YEREL
Giriş Tarihi : 01-03-2024 23:36

Başkan Şerifoğulları, Yeni Dönem Projelerini Açıkladı

Başkan Şerifoğulları, Yeni Dönem Projelerini Açıkladı

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, yeni dönem projelerini açıkladı… Program, Kanal 23’ten canlı olarak yayınlandı.

31 Mart Yerel seçimlere sayılı günler kaldı. Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, "Yeni Yüzyılda Elazığ Vizyonu" başlıklı projelerini, 2024-2029 Dönemi Proje Tanıtım Toplantısı’nda açıkladı.

2024-2029 Dönemi Proje Tanıtım Toplantısı Kanal 23’ten canlı olarak yayınlandı..

 

 

Başkan Şerifoğulları’nın konuşmasından satır başları;

“Sözlerimin hemen başında 31 Mart Yerel Seçimleri'nde Elazığ Belediye Başkanlığı görevine yeniden bizleri layık gören, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ediyorum. İnşallah siz kıymetli hemşehrilerimin güçlü desteğiyle, Cumhurbaşkanımız liderliğinde, ilk günkü aşkla kadim şehir Elazığ’ımıza hizmet etmeye, bu şehrin aziz insanına hizmetkar olmaya devam edeceğiz. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde insanımızı merkeze alan yönetim anlayışı doğrultusunda şehrimizin her köşesini hizmet ve eserlerle buluşturmaya devam edeceğiz.

Elazığ, binlerce yıllık mazisiyle, nice medeniyetlere ev sahipliği yapmış kadim bir medeniyet şehridir. Elazığ, ruhunu vatan ve millet sevgisiyle yüceltmiş bir şehirdir. Elazığ, kardeşlik diyarı; Elazığ, mertlik diyarıdır. Bizler bu aziz ve kadim şehre hizmeti kendimiz için en büyük onur sayıyoruz. 2019 yılında göreve geldiğimiz günden bugüne Elazığ’ımız da çok güçlü bir dönüşüme ve gelişime imza attık. Şehrimizin temel ihtiyaçlarını büyük ölçüde karşıladık. Yıllardır ötelenmiş sorunlarını büyük ölçüde çözdük. Eksiğimiz yok mu elbette var. Bunları da tamamlamaya devam edeceğiz.

Hepimizin malumu olduğu üzere bu beş yıllık süreçte depremler ve pandemi gibi oldukça zorlu badireler atlattık. Ama hiçbir zaman bahanelerin arkasına sığınmadık. Belediyecilik hizmetlerini en iyi şekilde sürdürmeye, yatırımlarımıza hız kesmeden devam etmeye, hemşehrilerimize en iyi hizmeti verebilmek için tüm gücümüzle gece gündüz demeden çalışmaya gayret ettik. 2019 yılında yine bu mekanda hemşehrilerimize 11 ana başlıkta 100 proje için söz vermiştik. Şükürler olsun ki bu gün 5 yılda toplam 116 projeyi hayata geçirmiş olmanın huzuruyla karşınızdayız. Bu başarı Elazığ’ın başarısıdır. Bu başarı hemşehrilerimizin üzerimizden hiç eksik etmedikleri duaların tecellisidir. Sağ olun, var olun.

Bu şehri imar etmek üzere yola çıktığımızda önceliğimiz temel sorunlarımızı çözmek olacak dedik.  Bu şehrin en önemli sorunu altyapı yetersizliğinden kaynaklı sorunlardı. Şehrin yıllardır ihmal edilen ve kangrene dönen altyapı sorununa neşter vurduk. Bu sorunu ne pahasına olursa olsun çözeceğiz dedik ve çalışmalarımızı başlattık. Çalışmalarımızın tamamlanmasıyla şehrimizin altyapı geleceğini garanti altına almış olacağız. Şehrimizi altyapısıyla güvenli bir geleceğe hazırlarken üstyapısıyla da geleceğin güçlü şehri olması yolunda çok kıymetli adımlar attık. Şehrin on yıllardır hayalini kurduğu projeleri 5 yılda birer birer şehrimize kazandırdık. 

Tam bir vizyon proje olan Ahmet Tevfik Ozan Fuar ve Kongre Merkezi'mizi hizmete sunduk. Cumhuriyet Meydanı ve Yer Altı Otoparkı ile 15 Temmuz Meydanı ve Yer Altı Otoparkı'nı hizmete açtık. Şehirler Arası otobüs Terminali'mizi ve mini terminal binamızı inşa ederek hizmete açtık. 2020 depremi öncesi başlattığımız kentsel dönüşüm çalışmalarımız kapsamında Karşıyaka Mahallesi’nde ve Abdullahpaşa Mahallemizde inşa ettiğimiz konutları hak sahiplerine teslim ettik.  Şehrimizi, trafik aksını güçlendiren yeni imar yolları ve bulvarla kuşattık. Şehrimize Kent-Köy, Balakgazi Parkı ve Cam Seyir Terası, iki etaptan oluşan Kanal Boyu Bulvar ve Park Alanı, Aksaray Mesire Alanı, Zübeyde Hanım Caddesi ve Malatya Caddesi "Yeşil Kuşak Projeleri" gibi yepyeni aktif yaşam alanları kazandırdık.  Spor Köyü ile Spor ve Yaşam Kompleksi'mizde de çalışmalar büyük bir hızla devam ediyor.

Şehirlerin inşası kadar ihyası da önemlidir hatta belki de daha da önemlidir. Bu inanç doğrultusunda kıymetli mirasımız, ecdat yadigarı kadim medeniyetimizin beşiği Harput’ta bir dönüşüme imza attık. Harput’umuzun, doğal güzelliklerinin ön plana çıkarılması, tarihi yapıların restorasyonu, değerlerinin yenilenerek geleceğe taşınması noktasında çok önemli bir mesafe aldık. Harput’umuza üç müze kazandırdık.  Kapalı Çarşı, Bakırcılar Çarşısı ve Saray Cami çevresini tarihi dokuyla bütünleştirdik. Sosyal Belediyecilik çalışmalarımızla bu şehrin her bir köşesinde yaşayan tüm hemşehrilerimizin yaşamına dokunmak adına büyük bir gayretle çalıştık. Özel gereksinimli kardeşlerimiz için Engelsiz Yaşam Merkezi'mizi, Gençlerimiz için Dijital Kütüphane ve yeni semt kütüphanelerimizi, Sosyal Yaşam Merkezlerimizi, Spor Yaşam Merkezlerimizi hizmete sunduk. Geride bıraktığımız 5 yılın sonunda hemşehrilerimizin bizlere canı gönülden verdiği destekler sayesinde nice eser ve hizmetleri şehrimize kazandırmış olduk.

Bugün ise geçtiğimiz 5 yılda sorunlarını ve ihtiyaçlarını büyük ölçüde çözmüş olduğumuz Elazığ’ımızın daha güçlü yarınlarını ve yeni yüzyıl rotasını konuşacağız. Yarınlarımıza kazandıracağımız yeni değerleri konuşacağız.  Şimdi artık hemşehrilerimizin desteğiyle Elazığ’ımız için yeni bir hikaye yazma zamanı. Şimdi artık bölgemizde yıldız bir şehir olmak için hamle zamanı. Şimdi artık insanımızın yaşam kalitesini, refahını Türkiye Yüzyılı Şehirleri vizyonuna taşıma zamanı. Şimdi zaman yine yeniden Elazığ deme zamanı. Önümüzdeki 5 yıl için Yeni Yüzyılda Elazığ Vizyonu başlığı altında hazırladığımız projelerimizi sizlerle paylaşacağım.

 

 

BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI’NIN SEÇİM PROJELERİ

“DİRENÇLİ ŞEHİRLERDE ELAZIĞ VİZYONU”

Dirençli Şehirlerde Elazığ Vizyonu diyoruz, şehrimizin önceliği kentsel ve yerinde dönüşümdür. Hep ifade ettiğimiz gibi önceliğimiz insanımızdır. Ailelerimizin güven ve huzur içinde yaşadığı bir şehir inşa etmektir. Bu şehir önce 24 Ocak, ardından 6 Şubat depremleriyle sarsıldı. Şehrimizde devletimizin güçlü desteğiyle eski yapı stokumuzun yenilenmesi noktasında çok güçlü adımlar atıldı ve mevcut yapı stokumuz önemli ölçüde yenilendi. Deprem kuşağında yer alan şehrimizde bu gerçeği asla göz ardı etmeden yatay mimariyi önceleyerek, depreme dayanıklı, sağlıklı ve güvenilir bir şehir inşa etme yolunda yürüttüğümüz çalışmaları kararlı bir şekilde sürdüreceğiz. İnşallah hemşehrilerimizin teveccühleriyle başlayacağımız yeni dönemde şehrimiz adına önceliklerimizin ilk sırasında kentsel dönüşüm çalışmalarımız olacak.

İlk olarak Nailbey Mahallesi’nde, kentsel dönüşüm hamlesini başlatacağız. Nailbey Mahallemizde yürüteceğimiz çalışma, doğuda Bosna Hersek Bulvarı’ndan, batıda Şehit İdris Doğan Caddesine kadar uzanan, General Hakkı Talay Caddesi ile Bağlar Sokak arasındaki toplam 8 adada, 930 mesken ile 174 ofis ve iş yerini kapsayacak. Dönüşüm projesi; hem ağır hasar nedeniyle yıkılarak boş arsa olarak kalan parselleri, hem de mevcut deprem yönetmelikleri bakımından riskli durumdaki 40-50 yıllık binaları içerecek. Proje doğrultusunda mevcut durumda 10 metre genişliğinde olan Nailbey Mahallesi General Hakkı Talay ve Şehit İdris doğan Caddelerini 20 metre genişliğinde yeniden düzenleyeceğiz. Hayata geçireceğimiz Nailbey Kentsel Dönüşüm Projesi tamamlandığında hemşehrilerimiz depreme dayanıklı, yeşil dokuyla bütünleşmiş, genişletilmiş yollarıyla yepyeni bir yaşam alanı kazanmış olacak. Ayrıca hayata geçirilecek projenin ardından oluşacak alternatif yol güzergahlarıyla hedefimiz yayalaştırılmış bir Gazi Caddesi olacak.

“YERİNDE DÖNÜŞÜM ÇALIŞMALARI

Depreme dayanıklı dirençli bir şehir olma yolunda atacağımız ikinci adım ise yerinde dönüşüm çalışmalarımızÇevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’mızın depremlerden etkilenen 11 ilde başlattığı orta ve ağır hasarlı binaların yerinde dönüştürülmesi hamlesinde, vatandaşlarımızın talebi ve belediyemizle uzlaşılması durumunda, binaların yapımını Elazığ Belediyesi olarak biz üstleneceğiz. Bosna Hersek Bulvarı, Hastane Caddesi başta olmak üzere İcadiye, Sarayatik, Çarşı, Rızaiye, İzzetpaşa, Rüstempaşa, Mustafapaşa, Sanayi, Kırklar, Salıbaba, Yeni, Üniversite, Kültür, Akpınar ve Olgunlar Mahallelerimizde yıkılarak boş halde duran ya da yıkılacak olan yapı parsellerine ilişkin, kuracağımız kentsel dönüşüm ofislerinde kat malikleri ile bir araya gelerek süreci başlatacağız. Böylece hem Bakanlığın 750 bin Türk lirası hibe ve 750 bin Türk lirası faizsiz kredi imkânı sağladığı Yerinde Dönüşüm projelerini hem de bu sürece dâhil olamayan parsellerde 6306 sayılı Kentsel Dönüşüm Kanunu kapsamındaki projeleri sürece dâhil edeceğiz. Ayrıca, konutların bir an önce inşa edilerek oturulur hale gelmesi için de, Elazığ Belediyesi olarak 100.000 TL katkı sağlayacağız. Elazığ Belediyesi güvencesiyle, düşük maliyetle inşa edeceğimiz konutları, en kısa sürede ailelerimize teslim edeceğiz. Kanal yirmi üç. bina malikleri arasında yaşanacak olası anlaşmazlıklar için de, çözüm noktasında Elazığ Belediyesi olarak devreye girerek yeni komşunuz biziz diyeceğiz.

“YATAY MİMARİ ESASLI YENİ İMAR PLANLARI”  

“Depreme dayanıklı dirençli bir şehir olma yolunda atacağımız üçüncü adımda ise Yatay mimari esaslı yeni imar planları hazırlayarak Elazığ’ımızın doğudan-batıya, kuzeyden güneye dengeli ve sağlıklı büyümesini sağlayacağız. Dirençli şehirler derken aklımıza ilk gelen kentsel dönüşüm çalışmaları olsa da biz üst yapısında olduğu kadar altyapısıyla da dirençli bir şehir hedefliyoruz ve bu nedenle altyapı diyoruz. Yüzde 48 oranında tamamladığımız şehir altyapısı yenileme çalışmalarımızı  belirlediğimiz periyot doğrultusunda tamamlayacağız ve şehrimizin altyapı sorununu kalıcı olarak çözüme kavuşturmuş olacağız

“AFET RİSK YÖNETİM SİSTEMİ PROJESİ”

“Hayata geçireceğimiz Afet Risk Yönetim Sistemi Projesi ile Fırat Üniversitemiz, kamu kurumları ve STK’larla işbirliği içinde başta deprem olmak üzere, meydana gelebilecek; sel, su taşkınları, fırtına, yangın vb. her türlü afete dirençli şehir misyonumuzun temelini oluşturacak Afet Risk Yönetim Sistemi’ni kuracağız. Afetler noktasında eğitim çalışmalarının önemi tartışılmaz bir gerçektir.

“AFET EĞİTİM VE BİLİNÇLENDİRME PARKI”

Yine bu kapsamda, inşa edeceğimiz Afet Eğitim Ve Bilinçlendirme Parkıyla, Çocuklarımız ve gençlerimiz başta olmak üzere toplumun tüm kesimlerine yönelik afet öncesi alınacak tedbirler ve afet esnasında yapılması gerekenlere ilişkin teknoloji destekli farkındalık eğitimleri vereceğiz. 

“İSTİHDAM VE KALKINMADA ELAZIĞ VİZYONU”

İstihdam Ve Kalkınmada Elazığ Vizyonu başlığımız altında Elazığ Kalkınma Master Planı’nı oluşturarak, şehrimizin önce bölgesinde, sonra 81 il içerisinde parlayan bir yıldız olması yolunda, istihdam ve kalkınma atağını başlatacağız. Yeni dönemde göreve başlar başlamaz ilk olarak Elazığ Valiliğimiz, Fırat Üniversitemiz ve diğer kamu kurumları başta olmak üzere konunun muhatabı tüm taraflarla sanayiden turizme, tarımdan madenciliğe, eğitimden spora hayal ettiğimiz bir şehir için, bilimsel temelde Elazığ’ın Gelecek Tasavvuru Kongresi’ni düzenleyerek kalkınma hamlemizi başlatacağız. Kongreden elde edilecek sonuçlar doğrultusunda Ticaret ve Sanayi Odamız, Ticaret Borsamız başta olmak üzere Oda’larımız ve sivil toplum kuruluşlarımızla birlikte 5 yıllık acil eylem planımızı hazırlayarak yol haritamızı oluşturacağız. Ardından da 2053 ve 2071 planlarımızı tamamlayarak, doğru adımlarla yaşanabilir şehirler sıralamasında ilk 10 şehir arasına girmeyi hedefleyeceğiz.

“YENİ SANAYİ SİTESİ PROJESİ”

Sanayi Sitesi esnafımızın heyecanla beklediği Elazığ Yeni Sanayi Sitesi Projesiyle bir hayali gerçeğe dönüştürüyoruz. Çamyatağı köyü sınırları içerisinde yaklaşık 952 bin m² alan üzerinde inşa edilecek olan yeni sanayi sitemiz, mevcut kapasitesinin üzerinde bir hedefle Elazığ’ı üretimde bir üst lige çıkaracak. Sadece şehrimize değil bölgemize de hizmet verecek.  Yeni Sanayi Sitemiz bünyesinde; Gıda Toptancıları Sitesi ve Balık Hali, Zirai Aletler ve Makine Tamircileri Sitesi, Oto Sanayi Sitesi, Tornacılar Sitesi, Dökümcüler Sitesi, Mobilyacılar Sitesi, Elektrik ve Makine Tamircileri Sitesi, Plastik Sanayi Sitesi, Ambalaj Sanayi Sitesi, Bakır ve Alüminyum İmalatçıları Sitesi yer alacak.

 

 

“TEKSTİLKENT PROJESİ”

Yine istihdam ve kalkınma noktasında şehrimize değer, doğrudan istihdamı destekleyeceğimiz güçlü bir adım atacağız. Tekstilkent Projemiz kapsamında, Organize Sanayi Bölgesi içerisinde Elazığ Belediyesi olarak yaklaşık 3 bin m² alana sahip tekstil atölyeleri kurarak, öncülüğünü Sayın Emine Erdoğan Hanımefendi’nin yaptığı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ortaklığında yürütülen İş Pozitif projesine dahil şekilde Türkiye Yüzyılında Kadınların Yüzyılı şiarıyla hem kadın istihdamına, hem de ihracat odaklı üretime katkı sunacağız.

“LİSANSLI DEPOCULUK PROJESİ”

Lisanslı Depoculuk Projemizle şehrimizde yine bir ilki hayata geçiriyoruz. Elazığ’ımızda tarım ürünlerinin sağlıklı koşullarda muhafaza edilmesi ve ticari amaçla depolanması hizmetlerini sağlayan lisanslı depoculuk sistemini devreye alacağız. Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası, Elazığ Ticaret Borsası ve ilimizde bu alanda faaliyet gösteren kooperatiflerle birlikte üreticilerimizin ürünlerini hak ettiği değerle gıda borsalarında ulusal ve uluslararası pazara sunulmasını sağlayacağız. İnşa edeceğimiz Lisanslı Depoculuk merkezi içerisinde, Sınıflandırma, Depolama, Soğuk Hava Deposu Laboratuvar, Lisans Hizmetleri Merkezi, Ambalaj ve Paketleme, Güneş Enerji Santrali  ve Ürün İhtisas Borsası birimleri hizmet verecektir.

“YÖRESEL ÜRÜN FESTİVALLERİ PROJESİ”

Şehrimizin değeri olan gözbebeği ürünlerimizi Yöresel Ürün Festivalleri Projemiz ile taçlandıracağız. Şehrimize özgü yöresel ürünlerimizi ulusal ölçekte tanıtmak ve bu alandaki üreticilerimizi ülke pazarıyla buluşturarak hak ettiği değerle satışının gerçekleşmesi ve yine bu alanda istihdam ve üretimi artırmak amacıyla şehrimizde periyodik olarak yöresel ürün festivalleri gerçekleştireceğiz.

“FIRAT HAYVAN ÜRÜNLERİ TEDARİK VE TİCARET MERKEZİ”

Yine bir başka projemiz. Fırat Hayvan Ürünleri Tedarik Ve Ticaret Merkezi olacak. Gümüşkavak Mahallemizde yer alan Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi içerisinde, Belediyemiz, Elazığ Ticaret Borsası ve Fırat Kalkınma Ajansı ortaklığında, bin büyük baş, 3 bin küçükbaş hayvan kapasitesine sahip, Fırat Hayvan Ürünleri Tedarik Ve Ticaret Merkezi kuruyoruz. Toplam 5 bin 500 m² inşaat alanına sahip olan tesisle, şehrimizi büyük ve küçükbaş hayvancılık borsasında, bölgesinde ses getiren bir konuma taşıyacağız”

“ELAZIĞ BELEDİYESİ MİKROKREDİ MERKEZİ PROJESİ”

“Hayata geçireceğimiz bu projelerle bir yandan Elazığ’da istihdam ve kalkınma hamlesini başlatırken bir yandan da Elazığ Belediyesi Mikrokredi Merkezi projemizle, dar gelir gurubundaki girişimcilerin yanında olacağız. Bu kapsamda, iş yapma fikri olup, başlangıç sermayesine ihtiyacı olan dar gelir düzeyindeki kişi ve mikro işletmelere hem eğitim hem de teminatsız ve kefilsiz olarak mikrokredi desteği sağlayacağız”

“ULAŞIMDA ELAZIĞ VİZYONU”

“Ulaşımda Elazığ Vizyonu başlığı altında hayata geçireceğimiz projelerle şehrimiz için sorunsuz bir gelecek hedefliyoruz. Yeni kurulan mahalleleri ile hızla büyüyen şehrimizin ihtiyaçları doğrultusunda, toplu taşımadan, trafik düzenlemelerine, kavşak planlamalarından bisiklet yollarına kadar çok bileşenli Ulaşım Ana Planı’mızı hazırlayarak, ulaşım yatırımlarımıza ilişkin yol haritamızı belirleyeceğiz. Şehrimizin trafik yoğunluğunu azaltarak, kesintisiz bir ulaşım hedefliyoruz. Bu doğrultuda; Şehrimizin ortak bir beklentisine çözüm oluşturarak Hazardağlı Kavşağımızı trafik açısından sorun olmaktan çıkarıyoruz. Hazardağlı Kavşağı’ndaki yoğunluğu azaltarak, trafik akışının hızlı ve akıcı bir şekilde ilerlemesini sağlamak amacıyla, şehir estetiğini de dikkate alarak Hazardağlı Kavşağı Battı-Çıktı projesini hayata geçireceğiz. Ve yine; Şehrimizin kent içi ulaşımında önemli kavşak noktalarından biri olan Atatürk Bulvarı–Sultan Fatih Caddesi kesişimindeki Eski Sebze Hali Kavşağı’nda da, Cumartesi Pazarı–Olgunlar Mahallesi aksını yer altına almak suretiyle kırmızı ışık bekleme süresini düşürecek ve trafiğe akıcılık kazandıracağız.  

 

 

Şehrimize geçtiğimiz 5 yıl içerisinde kazandırdığımız toplam 1164 araç kapasiteli yeraltı otopark kapasitemizi yeni dönemde artırarak, şehrin otopark ihtiyacına kalıcı çözümler oluşturacağız.  Kent içi trafiğin en yoğun yaşandığı Balakgazi Caddesi üzerinde yer alan Yeni Cami bitişiğindeki otobüs ve minibüs duraklarından oluşan alanda bir yeraltı otoparkı inşa edeceğiz. Böylece minibüs hatlarımızı yeraltı otoparkı bünyesinde oluşturacağımız transfer istasyonuna çekerek hem alanda yaşanan olumsuzluğu gidermiş olacağız hem de 400 araçlık yeni yeraltı otoparkımızla şehir merkezindeki otopark kapasitemizi artıracağız.  Ayrıca biraz sonra bahsedeceğim Orduevi Meydanı Projemiz kapsamında da bu alanda başta Doğukent, Ulukent, Sanayi, Kırklar, Çatalçeşme, Salı Baba Mahalle sakinlerimiz olmak üzere şehrin doğu yakasında yaşayan hemşehrilerimizin zaman harcamadan araçlarını park ederek şehir merkezine ulaşabilecekleri bin araç kapasiteli yeni bir yer altı otoparkı daha inşa edeceğiz.

Her geçen gün büyüyen şehrimizde toplu taşıma hizmetlerimize konfor kazandıracağız. Elazığ Belediyesi toplu taşıma araç filomuzu, çevre dostu, düşük enerji tüketimli, engelli erişimine uygun, teknolojik donanıma sahip yeni araçlarla güçlendireceğiz.  Şehir genelinde toplu toplu taşıma araç güzergahlarımızı yeniden düzenleyip,  Güneykent, Aşağıdemirtaş, Çatalçeşme, Zafran ve Çaydaçıra ve Üniversite Mahallelerimiz başta olmak üzere şehir genelinde ihtiyaçlar doğrultusunda da ek seferlerle otobüs sefer sayılarımızı artıracağız.

Sürdürülebilir bir çevre için çevre ve şehircilikte Elâzığ vizyonu diyoruz. İlimizde iklim değişikliğinin olumsuz etkileri ve bu olumsuzlukların neden olabileceği zararları önlemeye veya en aza indirmeye yönelik gerekli adımları ivedilikle atacağız. Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği tarafından finanse edilen “Türkiye’de Yerel İklim Eylemi için Avrupa Birliği Ortaklığı Projesi” kapsamında, pilot iller arasında yer alan Elazığ’ımız için İklim Değişikliği Eylem Planı’nı hazırlayacağız. Geçtiğimiz 5 yılda olduğu gibi şehrimizin kimliğine değer katan, insanımızın yaşam kalitesini artıran, şehrimize nefes olacak projelerimize bu dönemde de yenilerini ekleyeceğiz.

“GÜNEYKENT SEYİR YOLU PROJESİ”

Güneykent seyir yolu projemizle Şehrimizin yeni mahalleleri arasında yer alan Güneykent Mahallemiz sınırlarında bulunan 2.5 km uzunluğundaki ana ulaşım hattı üzerinde, Güneykent  Seyir Yolu başlığı altında yepyeni bir yaşam alanı oluşturuyoruz. Mahalleyi hilal şeklinde kuşatan aks çevresini; rekreasyon alanları, bisiklet ve yürüyüş yolları, oturma alanları, eşsiz şehir manzarası sunan seyir terası, restoranı, dinlenme alanları, yeşil dokusu, sosyal donatıları, spor ve çocuk oyun alanları ile bölgede eksik ticari ünitelerle zenginleştirerek mahalle sakinlerimiz için yeni bir cazibe merkezi oluşturacağız.

“CİP YAŞAM KOMPLEKSİ”

Şehrimize yeni bir yıldız kazandırıyoruz. Cip Yaşam Kompleksi. Cip Barajı Mesire alanı karşı kıyısına konumlu 210 dönüm arazi üzerinde, başta jeotermal sağlık turizmi olmak üzere turizm açısından şehre yeni açılımlar kazandıracak yepyeni bir yaşam kompleksini hayata geçireceğiz. Yıldız bir proje olarak şehre kazandıracağımız Cip Yaşam Kompleksi bünyesinde;  Jeotermal Sağlık Turizmine Yönelik Günü Birlik Konaklama Tesisi, 60 dönüm alan üzerine Hayvanat Bahçesi, Ekolojik Park, 65 dönüm alan üzerine Çocuk Macera Park, Restoran ve Kafeler, Ticari Üniteler, Sahil Yürüyüş Yolu, Bisiklet Yolları ile, Sosyal Donatılar yer alacak

“ELAZIĞ YÜZÜNCÜ YIL MİLLET BAHÇESİ PROJESİ”

Şehir merkezinde yepyeni bir yaşam alanını Elazığ Yüzüncü Yıl Millet Bahçesi projemizle hayata geçiriyoruz. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına devredilecek olan Karayolları 8. Bölge Müdürlüğü ve Orman Bölge Müdürlüğü’ne ait toplam 110 bin metrekare alanı, Elazığ Yüzüncü Yıl Millet Bahçesi olarak şehrimize kazandıracağız. Alanın yüzde 90’lık bölümünü yeşil alan olarak düzenleyeceğiz. Millet Bahçemiz bünyesinde Tıbbi aromatik bitkilerin yer alacağı şifa bahçesi, çocuklar için tematik parklar, gençler için 7/24 hizmet verecek başta kütüphane olmak üzere sosyal tesisler, cami, yürüyüş yolu, bisiklet yolu ve bisiklet istasyonları, süs havuzları ile kameriyeler yer alacak. Yeni meydanlar ve yeni yaşam alanlarıyla geçtiğimiz 5 yılda adeta şehrimizin çehresini değiştirdik. Şimdi bunlara yenilerini ekleme zamanı diyoruz. Şehrimizin merkezi konumunda bulunan orduevini, imzalayacağımız protokol kapsamında taşıyacak ve hemen ardından da toplam 58 bin metrekarelik alanı, sosyal tesisler, yürüyüş ve bisiklet yolları, oturma alanları, kafeterya, çocuk parkları gibi sosyal donatılarla zenginleştirerek meydan olarak şehrimize kazandıracağız

“YENİ CAMİ MEYDAN PROJESİ”

Yeni Cami Meydan Projemizle yine şehrimizin merkezi konumunda bulunan Yeni Cami bitişiğinde yer alan ve minibüs hatlarının durak olarak kullandığı 5 bin 500 metrekarelik alanda yeni bir düzenleme gerçekleştireceğiz. Burada hizmet veren minibüs hatlarını alanda inşa edeceğimiz yeraltı otoparkına çekerek, alanın üst kısmını ise oturma alanları akıllı durak ve yeşil dokuyla zenginleştirerek meydan olarak düzenleyeceğiz. Böylece bu lokasyona nefes aldırmış olacağız.

“YEŞİL KUŞAK PROJELERİ”

Ve yine yeni dönemde de Yeşil Kuşak Büyüyor diyoruz. Geçtiğimiz 5 yılda şehrimizin ana arterlerinden Zübeyde Hanım Caddesi ve Malatya Caddesini ‘Yeşil Kuşak Projeleri’ ile yeniden şekillendirerek, şehrimizin girişine yakışır bir nitelik kazandırmıştık. Şimdi bu projemizi Yeşil Kuşak Büyüyor adı altında Cumhuriyet Meydanı’ndan Çaydaçıra Kavşağı’na kadar Zübeyde Hanım Caddesi üzerinde kesintisiz 25 metre genişliğinde olacak Yeşil Kuşak hattıyla tamamlayarak hizmete sunacağız.

“ELAZIĞ BELEDİYESİ YAŞAM KOMPLEKSİ PROJESİ”

Elazığ Belediyesi Yaşam Kompleksi Projemiz ile şehrimize yeni bir değer kazandırıyoruz. Şehrimizi yeni kazanımlarla güçlendirirken mevcut değerlerimizi ihya etme yolunda da çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Akpınar Mahallesinde yer alan tarihi PTT Başmüdürlük Binasını restore ederek; müzesi, kafeteryası, eğitim salonları, gençlik merkezi gibi sosyal donatılarıyla yaşam merkezi konumuna taşıyacağız. Tarihi bina çevresindeki 20 bin m² alan üzerinde ise rekrasyon çalışmaları gerçekleştirerek bu alanı başta Akpınar, Kültür, Sarayatik, Olgunlar mahallelerimiz olmak üzere şehrimizin yeni buluşma adresi konumuna taşıyacağız.

“KÖFTECİLER SOKAK RENKLENİYOR”

Köfteciler Sokak Renkleniyor Projemizle şehrimizin marka değeri lezzetin adresi Köfteciler Sokağımızı, cephe yenileme ve sokak sağlıklaştırma çalışmalarının ardından uçurtmalar ve şemsiyelerle renklendirerek, yepyeni bir kimliğe büründürüyoruz.

“OTO KİRALAMACILAR SİTESİ PROJESİ”

Son zamanlarda hemşehrilerimizin sıklıkla dile getirdiği oto kiralamacılık hizmeti veren işletmelerden kaynaklanan sorunlara da Oto Kiralamacılar Sitesi Projemizle birlikte çözüme kavuşturuyoruz. Şehrimizin ana arterlerinden Şehit İlhanlar Caddesi başta olmak üzere şehir içerisinde yoğunluğu her geçen gün artan ve özellikle otopark problemine ve görüntü kirliliğine yol açan oto kiralama işletmelerini tek çatı altında toplayacağız. İnşa edeceğimiz Oto Kiralamacılar Sitesi ile hem bu alanda hizmet veren esnafımıza modern ve konforlu bir ticari alan sunacak hem de şehir merkezinde oluşan yoğunluk ve görüntü kirliliğini ortadan kaldırmış olacağız.

“GAZİ CADDESİ CEPHE YENİLEME VE YAYALAŞTIRMA PROJESİ”

Şehrimizin sembolü, her Elazığlının hayatında izler taşıyan Gazi Caddemiz. Gazi Caddesi Cephe Yenileme Ve Yayalaştırma projesi ile şehrin kalbi olan gazi caddesine yepyeni bir vizyon kazandırıyoruz. Caddede gerçekleştireceğimiz cephe yenileme ve sokak sağlıklaştırma yatırımlarıyla gazi caddesini bir açık hava alışveriş merkezi hüviyetine kavuşturacağız. Daha önce de ifade ettiğim üzere Nailbey Mahallesi kentsel dönüşüm çalışmalarının tamamlanmasının ardından da yayaların rahat dolaşımını sağlamak caddedeki ekonomik canlılığı arttırmak hedefiyle gazi caddesi yayalaştırma projesini de hayata geçireceğiz.

Şehrimizde ticaretin kalbinin attığı lokasyonu, tarihi dokusuyla buluşturmaya devam edeceğiz. Kapalı Çarşı, Bakırcılar Çarşısı ve Saray Camii çevresinde gerçekleştirdiğimiz dönüşümü, önümüzdeki dönem şehrimizin tarihi değeri Şıre Meydanı, Buğday Meydanı ve Kunduracılar Çarşısında da gerçekleştireceğiz.  Şıre Meydanında yer alan dükkanlarda cephe yenileme ve tek tip tabela düzenlemesi gerçekleştireceğiz. Yeşil dokuyla zenginleştirilecek meydanda satış stantları oluşturarak, meydan ve meydanla bağlantılı sokaklarda kaldırım yenileme ve aydınlatma çalışmaları gerçekleştireceğiz. Tarihi Buğday Meydanı’nda da dükkânlarda cephe yenileme, tek tip tabela ve her işletme için teşhir stantları oluşturacağız. Çatı tadilatı, zemin yenileme ve aydınlatma çalışmaları gerçekleştireceğiz. Tarihi Kunduracılar Sokak’ta yer alan dükkânlarda da aynı şekilde cephe yenileme, tek tip tabela, zemin ve kaldırım yenileme ile aydınlatma çalışmaları gerçekleştireceğiz.

 

 

“DOĞU PARK PROJESİ”

Şehrimizin doğu bölgesine yepyeni bir yaşam alanı kazandırıyoruz. Doğu Park. Eski şehirlerarası otobüs terminalimizin yer aldığı yaklaşık 30 bin metrekarelik alanı; yürüyüş ve bisiklet yolları, çocuk oyun alanları, süs havuzları, piknik alanları, kameriyeler, spor ve fitness sahaları, kafeterya, mescit ve sosyal donatılara sahip yepyeni bir yaşam alanı olarak düzenleyerek başta bölge mahallelerimiz olmak üzere şehrimizin hizmetine sunacağız.

“MASAL KÖYÜ PROJESİ”

Sevgili çocuklar sizleri de unutmadık, size bir müjdemiz var, inanıyorum ki bu projeye bayılacaksınız. Size yeni hediyemiz Masal Köyü. Sizler için şehrimizin doğu yakasında 60 bin metrekare alan üzerinde masal kahramanlarıyla tanışarak hayal dünyanızı zenginleştireceğiniz, eğlenceli aktivitelerle dopdolu bir Masal Köyü kuruyoruz. Masal kahramanları platolarından, Dede Korkut masal ve eğitim çadırlarına, amfi tiyatrodan seyir trenine, ters evden restoran ve kafeteryalara çok özel bir yaşam alanını sizlere armağan ediyoruz.

“ABDULLAHPAŞA KENT ORMANI PROJESİ”

Şehrimize kazandıracağımız Abdullahpaşa Kent Ormanı Projemizle; Sürdürülebilir bir gelecek ve daha yeşil bir Elazığ için Abdullahpaşa Mahallesi kuzey kısmında yer alan 1 milyon metrekarelik dağlık araziye, şehrin geleceğine nefes olacak ormanlık alan kimliği kazandıracağız. Elazığ Belediyesi’nin mega yeşil alan projelerinden biri olarak hayata geçirilecek Abdullahpaşa Kent Ormanı, insanlarımızın rahat ve huzurlu bir ortamda dinlenebilecekleri, içerisinde bisiklet ve yürüyüş yollarının bulunduğu geniş bir rekreasyon alanı olacak.

“BİLİM, UZAY VE GÖZLEMEVİ PROJESİ”

İlk olarak Hayata geçireceğimiz Bilim, Uzay ve Gözlemevi Projesiyle; İlkokul ve ortaokul çağındaki çocuklarımızın astronomi alanındaki farkındalıklarını artıracak faaliyetleri yürütecekleri, uluslararası standartlarda bir bilişim kampüsünü şehrimize kazandırıyoruz. Böylece şehrimiz yeni Alper Gezeravcı’ları yetiştirecek.

Kampüsün bir diğer bölümünde ise hizmete açacağımız Çocuk Akademisi ile de; İlkokul ve ortaokul çocuklarımıza yönelik bünyesinde atölyeleri, laboratuvarları ve uygulama alanlarının yer alacağı Elazığ Belediyesi Çocuk Akademisini kurarak, çocuklarımıza bilimsel araştırma ve keşif yapma imkanı sunacak, eğlenerek öğrenme fırsatı sağlayacağız.

“İNSANSIZ HAVA ARAÇLARI PİSTİ PROJESİ”

Ülkemizin insansız araç teknolojisi alanındaki gelişimine İnsansız Hava Araçları Pisti Projemizle Elazığ’ımızı da dahil ediyoruz. Çocuklarımıza ve gençlerimize uzman eğitimciler eşliğinde drone ve model uçak eğitimlerinin verileceği Elazığ Belediyesi İnsansız Hava Araçları Pistini şehrimize kazandıracağız.

Elazığ Belediyesi olarak geçtiğimiz dönem orta öğretim kurumlarını kapsayacak şekilde başlattığımız “Gelecek Sensin” Projemizin kapsamını genişletiyoruz.

Pandemi döneminde ücretsiz internet ve tablet başta olmak üzere eğitime verdiğimiz desteği, Gelecek Sensin Projemizle bir adım öteye taşımıştık. Başta YKS’ye girecek öğrencilerimiz olmak üzere, ücretsiz deneme, konser, seminer ve sınav sonrası ücretsiz rehberlik hizmetlerinden oluşan “Gelecek Sensin” başlığı altındaki eğitime destek programımızı, yeni dönemde tüm eğitim kademelerini kapsayacak şekilde yaygınlaştıracağız.

 

 

“TARİH VE TURİZMDE ELAZIĞ VİZYONU”

Tarih ve medeniyet, Elazığ için söylenebilecek en kısa tanımlama. Bizler kadim bir coğrafyanın evlatlarıyız. Bu kadim coğrafyanın evlatları olarak geleceğe dair en büyük sorumluluğumuz sahip olduğumuz değerleri yaşatmak ve geleceğe taşımaktır. Ecdadımızdan bize miras kıymetli hazinemiz olan Harput’umuzu tüm değerleriyle yaşatmak, yaşayan bir şehir olarak geleceğe taşımak noktasında geçtiğimiz 5 yılda çok kıymetli çalışmalara imza attık. UNESCO Dünya Kültür Mirası Geçici Listesinde yer alan Harput’umuzun asıl listeye girmesi yeni dönem de hedefimizdir. Bu hedef doğrultusunda Harput’umuzda bir yandan tarihi değerlerimizin ihyasına yönelik çalışmalarımızı sürdürecek, bir yandan da Harput’umuzu ruhuna uygun yeni değerlerle güçlendireceğiz.

“YUKARI ŞEHİR TELEFERİK PROJESİ”

Şehrimizin yıllardır hayalini kurduğu “Yukarı Şehir Teleferik Projesi”ni hayata geçiriyoruz. Yaklaşık 2 bin metrelik uzunluğa sahip olacak teleferik hattı, Ulukent Mahallemizden başlayarak, tarihi Harput Hüseynik Yolu üzerinden önce Harput Hüseynik Yolu seyir terasına, oradan da Harput Balakgazi Parkı’na ulaşacak. 8’er kişilik panoramik kabinlerle ziyaretçilere eşsiz bir görsel şölen sunacak teleferik hattı, Harput’umuzun turizm potansiyeline değer kazandıracaktır.

“URARTU BAHÇELERİ” PROJESİ

Harput’un yeni değeri “Urartu Bahçeleri” Projemiz olacak. Harput’umuza eşsiz bir değer olarak kazandırdığımız Hoca Hasan Hamam Müzesinin alt kısmında kamulaştırmalarını tamamladığımız alanda bulunan vadiyi, dere ıslahı ve yeşil dokuya yönelik rekreasyon çalışmalarıyla turizme kazandıracağız. Urartu Bahçeleri Projesi başlığı altında düzenleyeceğimiz alanı, restoranı, açık alan büfeleri, havuzları, yürüyüş yolları ve havuzlar etrafına konumlandırılmış oturma alanlarıyla bütünleştirerek, bir yaşam alanı kimliği kazandıracağız.

“HARPUT BEDESTEN PROJESİ”

Bölgede hayata geçireceğimiz bir diğer proje ise “Harput Bedesten” Projesi olacak. Tarihi Harput Mahallemizin merkezinde Kurşunlu Camii’nin doğu cephesinde bulunan tarihi dokuya  uygun olmayan yapılaşmaları kaldırarak, elde edeceğimiz alanda 2 bin metrekare oturum alanına sahip, tek katlı ve bünyesinde; 18 adet dükkan ile 4 adet iş yerinin olacağı Harput Bedesten projesini yeni dönemde Harput’umuza kazandırıyoruz.

“HARPUT DAR KAPI ÇARŞISI”

Harput Mahallesi girişinde Basın Müzesi ile Balakgazi Parkı arasında kalan tarihi Dar Kapı bölgesini canlandırıyoruz. Geçtiğimiz dönem tamamladığımız Basın Müzesi ve Balakgazi Parkı girişi sokak sağlıklaştırma projesi arasında kalan ve tarihte Dar Kapı olarak adlandırılan Bu alanda Harput mimarisiyle uyumlu, iki katlı iki konak inşa ederek hem bölgedeki yapılaşmayı tamamlayacak hem de alanın ticari potansiyelini arttırmış olacağız.

Harput’un manevi iklimine de değer katmak için çalışmaya devam edeceğiz. Bu kapsamdaki yeni projemiz Harput Dar’ul Hadis olacaktır. Sarahatun Meydanı’nda yer alan ve büyük oranda yıkılmış olan Osmanlı Dönemi’ne ait Meydan Camii’ni, aslına uygun olarak inşa ederek ibadete açacağız. Tarihi camiye, aynı zamanda Harput medeniyeti ışığında ifade ettiğim üzere, kadim kentin manevi iklimini yansıtan ilmi eğitimlerin gerçekleştirildiği bir kimlik kazandıracağız.

Sarahatun Meydanı kuzey yakasında mevcut Valilik Konağı’nın alt tarafında tescilli olmasına rağmen yıkık vaziyette duran ve kısmen varlığını koruyan ve geleneksel Harput mimarisinin izlerini taşıyan üç katlı konakta restorasyon çalışmalarını gerçekleştirerek turizme kazandıracağız.

Harput’umuzda Artukoğulları Dönemi’ne ait olduğu kabul edilen ve Harput Kalesi’nin kuzeyinde yer alan Kale Hamamı’nda restorasyon çalışması gerçekleştirerek, turizme kazandırıyoruz. Ayrıca 3 bin yıldan fazla süredir ayakta duran ve şehrimizin sembolü Harput Kalesi bölgesinde hayata geçireceğimiz çevre düzenlemesi ve rekreasyon çalışmalarıyla bölgenin hak ettiği cazibesini artırmış olacağız. Selçuklu Dönemi’nde inşa edilen ve Anadolu’daki en önemli ve eski yapılardan biri olan, aynı zamanda Pisa Kulesi'nden daha fazla eğri olduğu tescillenen Harput Ulu Cami çevresinde tarihi dokuya uygun rekreasyon çalışmalarını gerçekleştireceğiz. Harput’un bir diğer kıymetli yapısı Dabakhane Bölgesini de unutmadık. Harput Kalesi’nin kuzeyinde, dere içerisinde yer alan şifalı kaynak suyunu yeniden sağlık turizmine kazandıracağız. Şifalı suyun bulunduğu yapıyı yöresel mimariye uygun olarak restore ederek, alanda çevre düzenlemesi çalışmalarını tamamlamak suretiyle inşallah hizmete açacağız.

“BUZLUK MAĞARALARI REKREASYON VE REHABİLİTASYON PROJESİ”

Harput’un bir diğer değeri alan Buzluk Mağaralarında da Buzluk Mağaraları Rekreasyon Ve Rehabilitasyon Projesi ile de Doğal Sit Alanı olarak tescillenmiş, adeta bir turizm harikası olan Buzluk Mağaramızın yeniden eski cazibesine kavuşmasını sağlayacağız. Bu amaç doğrultusunda da Buzluk Mağarası çevresinde rekreasyon çalışması gerçekleştirerek alanı turizme kazandıracağız.

“MÜZELER ŞEHRİ ELAZIĞ”

Geçtiğimiz dönem başlattığımız Müzeler Şehri Elazığ misyonumuzu bu dönem Gastronomi Müzesi projesiyle güçlendiriyoruz. Türkiye’nin en zengin mutfakları arasında kabul edilen Harput mutfağımızın gizli kalmış değerlerini gün yüzüne çıkarmak ve tanıtımını yapmak amacıyla Gelenekten Geleceğe Elazığ Gastronomi Müzesi’ni şehrimize kazandıracağız.  Harput Hünkar Konağı’nın bir bölümünü Gastronomi Müzesi olarak düzenlerken, bir bölümünü ise gastronomi atölyeleri ile yöresel yemeklerin sunulacağı restoran olarak düzenleyerek, Gastronomi kültürümüzü Harput Hünkar Konağında yaşatacağız.

Hüseynik türkümüzü Elazığ’ımızda değil ülkemizde bilmeyen yoktur. Bu kapsamda yeni projemiz Telgrafçı Akif Müzesi olacak.

Yine Harput Sarahatun Camii’nin arkasında yer alan ve tarihte telgrafhane ve postane olarak kullanılan tarihi binayı restore ederek, müze olarak turizme kazandıracağız. Az önce de ifade ettiğim gibi müzeye türkülerimize de konu olan Telgrafçı Akif’in ismini vereceğiz.

“TARİHİ HACI MURAT YOKUŞU’NU CANLANDIRIYORUZ”

Harput’umuz için hayranlık uyandıracak bir proje oluşturduk. Tarihi Hacı Murat Yokuşu’nu canlandırıyoruz. Sarahatun Cami önünden Harput Kalesi’ne inen Tarihi Hacı Murat Yokuşunda yaklaşık 4 bin metrekarelik bir alanda, zemin katlarda ticari birimlerin yer alacağı tarihi dokuyla uyumlu konaklamaya yönelik butik oteller inşa edeceğiz. Alan, sosyal donatıları ve rekreasyon çalışmalarıyla Harput’umuz için bir cazibe merkezi olacak. Tarih ve turizmi bir bütün içerisinde ele alıyoruz. Bu kapsamda da yalnızca Harput’u değil tarihi kentin ayrılmaz parçası olan Hüseynik’i de unutmadık. Tarihi Hüseynik Mahallesi Sokak Sağlıklaştırma Projesine de yeni dönemde start vereceğiz. Eski adıyla Hüseynik, yeni adıyla Ulukent Mahallesinin geleneksel Türk İslam mimarisinden izler taşıyan tarihi evler bölgesinde gerçekleşecek restorasyon ve sokak sağlıklaştırma çalışmalarıyla bölgeyi turizmin yeni adresi yapacağız.

 

 

“HAZAR GÖLÜ KARAVAN PARK PROJESİ”

Tarih ve turizmde Elazığ Vizyonu kapsamında son projemiz ise Hazar Gölü Karavan Park Projesi Tarihi ve doğal turizm potansiyeliyle cazibe merkezi olan şehrimizi, Sivrice ilçemiz Hazar Gölü kıyısında hayata geçireceğimiz Karavan Park Projesiyle ülkemizin karavan turizmi rotasına ekleyeceğiz. Hazar Gölü kıyısında hayata geçecek projeyle çevresi korunaklı güvenlik hizmeti verilen ve her bir karavan için elektrik içme suyu ve atık su altyapı tesisleri kurulmuş özel yaşam alanları olan Karavan Park oluşturacağız.

“HALK EKMEK ÜRETİM TESİSİNİ KURACAĞIZ”

AK Parti belediyeciliğinin yapı taşları arasında yer alan ve gönüllere dokuduğumuz Sosyal Belediyecilikte Elazığ Vizyonu kapsamında da; Geride bıraktığımız 5 yılda olduğu gibi yeni dönemde de sosyal belediyecilik çalışmalarımızla insanımızın yaşamına dokunmaya devam edeceğiz. Yeni dönem sosyal projelerimiz kapsamında vatandaşlarımızın ucuz, sağlıklı ve kaliteli ekmek ihtiyacını karşılamak aynı zamanda istihdama katkı sağlamak üzere Elazığ Belediyesi Halk Ekmek Üretim Tesisini kuracağız. Tesislerde Çölyak hastalarımızı da ihmal etmeyerek glütensiz ekmek üretimini de gerçekleştireceğiz. Tesislerde üretilecek ekmeklerimizi, satış büfeleri aracılığıyla vatandaşlarımıza ulaştıracağız.

 

 

“EMEKTAR KAHVEHANELERİ PROJESİ - HUZUREVİ PROJESİ”

Elbette baş tacı büyüklerimiz, emeklilerimiz için de iki değerli projemiz var. Birincisi Emektar Kahvehaneleri projesiyle Şehrimizin farklı bölgelerinde, başta emeklilerimiz olmak üzere vatandaşlarımızın dinlenebilecekleri, sohbet edebilecekleri, gazete ve kitap okuyabilecekleri, kısaca kaliteli vakit geçirebileceği, işletmesi Belediyemize ait geleneksel mimariyle uyumlu, Emektar Kahvehaneleri açacağız. İkinci olarak da Huzurevi Projemizi Doğukent Mahallemizde inşa ederek hayatlarını tek başına idame etmekte zorlanan büyüklerimizin yaşamlarını mutlu, huzurlu ve modern bir ortamda geçirmelerine imkân sağlayarak Elazığ Belediyesi Huzurevi’ni hizmete sunacağız. Sosyal Belediyecilik çalışmalarımız kapsamında kimsesizlerin kimsesi olmaya devam edeceğiz. Elazığ Belediyesi Sosyal Kart Projemiz ile Bugüne kadar Hayır Çarşısı aracılığıyla ihtiyaç sahibi ailelerimize yıl boyunca sağladığımız desteklere ek olarak, Ramazan ve Kurban Bayramı başta olmak üzere yılda en az dört kez belirli periyotlarla, ihtiyaç sahibi ailelerimize nakdi destek yardımında bulunacağız.

“GENÇLİK LOKANTALARINI HİZMETE AÇIYORUZ”

Elazığ bir üniversite şehri. Elbette bize düşen her alanda gençlerimizin yanında olmak, onlara her alanda destek sağlamak. İşte bu doğrultuda Gençlik Lokantalarını hizmete açıyoruz. Elazığ Belediyesi olarak Fırat Üniversitesi öğrencileri başta olmak üzere gençlere hizmet verecek Gençlik Lokantasını Fethi Sekin Mesire Alanı bölgesinde inşa etmeye hazırlanıyoruz.

Gençlik Lokantalarıyla gençlerin bütçelerine uygun, sağlıklı gıdaya ulaşabilmelerini sağlayacağız.

Kültür ve sanatta Elazığ vizyonu için canla başla çalışmaya devam edeceğiz. Bu şehir güçlü medeniyetiyle bir kültür sanat şehridir. İşte yeni dönemde hayata geçireceğimiz projelerle şehrimizi sadece bölgesinde değil gönül coğrafyamızda da yıldız konumuna taşıyacağız. Elazığ’ımız bir festivaller şehri olacak..

Bu minvalde Türk Dünyası Kardeş Şehirler Festivali adıyla her yıl, Orta Asya’dan Balkanlar’a kadar Türk-İslam coğrafyasında yer alan kardeş ülkelerle, belirlenecek temalar çerçevesinde Türk Dünyası Kardeş Şehirler Festivalini düzenleyeceğiz. Kardeş ülkeleri Elazığ’ımızda ağırlayarak şehrimizin kültürel zenginliğine katkı sağlayacağız.

Bir başka adımda ise Harput-Urfa-Kerkük Divan Buluşmaları düzenleyerek, 3 kardeş şehir olan Harput, Şanlıurfa ve Kerkük üçgeninde, konser ve divan buluşmaları düzenleyeceğiz.

Üçüncü olarak da Uluslararası Hazar Şiir Akşamları’nı Elazığ Belediyesi himayesine alıyoruz. Türk Dünyası ve edebiyat çevrelerinin yakından tanıdığı ve geçtiğimiz aylarda 25’incisini düzenlediğimiz Hazar Şiir Akşamları şehrimizin bir marka değeridir. Gönül coğrafyamızda yer alan kardeş ülkeler arasında birlik ve beraberlik köprüleri kuran Uluslararası Hazar Şiir Akşamları’nı Elazığ Belediyesi himayesine alarak yepyeni bir konseptle gerçekleştirecek, hak ettiği daha güçlü değere kavuşturacağız.

Şehirler, kültür- sanat ve medeniyetin birikimini temsil eden mekanlardır. Şehirler bu birikimle var olur, bu birikimle yaşarlar. Bu vizyon doğrultusunda şehrimizin kültür sanat yaşamını zenginleştirecek yaşam merkezlerini şehrimize kazandıracağız.

Elazığ Belediyesi Kültür Merkezi Ve Sergi Salonu Projemiz kapsamında; İzzetpaşa Mahallesi’nde yer alan ve Arpacı Un Fabrikası olarak bilinen eski Kilise binasını restore ederek sergi ve eğitim alanlarıyla hizmete sunacağız.

“ELAZIĞ BELEDİYESİ AÇIK HAVA SAHNESİ VE FESTİVAL ALANI”

Ayrıca ülke çapında bilinirliği olan Harbiye Açıkhava konseptinde toplam 2 bin 500 kişi kapasitesine sahip Elazığ Belediyesi Açık Hava Sahnesi Ve Festival Alanını da yeni dönemde şehrimize kazandırarak, tiyatrodan konserlere kadar pek çok alanda organizasyona ev sahipliği yapacağız. Son olarak şehir kütüphaneleri adıyla hayata geçireceğimiz projemizle de Şehrimizin kültürel yaşamına değer katacak ve 7/24 açık olacak yeni nesil iki kütüphaneyi hizmete açacağız. Hayata geçecek iki kütüphanemizden bir geçtiğimiz dönem projelerimiz arasında yer alan ve Belediyemiz bünyesine kazandırdığımız tarihi Öğretmenevi binası olurken diğeri ise 100. Yıl Millet Bahçesi olarak hizmet verecek Karayolları 8. Bölge Müdürlüğü arazisi içerisinde bulunacak.

Kadınlarımız için şehrimizin farklı noktalarında, mimarisiyle özgün bir yapıya sahip, mahalle kültürünün yaşatılacağı, geleneksel el sanatları atölyelerinin, kütüphanelerin yer alacağı, kişisel gelişim ve bilinçlendirme eğitimlerinin verileceği, sosyal yardımlaşma ve kültürel faaliyetlerin yürütüleceği, bünyesinde mahalle kreşlerinin de yer alacağı Semt Konaklarını inşa edeceğiz. Kadın Meclisimiz Kadınlarımızla Şehrimizi Geziyor Projemiz kapsamında; Kadınlarımıza özel şehrimizin tarihi ve turistik değerlerine yönelik her ayın 23’ünde gezi programları düzenleyeceğiz. Gençlik ve Kadın Meclislerimizin ardından bu dönem de de Elazığ Belediyesi Çocuk Meclisimizi kuracağız. Kurulacak olan Çocuk Meclisimizle birlikte şehrimizde her alanda olduğu gibi Çocuk Dostu Belediyecilik alanında da geliştireceğiz.

Göz Aydını Projemizi yeni dönemde de büyüterek devam edeceğiz.  Sosyal Belediyecilik çalışmalar kapsamında geçtiğimiz dönem başlattığımız Göz Aydını Projesini daha da kapsamlı hale getirerek şehrimizin hizmetine sunacağız.

Yeni doğan bebeklerin tüm ihtiyaçlarını içinde barındıran hediye paketlerimizle bebek sahibi olan ailelerimizin mutluluklarına ortak olacağız. Proje kapsamında ayrıca uzmanlar tarafından annelere bebek bakımı ve beslenmesi gibi konularda eğitim desteği sağlayacağız.

“ENGELSİZ İLETİŞİM MASASINI KURACAĞIZ”

"Engelli kardeşlerimizin yaşamlarını kolaylaştırmak, sosyal yaşamda daha aktif olmalarına katkı sağlamak adına Engelsiz İletişim Masasını kuracağız. Engelsiz Buluşmalar temalı sempozyumlar, paneller, seminerler ve konferanslar düzenleyeceğiz.  Engelli vatandaşlarımıza ve ailelerine yönelik hizmet verecek Engelli Hakları Danışmanlığı birimimizi kuracağız. Karayolları 8. Bölge Müdürlüğü arazisi içerisinde inşa edeceğimiz Şehir Kütüphanesi bünyesinde Engelsiz Kütüphane oluşturacağız. Engelsiz Park kuracağız. Ve yollarıyla, kaldırımlarıyla, toplu taşıma araçlarıyla engelsiz bir şehir oluşturacağız. Belirlenen kriterler çerçevesinde yeni bir hayata başlayan engelli çiftlerimize destek sağlayacağız. Elazığ Belediyesi Engelsiz Kart ile de Belediyemiz ve iştiraki şirketlerin hizmetlerinden engelli kardeşlerimize özel indirimler uygulayacağız. Ve nihai olarak Engel Yok Belediye Var projemizle, ihtiyaç sahibi engelli vatandaşlarımıza akülü, motorlu ve tekerlekli sandalye, beyaz baston, konuşan saat, işitme cihazı ile hasta bezi desteği sağlayarak her alanda yanlarında olacağız.

“GENÇLİK VE SPORDA ELAZIĞ VİZYONU”

İnşası devam eden Spor Köyü ve Spor Yaşam Kompleksi projelerimizin yanı sıra yeni dönemde de sağlıklı, dinamik nesiller için atacağımız adımlar ve yatırımlarla şehrimizi bölgemizde sporun merkezi konumuna taşıyacağız. Bu kapsamda amatör spora ve sporcuya sağladığımız destekleri yeni dönemde de artırarak sürdüreceğiz. Şehrimizde aktif olan yaklaşık 35 bin lisanslı amatör sporcu sayımızı 50 bine çıkartarak, Amatör Spor Kulüplerinin yanında olmaya devam edeceğiz.

Her zaman yanında olduğumuz şehrimizin marka değeri Elazığspor’a her anlamda destek olmaya devam edeceğiz. Elazığspor’umuzu hak ettiği noktaya getireceğiz. Şimdi daha yüksek bir sesle O sene bu sene diyoruz.

“DOĞUKENT MAHALLEMİZDE YARI OLİMPİK YÜZME HAVUZU KURACAĞIZ”

Çocuklarımızı, gençlerimizi spora yönlendirmek ve elbette nice başarılı sporcunun yetişmesine katkı sağlamak adına Doğukent Mahallemizde yarı olimpik yüzme havuzu kuracağız. Kültürümüzün önemli bir parçası olan ata sporlarımızı yaşatmak ve yeni kuşaklarla geleceğe taşımak için şehrimizde Etno Oyun Köyü’nü kuruyoruz. 

Çocuklarımızı ve gençlerimizi sporla buluşturmak, aynı zamanda da unutulmaya yüz tutmuş geleneksel oyunlarla tanıştırmak amacıyla mahallelerimize yeni semt sahaları kazandıracağız ve az önce ifade ettiğim gibi şehrimizi bölgemizde sporun merkezi konumuna taşıma hedefimiz doğrultusunda Hazar Gölü Sporcu Kamp Eğitim Merkezi’ni kuracağız. Bölgemizin tatil cenneti Hazar Gölü kıyısında inşa edeceğimiz Sporcu Kamp Eğitim Merkezi; konaklama tesisi, açık ve kapalı antrenman sahaları, spor sahaları ve sporcu dinlenme alanlarıyla, şehrimizin spor kulüplerinin yanı sıra ulusal spor kulüplerine de hizmet verecek kapasitesiyle spor turizminin yeni adresi olacak.

“ELAZIĞ İÇİN SÖZÜMÜZ SÖZ CANLA BAŞLA, AŞKLA ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Sayın Cumhurbaşkanımızın bu kutlu görevi yeniden bizlere verdikleri günden itibaren teşkilatımızla omuz omuza bu şehrin her bir mahallesini, her bir caddesini her bir sokağını adım adım ziyaret ediyoruz. Attığımız her adımda Rabbime hamd olsun ki hemşehrilerimizin çok güçlü desteği ve hayır dualarıyla karşılaşıyoruz. İnşallah 31 Mart’ta aziz şehrimizde yine yeniden diyerek hep birlikte geleceğin güçlü şehri Elazığ için yola çıkacağız. Söz verdiğimiz gibi dedik, Sonra Söz verdiğimizi yaptık. Şimdi ise Sözümüz söz Elazığ’ımız için onlarca yıl unutulmayacak bir hizmet ve eser belediyeciliğini hayata geçireceğiz. İnsanımızın huzur ve güven içinde yaşadığı bir şehir için, Bu şehirde yaşayan her bir vatandaşımıza adil bir hizmet sunmak için Kalkınmış, bölgesinde lider konuma yükselmiş bir Elazığ için Değerleriyle güçlü bir Elazığ için Ve elbette kadim medeniyetimizin ihyası için Sözümüz söz canla başla, aşkla çalışmaya devam edeceğiz. Öncelikle her zaman gücümüze güç katan, dualarıyla destekleriyle dimdik yanımızda duran ve şuan ekranları başında bizleri izleyen izlemeyen her bir hemşehrime tek tek teşekkür ediyorum. 

2019 yılından bugüne şehrimizi birlikte inşa ve ihya ettiğimiz değerli meclis üyelerimize ve kıymetli çalışma arkadaşlarıma ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Rabbimin izniyle hep birlikte bu şehri çok daha güzel yarınlara hazırlamaya devam edeceğiz. Bir süre önce sosyal medya hesaplarımızdan yeni döneme ilişkin başta gençlerimiz olmak üzere şehrimize dair beklentilerinizi sormuştuk. Bu mini anketimize çok yoğun bir katılım oldu. Gelen önerileri ekibimizle değerlendirdik ve birkaç başlığı yeni dönem projelerimiz arasına aldık. Bu genç kardeşlerim şuan aramızdalar. Kendilerine teşekkür ediyorum.

AdminAdmin