YEREL
Giriş Tarihi : 15-06-2023 17:02

ELAZIĞ BELEDİYESİ GERİ DÖNÜŞÜM PARKI HİZMETE SUNULDU

ELAZIĞ BELEDİYESİ GERİ DÖNÜŞÜM PARKI HİZMETE SUNULDU

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın çevresel yatırımları arasında yer alan Elazığ Belediyesi Geri Dönüşüm Parkı, hızlı bir şekilde tamamlanarak vatandaşların hizmetine sunuldu.

HER YAŞ GRUBUNDAN ZİYARETÇİLERİNİ AĞIRLAMAYA BAŞLADI

Elazığ Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü tarafından Cumhuriyet Mahallesi içerisinde toplamda 11.812 m² alan üzerinde hayata geçirilen ve proje dâhilindeki her materyalin geri dönüşebilir malzeme kullanılarak oluşturulduğu Elazığ Belediyesi Geri Dönüşüm Parkı, Elazığlılara hizmet vermeye başladı.

7’den 70’e her yaş grubundan misafirlerini ağırlamaya başlayan geri dönüşüm parkı, bünyesinde yer alan ve yine konteynerden dönüştürülmüş geri dönüşüm kafe ve oturma alanları ile ailelerin çocuklarıyla birlikte huzurla vakit geçireceği yeni bir mekân olacak.

CUMHURİYET MAHALLESİ’NE DEĞER KAZANDIRDI

Konum itibarı ile yüksek ve ferah bir noktada hayata geçirilen geri dönüşüm parkı, hem Cumhuriyet Mahallesi hem de komşu mahalle sakinlerinin ulaşım noktasında kolaylıkla ziyaret edebileceği bir alanda olmasının yanı sıra çevre düzenlemesi, gece aydınlatması, peyzaj ve yeşil dokusuyla birlikte bulunduğu çevreye de katma değer sağladı.

MEVCUT ALAN İTİBARI İLE BÖLGEDEKİ EN BÜYÜK GERİ DÖNÜŞÜM PARKI

"Sıfır Atık Projesi" kapsamında atıkların geri dönüşümüne dikkat çekmek ve özellikle yeni nesillerde farkındalık oluşturmak amacıyla hayata geçirilen Elazığ Belediyesi Geri Dönüşüm Parkı, mevcut alan itibariyle ve parkta kullanılan malzeme çeşitliliği ile bölgesinin en büyük geri dönüşüm parkı olma özelliğine sahip.

BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI: “HEMŞEHRİLERİMİZE HAYIRLI OLSUN”

Daha yaşanılabilir bir şehir hedefiyle hayata geçirdikleri bütün çalışmalarda Elazığ’ın hem bugününü hem de yarınını göz önünde bulundurarak çalıştıklarını ifade eden Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, bu doğrultuda hayata geçirdikleri Elazığ Belediyesi Geri Dönüşüm Parkı’nın da örnek bir uygulama olduğunu kaydetti.

Park içerisinde yer alan ve hurdaya ayrılmış metal, plastik, tahta gibi çeşitli malzemeler kullanılarak yapılan çocuk oyun gruplarının, mermer atıklarından yapılmış yürüyüş yollarının, varillerin dönüşümünden elde edilmiş koltukların, ağaç kütüğünden yapılmış masa, çeşme, atık kutuları, otomobil lastiğinden yapılan salıncak, tahterevalli, macera parkuru ve metalden yapılmış figürlerin muntazam bir işçilik ile dönüştürüldüğünü kaydeden Başkan Şerifoğulları, yeni yeşil alanın tüm hemşehrilerimize hayırlı olması temennisinde bulundu.

BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI’NA TEŞEKKÜR

Doğada yok olması uzun yıllar süren cam, pil, metal ve plastik malzeme gibi nitelikli atıkların geri dönüşüme tabi tutulmasının somut bir şekilde hayata geçirildiği Geri Dönüşüm Parkı'nın, Elazığ için değerli bir çevresel yatırım olmanın yanı sıra her atığın çöp olmadığı konusunda da önemli bir uygulama olduğunu belirten vatandaşlar, kazandırılan yeni yeşil alanın mahallelerine değer kattığını ifade ederek Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’na teşekkür ettiler.

mehmet karakılıçmehmet karakılıç