YEREL
Giriş Tarihi : 15-10-2022 09:54

FIRAT ÜNİVERSİTESİ DÜNYA ÜNİVERSİTELERİ ARASINDA İLK 1.000 İÇERİSİNDE YERİNİ SAĞLAMLAŞTIRIYOR

FIRAT ÜNİVERSİTESİ DÜNYA ÜNİVERSİTELERİ ARASINDA İLK 1.000 İÇERİSİNDE YERİNİ SAĞLAMLAŞTIRIYOR

Fırat Üniversitesi, akademik başarılarına bir yenisini daha ekleyerek bütün dünyada geçerliliği kabul edilen İngiltere merkezli uluslararası yükseköğretim derecelendirme kuruluşu Times Higher Education (THE) tarafından hazırlanan 'THE 2023 Dünya Sıralaması' verilerine göre dünyada 801-1.000. üniversite aralığında yer aldı.

Listede devlet ve vakıf olmak üzere 67 Türk üniversitesi yer aldı. Fırat Üniversitesi, Türkiye’den ilk 1.000 arasına giren 13 üniversite arasında yer alırken listeye girme başarısını gösteren 6 devlet üniversitesinden (Ortadoğu Teknik Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi, Düzce Üniversitesi ve Fırat Üniversitesi) biri oldu. İl bazlı değerlendirmede ise ilk 1.000 üniversitenin bulunduğu iller İstanbul, Ankara, Düzce ve Elazığ oldu.

Konu ile ilgili açıklama yapan Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin GÖKTAŞ, dünyanın en saygın uluslararası yükseköğretim derecelendirme kuruluşları arasında yer alan Times Higher Education (THE) tarafından yapılan değerlendirmede dünyada en iyi ilk 1.000 üniversite arasında yer almanın mutluluğunu ve gururunu yaşadıklarını belirterek elde edilen başarıdan ötürü bütün Fırat Üniversitesi ailesini kutladığını söyledi.

2022 yılı içerisinde çok çeşitli başarılara imza attıklarını belirten Prof. Dr. GÖKTAŞ son olarak 'THE 2023 Dünya Sıralaması'nda ilk 1.000 üniversite arasına girebilen ülkemizdeki 6 devlet üniversitesi arasında yer almalarının Fırat Üniversitesi’nin akademik başarısının en önemli göstergelerinden biri olduğunu söyledi. 2023 yılında Fırat Üniversitesi ailesi olarak hedeflerinin özellikle sanayi işbirliği ve uluslararası proje sayılarını arttırarak etki ve çıktı odaklı çalışmalar gerçekleştirmek olduğunu, bu amaçla 11. Kalkınma planı ve öncelikli alanlarla uyumlu olarak Fırat Üniversitesi’ne bir Ar-Ge binası kazandıracaklarını söyledi.

AdminAdmin