YEREL
Giriş Tarihi : 16-06-2023 16:40

YOLLAR YENİLENİYOR

YOLLAR YENİLENİYOR

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, şehir trafiğine konfor kazandırmak hedefiyle sürdürülen yol yenileme, genişletme ve yeni yol çalışmalarına ilişkin incelemelerde bulundu.

Elazığ Belediyesi şehrin yıllardır çözüm bekleyen ve geleceğine yönelik en önemli yatırım olan içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu hattını kapsayan altyapı yenileme çalışmalarını sürdürürken, üstyapıya yönelik çalışmalarını da kesintisiz sürdürüyor.

Elazığ Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından altyapı çalışmaları tamamlanan yol güzergahlarında asfalt yenileme, kaldırım ve aydınlatma çalışmalarıyla yollara konfor kazandırılırken yeni imar yollarıyla da şehir içi trafik ağı güçlendiriliyor.

BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI, SAHADA İNCELEMELERDE BULUNDU

Başkan Şerifoğulları, Başkan Yardımcısı İrfan Ergüven ve birim müdürleriyle birlikte Abdullahpaşa Mahallesi Saraybosna Caddesi ve 266. Sokak, Ataşehir Mahallesi İmam Efendi Bulvarı ve Orgeneral Eşref Bitlis Caddesi’ni birleştirecek yeni imar yolu, Mustafa Uygur Caddesi ve Elazığ Caddesi’nde devam eden çalışmalara ilişkin incelemelerde bulundu.

Altyapı çalışmalarının şehirlerin gelişim çizgisinde olmazsa olmaz bir şart olduğunu ifade eden Başkan Şerifoğulları, “Altyapı çalışmalarımızla şehrimizin on yıllardır süregelen altyapı problemini çözüme ulaştırıyoruz. Zorlu bir süreç olduğunun farkındayız ancak şehir olarak bu işin rahatlığını uzun yıllar yaşayacağız. Altyapı çalışmaları, şehrimizin geleceği adına en önemli kazanç olacaktır. Altyapı yenileme çalışmalarımızın yanı sıra üstyapı çalışmalarımızla da şehrimizi en güzel şekilde geleceğe hazırlıyoruz. Altyapısı tamamlanan yollarımızı yenileyerek konfor kazandırıyoruz. Elazığ’ımızın her şeyin en güzeline layık olduğu bilinciyle çalışmalarımıza devam edeceğiz.” diye konuştu.

SARAYBOSNA CADDESİ VE 266. SOKAK’TA YOL GENİŞLETME ÇALIŞMASI

Abdullahpaşa Mahallesi Saraybosna Caddesi ve devamındaki 266. Sokak’ta içme suyu altyapı yenileme çalışmaları tamamlandı, yağmursuyu hattı yenileme çalışmalarında ise sona gelindi.

Çalışmalar kapsamında toplam 2.600 metre uzunluğunda olan yolda genişletme çalışması gerçekleştirilerek, 6 şerit olarak düzenlenecek. Çalışmalar kaldırım yenileme ve aydınlatma çalışmalarıyla tamamlanacak.

 YENİ İMAR YOLU ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Ataşehir Mahallesi, İmam Efendi Bulvarı ve Orgeneral Eşref Bitlis Caddesi’ni birleştirecek, tren hattına paralel yeni imar yolu çalışmalarına başlanıldı. Toplam 2.5 kilometre uzunluğundaki yol güzergahında altyapı çalışmaları tamamlandı. Gidiş ve geliş olarak düzenlenecek 9 metre genişliğindeki yeni imar yolu; yürüyüş yolu, bisiklet yolu, aydınlatma ve ağaçlandırma çalışmalarıyla şekillendirilecek.

MUSTAFA UYGUR CADDESİ YENİLENDİ

Altyapı yenileme çalışmaları tamamlanan Mustafa Uygur Caddesi yenilendi. Cadde üzerinde başlatılan asfalt serim çalışmaları tamamlanarak hizmete sunuldu.

ELAZIĞ CADDESİ ÇİFT ŞERİT OLARAK DÜZENLENİYOR

Altyapı yenileme çalışmalarında sona yaklaşılan tek yönlü trafik akışının sağlandığı Elazığ Caddesi’nde genişletme çalışmaları gerçekleştirilerek çift şerit olarak düzenlenecek. Elazığ Caddesi; asfalt, kaldırım yenileme ve aydınlatma çalışmalarının ardından yeni yüzüyle hizmete sunulacak.

mehmet karakılıçmehmet karakılıç