YEREL
Giriş Tarihi : 29-10-2023 21:39

Elazığ’da Cumhuriyet'in 100. Yılı Coşkuyla Kutlandı

Elazığ’da Cumhuriyet'in 100. Yılı Coşkuyla Kutlandı

 

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Elazığ’da çeşitli etkinlikler ile kutlandı.

Cumhuriyet’in 100. yıl dönümü, ülke genelinde olduğu gibi Elazığ’da da coşkuyla kutlandı.

Cumhuriyet Bayramı'nın 100’uncu yıldönümü kutlama programı Valilik makamında Vali Dr. Ömer Toraman, 8. Kolordu ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Tamer Atay ve Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın tebrikleri kabulüyle başladı.

 

 

Valilik önünde düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mesajının okunmasının ardından Vali Ömer Toraman, günün anlam ve önemini ifade eden konuşmayı gerçekleştirdi.

 

 

Vali Toraman: “Aziz milletimizin ezelden ebede uzanan tarih yolculuğunda çok önemli bir dönüm noktası olan ve önümüzde yepyeni ufuklar açan Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100'üncü yıl dönümünü, Elazığ'da da büyük bir coşku içinde kutlamanın haklı gururunu yaşıyoruz. Tarih boyunca başarısızlığa rıza göstermeyen asil Türk milleti tek yürek olup, yaşadığı her türlü olumsuzluk ve imkânsızlığa rağmen umutsuzluğa kapılmadan, vatan topraklarına ve bağımsızlığımıza göz diken işgalcilere karşı yediden yetmişe kenetlenerek hep birlikte verdiği şanlı mücadeleyi Cumhuriyet ile taçlandırmış, hürriyet ve istiklalinden vazgeçmeyeceğini tüm dünyaya ilan etmiştir. Cumhuriyetimizin ilanının 100'üncü yıl dönümünde, başta Cumhuriyetimizin banisi Mustafa Kemal ATATÜRK ve onun kahraman silah arkadaşları olmak üzere, şanlı ecdadımızı, canları pahasına bize bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi şükran, minnet ve rahmetle anıyorum. "Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır." Tüm halkımızın "29 Ekim Cumhuriyet Bayramı" kutlu olsun.” Dedi.

 

 

Konuşmanın ardından program, öğrencilerin şiirlerini okuması ve halk oyunları gösterisi ile devam etti.

 

 

Daha sonra Elazığ Belediyesi Mehteran Takımı ve komandolar gösterisini sundu. Komandoların yaptığı gösteri büyük ilgi gördü.

 

 

Öğrencilerin tiyatro gösterisinin ardından il protokolü cumhuriyet koşusunda dereceye giren öğrencilere ödüllerini verdi.

Program, geçiş töreni ile sona erdi.

 

AdminAdmin