YEREL
Giriş Tarihi : 19-06-2023 14:00

FIRAT ÜNİVERSİTESİ DİPLOMALARI “TÜRKİYE YETERLİLİKLER ÇERÇEVESİ” LOGOSU TAŞIYACAK

FIRAT ÜNİVERSİTESİ DİPLOMALARI “TÜRKİYE YETERLİLİKLER ÇERÇEVESİ” LOGOSU TAŞIYACAK

İstihdam piyasasında yüksek nitelikleri ve kaliteyi ifade eden Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi (TYÇ) logosu bu yıl ilk kez diploma ve mezuniyet belgelerinde kullanılacak. Fırat Üniversitesi de yeterlilik çerçevesi taşıyan 40 üniversiteden biri oldu.

Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) tarafından TYÇ logolu mezuniyet belgelerinin tanıtımı için Ankara’da bir program düzenlendi. Programa; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Lutfihak Alpkan ve Faruk Özçelik, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanvekili Prof. Dr. Haldun Göktaş, Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) Başkanı Prof. Dr. Mustafa Çufalı, MYK Başkanı Cemal Cihan Coşkun, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş ve davetliler katıldı.

Düzenlenen tanıtım toplantısıyla Türkiye’deki 40 üniversitenin 142 yükseköğretim programı içerisinden Fırat Üniversitesi de 4 lisans programı ile yeterlilik çerçevesi almaya hak kazandı. Bu kapsamda Fırat Üniversitesi; Tıp Fakültesi, Mühendislik Fakültesi İnşaat, Elektrik-Elektronik ve Makine Mühendisliği’nden mezun olan öğrencilerin diplomalarında Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi logosu bulunacak.

TYÇ logosunu taşıyan diplomalar ve belgeler yurt içinde ve yurt dışında eğitim ve istihdam piyasasında aranan yüksek niteliklerin ve kalitenin varlığının işareti haline gelecek. TYÇ logosuna sahip diploma ve belgeler hem yurtiçi hem de yurtdışında eğitim kurumları ve işverenler tarafından talep edilen ve kabul gören yeterliliklere dönüşecek.

Bu sayede mezun olan öğrencilerin diplomaları yurt dışında daha hızlı tanınacak, istihdam edilme imkanı artacak, yatay ve dikey öğrenci hareketliliğinde kolaylık sağlanacak.

 

mehmet karakılıçmehmet karakılıç