YEREL
Giriş Tarihi : 31-03-2023 22:42

BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI, DÖRT YILLIK HİZMETLERİNİ DEĞERLENDİRDİ

BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI, DÖRT YILLIK HİZMETLERİNİ DEĞERLENDİRDİ

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, dört yıllık hizmet sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

31 Mart 2019 Mahalli İdareler Genel Seçimlerinin dördüncü yıldönümünde yazılı bir mesaj yayımlayan Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, alt yapıdan üst yapıya, kültürden sanata, çevresel yatırımlardan sosyal faaliyetlere, yeşil alan çalışmalarından sportif faaliyetlere her alanda hayata geçirilen çalışmalarını anlattı.

Başkan Şerifoğulları dört yıllık hizmet sürecine ilişkin değerlendirmesinde, “Hizmet süremizin dördüncü yıldönümünde büyük bir mutlulukla ifade ediyorum ki, şehrimizin geleceği için çok kıymetli ve kalıcı eserleri bir bir hayata geçirdik. Seçim vaatlerimiz olan 11 Ana Başlıkta 100 Projemizden 81 tanesinin büyük bir bölümünü tamamladık, bir kısmını ise tamamlanma aşamasına getirdik. Şehrimizin ihtiyaçlarına binaen vaatlerimiz haricindeki 17 projeyi daha hayata geçirdik. Dört yıllık hizmet süremizde Sayın Cumhurbaşkanımızın eser ve hizmet düsturuyla şehrimizin her köşesini hizmetlerle buluşturarak toplamda 98 projeyi şehrimize kazandırmış olduk.” dedi.

 

 

“Önce 24 Ocak depremini yaşadık, ardından pandemi süreciyle karşı karşıya kaldık ve son olarak asrın felaketinin vurduğu 11 ilden biri olmamıza rağmen hiçbir bahanenin arkasına sığınmadan çalışmalarımızı daha büyük azim ve kararlılıkla sürdürdük, sürdürmeye de devam edeceğiz.” diyen Başkan Şerifoğulları, “Hemşehrilerimizin bize teslim ettiği emanetin sorumluluğunun bilinciyle, adil bir hizmet anlayışıyla, inançla, azimle ve bu şehre duyduğumuz sevdayla; kaynaklarımızı etkin ve verimli kullanarak şehrimizi her alanda kalkındırmak ve çok daha güçlü yarınlara taşımak adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” diye konuştu.

 

 

“Yaşam kalitesi yüksek bir şehir inşa etme hedefiyle yürüttüğümüz çalışmalar doğrultusunda, şehrimize birbirinden kıymetli çalışmalar kazandırdık” diyen Başkan Şerifoğulları, ana hatlarıyla hizmetlerini paylaştı.

“Şehrimizin öncelikleri arasında ilk sırada yer alan alt yapı yenileme projemizi 2022 Ağustos ayında başlattık. Şehrimizi uzun vadede sağlıklı altyapıya kavuşturacak altyapı yenileme çalışmalarımız belirlenen program çerçevesinde devam ediyor.

Bu kapsamda bugüne kadar toplam 40 bin 818 km içme suyu hattı imalatı, 4 bin 322 km kanalizasyon şebeke hattı, 4 bin 386 km yağmur suyu hattı imalat çalışması gerçekleştirildi.

Altyapıya yönelik yatırımlarımız doğrultusunda şehrimizin 2053 yılına kadar ihtiyacını karşılayacak İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi inşa çalışmalarımız Mart ayı başında başladı. Mevcut yerinde inşasına başlanan 150.000 m3/gün kapasiteli İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisimiz 24 ayda tamamlanacak.

Şehrimizin geleceğine değer kazandıran Elazığ Belediyesi Ahmet Tevfik Ozan Fuar ve Kongre Merkezimizi şehrimizin ve bölgemizin hizmetine sunduk. Her alanda şehrimize değer kazandıran Ahmet Tevfik Ozan Fuar ve Kongre Merkezimiz bünyesindeki Nikah Salonumuzu da hizmete sunduk

 

 

 

Şehrimizin kimliğine değer kazandıran iki kent meydanı ve yeraltı otoparkımızı hizmete sunduk.

15 Temmuz Demokrasi Meydanı ve Yer Altı Otoparkı Projemizle 7.000 metrekare kapalı alana sahip iki katlı 224 araç kapasiteli yer altı otoparkı oluştururken, 11.000 metrekarelik alanı ise meydan olarak düzenledik.

Kent Meydanı ve Yeraltı Otoparkı Projemizle de 22.000 metrekare kapalı alana sahip iki katlı, toplam 900 araç kapasiteli modern yer altı otoparkı oluştururken 38.000 metrekare alanı ise meydan olarak düzenledik.

 

 

Karşıyaka Mahallesinde başlattığımız kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında inşa ettiğimiz 469 konutu hak sahiplerine teslim ettik. Abdullahpaşa Mahallesinde ise başlattığımız 160 konutun inşa çalışmalarında sona geldik.

Mini terminal binamızı mevcut yerinde yeniden inşa ederek hizmete sunarken, şehrimizin uzun yıllardır ihtiyaç duyduğu şehirlerarası otobüs terminal binası inşa çalışmalarımız sürüyor.

Harput’umuzun turizm çeşitliliğine katkı sağlayan Balakgazi Parkı ve Cam Seyir terasını hizmete sunduk. Toplam 5 bin 800 metrekarelik alanda ise komple bir çevre düzenleme ve peyzaj çalışması gerçekleştirdik. Alan; havuzları, kameriyeleri, çocuk oyun alanları, dekoratif aydınlatma çalışmaları, otoparkları ile tam bir cazibe merkezi kimliği kazandı.  

 

 

Başta doğu mahallelerimiz olmak üzere şehrimizin kanayan yaralarından biri olan Ulukent Kırklar, Sanayi, Salıbaba mahallelerinden geçen kanal sorununu çözüme ulaştırdık. Bu çalışmanın birinci etabını oluşturan Ulukent Mahallemizden geçen kanalda gerçekleştirdiğimiz ıslah çalışmalarının ardından kanal çevresindeki 37 bin metrekarelik alanı, bir yaşam alanı olarak hizmete sunduk.  Bu projenin 2. Etabı olan Kırklar, Sanayi, Salıbaba mahallelerinden geçen 3 kilometrelik açık kanal kapatıldı. Toplam 67.136 metrekarelik alan, çift şeritli yol, aydınlatma, ağaçlandırma ve peyzaj çalışmalarıyla yepyeni bir kimlik kazandı.

Köy yaşamıyla kent yaşamının kompozisyonundan oluşan toplam 45.211 metrekare alan üzerinde hayata geçirdiğimiz Kent-Köy Yaşam Alanını, Çaydaçıra Mahallesi’nde vatandaşlarımızın hizmetine sunduk.

 

 

Şehrin ana arterlerinden Zübeyde Hanım Caddesini, “Yeşil Kuşak Projesi” ile yeniden şekillendirdik. Abdullahpaşa Mahallesi Yeşil Kuşak Çalışması ile Malatya Caddesi’ne yepyeni bir cazibe kazandırdık.

Aksaray Mahallesi’nde bulunan 22 bin metrekarelik yeşil alanı, piknik ve dinlenme alanı olarak düzenleyerek hizmete sunduk.

Şehrimizin dört bir yanını 102 yeni mahalle parkı ile buluşturduk.

Engelli kardeşlerimizin yaşamlarına artı bir değer olarak katkı sağlayan Engelsiz Yaşam Merkezimizi, yeni nesil kütüphanecilik uygulaması olan Mehmet Akif Ersoy Dijital Kütüphanemizi hizmete sunduk. Ayrıca şehrimizin dört bir yanında 18 yeni Semt Kütüphanesini hizmete açtık.

Cip Köyü Jeotermal Kaynak Suyu Sahası’nda, 15.000 metrekarelik alanda kurulacak jeotermal sera alanında çalışmalarımız tamamlanma aşamasına geldi. Bölgede tek olma özelliğine sahip olacak olan ve 2023 Mayıs ayı itibariyle faaliyete geçecek jeotermal sera alanında ilk etapta yıllık yaklaşık 20 milyon yerli fide (Ata Tohumu) üretimi gerçekleştirilecek.

Aksaray Mahallesi, yeni terminal binası yanında bünyesinde atletizm pisti, semt sahaları, 250 kişilik kapalı spor salonu ile yürüyüş ve gezinti alanlarının yer alacağı Spor ve Yaşam Kompleksi inşa çalışmalarımız devam ediyor.

Doğukent Mahallesi Itri Caddesi üzerinde 38 dönüm alan üzerine kuracağımız Spor Köyü inşa çalışmalarımızı başlattık.

Doğa Dostu Bisiklet Yolları Projemiz kapsamında Malatya Yolu Hazardağlı Kavşağı-Hilalkent Alt Kavşağı arasında toplam 3.600 metre olmak üzere toplam 6.135 metre bisiklet yolunu şehrimize kazandırdık.

Çevresel yatırımlarımız kapsamında Atıksu Arıtma Tesisi mevkiinde 0,99 megawatt kapasiteli GES projemizi tamamlayarak enerji üretimine geçtik.

Şahinkaya mevkiinde 5 megawatt kapasiteli GES projesine ilişkin çalışmalarımız ise devam ediyor. Yine çevresel yatırımlarımız kapsamında sıfır atık çalışmalarımızı etkin olarak sürdürürken sıfır atık çalışmalarının en önemli basamağı olan 1. Sınıf Atık Getirme Merkezimizin inşasını tamamlayarak hizmete sunduk. Şehrimizde sıfır atık bilincini geliştirmek hedefiyle atıkların kaynağında toplandığı Mobil Atık Getirme Merkezleri oluştururken, cadde, sokak ve kamuya açık alanlarda da atık biriktirme kutuları yerleştirdik.

 Sıfır atığa dikkat çekmek hedefiyle Cumhuriyet Mahallesinde örnek bir proje olan “Geri Dönüşüm Parkı”nı hizmete sunduk.

Müzeler Şehri Elazığ Projemizi hayata geçirdik. Elazığ Basın Müzesi ve Elazığ Musiki Müzesini hizmete açtık. Bu projemiz kapsamında restorasyon çalışmalarında sona gelinen Hoca Hasan Hamamı’nı da Hamam Müzesi olarak şehrimize kazandıracağız.

 

 

Harput’umuzda bulunan tarihi 5 konağı restorasyon çalışmalarıyla Belediye Konukevi olarak düzenledik.

Harput girişinde yer alan tarihi Ahmet Bey Camii, geçtiğimiz yıl içerisinde aslına uygun olarak restore edilerek ibadete açıldı.

Harput Mahallesi ile güneyinde yer alan Hüseynik Mahallesi arasında ulaşım sağlayan tarihi yolun turizme kazandırılması için de çalışmalarımız devam ediyor.

 

 

"Ticaret Doğduğu Sokaklara Geri Dönüyor Projesi" kapsamında şehrimizin kalbinin attığı alanı yeniledik. Bu projemiz doğrultusunda Kapalı Çarşı’da restorasyon çalışması gerçekleştirdik, ardından da tarihi Bakırcılar Çarşımız ile Saray Cami Meydanı ve çevresinde sokak sağlıklaştırma ve cephe düzenlemesi çalışması gerçekleştirerek, alana yepyeni bir kimlik kazandırdık.

Şehir merkezindeki trafiğin kontrolünü sağlamak amacıyla şehir içi trafik yükünün yoğun olduğu toplam 12 kavşakta Dinamik Kavşak Yönetim Sistemi kurduk.

Şehrimizin trafik yönetimini oluşturduğumuz Ulaşım Koordinasyon Merkezi (EBUKOM) Projemizi hayata geçirdik.

‘Yolcu Dostu Otobüs Durakları Projemizi hayata geçiriyoruz. Mevsimsel koşullarla uyumlu, modern, teknolojik donanıma sahip, çevre dostu ve engelli erişimine uygun "Modern Yolcu Otobüs Duraklarımızın ilkini, Öğretmenevi durağında vatandaşlarımızın hizmetine sunduk.

Şehrimizde modern ve kaliteli bir ulaşım ağı oluşturma hedefi doğrultusunda bir yandan yeni cadde ve bulvarları hizmete sunarken, bir yandan da mevcut yollarda genişletme çalışması gerçekleştirmeye devam ediyoruz.

Mevcut terminal binası yanında yaklaşık 13 bin 600 metrekare alan üzerinde 6 bin 112 metrekare inşaat alanına sahip Traktörcüler Sitesi inşa çalışmalarımızı tamamlayarak hizmete sunduk.

Fevzi Çakmak Mahallemizde bünyesinde 20 adet morg, 5 adet gasilhane, bekleme salonu ve idari birimler ve caminin yer aldığı Mezarlıklar Müdürlüğü hizmet binamızın inşasını tamamlayarak hizmete açtık.

Akpınar Mahallesi Muhtarlık ve Taziye Evi ile Kültür Mahallesi Taziyeevi inşasını tamamlayarak hizmete sunduk.

Çayda Çıra Mahallemizin önemli bir ihtiyacını olan ve 5 bin 350 metrekare alan üzerinde 3 bin 520 metrekare açık pazar alanı oluşturulmasına ilişkin inşa çalışmalarımız tamamlandı.

Bünyesinde; muhtarlık, spor salonu, kütüphane, gençlik merkezi ve kafeterya gibi donatıların yer aldığı Gümüşkavak, Hilalkent, Güneykent ve İcadiye Mahalleleri Sosyal Yaşam Merkezlerimizi hizmete sunduk.

 

 

Yazdığı kahramanlık destanıyla ismi tüm Türkiye’nin kalbine kazınan şehidimiz Fethi Sekin anısına, Baskil ilçesi Doğancık Köyünde inşa ettiğimiz Şehit Fethi Sekin Külliyesini hizmete açtık.

Kadınlarımızın ekonomik yaşamda yer alması ve kendi üretimlerine değer kazandırmaları amacıyla Hayme Ana Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi Merkezimizi hizmete açtık.

Toplam 690 metrekarelik kullanım alanına sahip Zabıta Müdürlüğü ek hizmet binamızı hizmete sunduk.

Vatandaşlarımızın taleplerine daha etkin çözüm üretmek amacıyla 153 Beyaz Masa Süper Hizmet Birimini aktif hale getirirken, Mobil Beyaz Masa’mızla da belediye hizmetlerini vatandaşımızın mahallesine taşıyoruz.

Şehrimizin güçlü bir altyapıya sahip sanatsal zenginliğini yaşatmak adına Elazığ Belediye Musiki Topluluklarımızı oluşturduk.

Bay ve bayanlara hafta içi uzman spor eğitmenleri eşliğinde spor yapma olanağı sağlayan 25 yeni Spor Yaşam Merkezimizi şehrin dört bir yanında hizmete sunduk.

“Genç Beyinler Bilimle Buluşuyor” projemiz kapsamında gençlerimize destek sağlıyoruz.

Maddi ve manevi desteklerimizle sporun ve sporcularımızın yanında yer alıyoruz.

 

 

Sosyal projelerimizle toplumun tüm kesimlerini kucaklamaya, birlik ve beraberliğimizi güçlendirmeye devam ediyoruz.

Sosyal destek çalışmalarımız kapsamında Hayır Çarşımız aracılığıyla yıl boyu ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza düzenli destek sağlıyoruz. Veren el ile alan eli buluşturan paylaşım noktalarımız aracılığıyla toplumsal dayanışmaya destek sağlıyoruz.

“Yaşlı ve Bakıma Muhtaç Kişilere Ev Temizliği Hizmeti, Alt Gelir Grubuna Yönelik Ev Bakım-Onarım -Malzeme Desteği” Projemiz kapsamında, kendisiyle ilgilenecek bir yakını bulunmayan yaşlı, engelli ve bakıma muhtaç vatandaşlarımıza destek sağlıyoruz. Oluşturduğumuz özel ekip aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine, ev bakım, onarım, tamirat, tadilat, ev temizliği hizmeti sunarak eşya temini sağlıyoruz.”

“Bizler ‘İki günü birbirine eşit olan ziyandadır’ düsturunu kendimize ilke edinerek, şehrimiz için canla başla çalışıyor, her alanda şehrimizi daha güçlü yarınlara hazırlıyoruz.” diyen Başkan Şerifoğulları, “Geride bıraktığımız dört yılda hedeflerimize büyük oranda ulaştık. Biliyoruz ki Elazığ’ımız daha fazlasını hak ediyor ve bizler de daha fazla çalışmaya devam edeceğiz. Yaşam kalitesi yüksek bir şehir inşa etme hedefiyle yürüttüğümüz çalışmalarımızda destekleriyle her zaman yanımızda yer alan ve en büyük gücümüz olan hemşehrilerime sonsuz şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

 

 

AdminAdmin