YEREL
Giriş Tarihi : 28-07-2023 16:20

ELAZIĞ BELEDİYESİ “GÖZ AYDINI” PROJESİYLE, AİLELERİN MUTLULUĞUNA ORTAK OLUYOR

ELAZIĞ BELEDİYESİ “GÖZ AYDINI” PROJESİYLE, AİLELERİN MUTLULUĞUNA ORTAK OLUYOR

Elazığ Belediyesi Kadın Meclisi bünyesindeki uzman ekipler, yenidoğan bebeklerin aileleri için, “Göz Aydını” projesi kapsamında danışmanlık hizmeti veriyor.

Sosyal belediyecilik anlayışıyla hizmetlerini sürdüren Elazığ Belediyesi, gönüllere dokunan bir projeyi daha hayata geçirdi. Elazığ Belediyesi Kadın Meclisi bünyesinde oluşturulan uzman ekipler tarafından, yenidoğan bebeklerin aileleri için danışmanlık hizmeti verilmeye başlandı.

PSİKO-SOSYAL DANIŞMANLIK HİZMETİ SUNULUYOR

Dünyaya yeni gelen bebeklerin sağlıklı büyümesi ve bu konuda aileleri bilinçlendirmek amacıyla Elazığ Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün hayata geçirdiği proje kapsamında, yeni çocuk sahibi olmuş ailelerin evleri ziyaret edilerek, ilk bebek paketlerinin yanı sıra çeşitli hediyeler takdim ediliyor. Ayrıca aile danışmanları yenidoğan bebek sağlığına bütüncül yaklaşım; bakım, beslenme, güvenlik ve gelişim önerileri ile birçok konuda psiko-sosyal danışmanlık hizmeti sunuyor. Şu ana kadar 50 aileyi ziyaret ederek Anne-Bebek Danışmanlığı hizmeti veren ekipler, bu çalışmayı devamlı hale getiriyor.

 “GÖNÜL BELEDİYECİLİĞİ KAPSAMINDA, ANNE VE BABALARIN SEVİNÇLERİNE ORTAK OLUYORUZ”

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları; “Aziz şehrimiz Elazığ’ımızda, gönül belediyeciliği kapsamında çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor. Kıymetli hemşehrilerimizin acılarında, hüzünlerinde, mutluluklarında yanlarında olmaya devam ediyoruz. “Göz Aydını” projemizle, dünyanın en değerli hazinesi olan evlada sahip anne-babaların sevinçlerine ortak oluyoruz. Alanında uzman ekiplerimiz, yenidoğan bebeklerimizin aileleriyle buluşarak çeşitli hediyeler takdim ediyor ve Anne-Bebek Danışmanlığı hizmeti sunuyor. Daha sonra da ailelerimizle iletişimi kesmiyor ve çok faydalı olan bu hizmetimizi ekiplerimiz sürekli hale getiriyor. Çocuklarımızın; bizim geleceğimiz, yarınlarımız umudumuz olduğu bilinciyle hareket etmeye devam ediyoruz. Evlat duygusu, eşi benzeri olmayan bir histir. Bu muhteşem duyguyu yaşayan kıymetli çiftlerimizin, ailelerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Dünyaya gelen yenidoğan bebeklerimizin vatanımıza, milletimize ve ailelerine hayırlı bir evlat olmasını temenni ediyorum.” dedi.

mehmet karakılıçmehmet karakılıç