapılan değerlendirmede ise 49 bilim insanı listeye girmeye hak kazandı.

Liste oluşturulurken akademik performansın en somut çıktıları olarak kabul edilen nitelikli yayın sayısı, makalelerinin yayımlandığı derginin etki değeri, çalışmalarına yapılan “atıf sayısı, h-indeks, hm_indeks, patent sayısı, ilk isim ve tek isim makale sayısı, atıf alan makale sayısı ve atıf yapan makalenin yayımlandığı derginin etki değeri gibi temel ve ciddi uluslararası ölçütler kullanıldı.

Oluşturulan listede, yüzde 2’lik dilime giren 200.644 bilim insanı sıralandı. Sıralamaya Türkiye’den 1.202 Öğretim Üyesi girerken, bu listede Üniversitemizden 49 öğretim üyesi yer aldı.

REKTÖR PROF.DR. GÖKTAŞ: BU GURUR SİZLERİN

Fırat Üniversitesi’nde gerçekleştirilen törende dünyanın en etkili bilim insanları listesine giren akademisyenlerle bir araya gelindi.

Gerçekleştirilen toplantıya Rektör Prof. Dr. Fahrettin GÖKTAŞ, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Yılmaz ve dünya derecesi elde eden akademisyenler katıldı.

Programda bir konuşma yapan Rektör Prof. Dr. GÖKTAŞ, “bizlere bu gururu yaşattığınız için sizlere tek tek teşekkür ediyorum. Öncelikle Üniversitemizin dünya genelinde tanınırlığını ve saygınlığını artıran kıymetli hocalarımıza ve başarıya katkı sunan tüm personellerimize yürekten teşekkür ediyorum.

Geçtiğimiz yıl 42 akademisyenimizin yer aldığı listede bu yıl 49 akademisyenimiz yer alması bizleri oldukça memnun etmiştir. Açıklanan her araştırmada Fırat Üniversitesi’nin başarı sıralamasını yükseltmesi; Üniversitemizin araştırma, kalite ve başarı odaklı bir bakış açısı ortaya koyduğunun göstergelerinden biridir.

Bu sonuçlar bizlere Fırat Üniversitesi sadece Türkiye’de değil, dünyada da adından söz ettiren bir üniversite olduğunu göstermektedir. Yüzde 2’lik dilime en fazla akademisyen yerleştiren Türkiye’deki ikinci üniversite olmamız da emeği geçen akademisyenlerimiz Üniversitemize ve şehrimize büyük bir gurur yaşatmıştır. Çıtamızı daha yukarılara taşımak için tüm imkanlarımızı bilim için seferber ediyoruz. Bir kez daha gayret gösteren akademisyenlerimizi yürekten kutluyorum ” dedi.

Konuşmanın ardından belge takdim törenine geçildi.

Dünyanın Etkili Bilim İnsanları listesine girmeyi başaran Fırat Üniversitesi’nden 49 akademisyene teşekkür belgeleri Rektör Prof. Dr. Fahrettin GÖKTAŞ tarafından takdim edildi.

 

mehmet karakılıçmehmet karakılıç