YEREL
Giriş Tarihi : 10-11-2023 13:55

AKPINAR MAHALLESİ YENİ YAŞAM ALANI İLERLİYOR

AKPINAR MAHALLESİ YENİ YAŞAM ALANI İLERLİYOR

Yepyeni yaşam alanlarıyla şehir kimliğine değer kazandıran Elazığ Belediyesi tarafından şehir merkezine kazandırılacak Akpınar Mahallesi Yaşam Alanı'nda çalışmalar ilerliyor. Akpınar, Sarayatik ve Çarşı Mahalleleri başta olmak üzere çevre mahallelerinin yararlanacağı yeni yaşam alanı, Akpınar Mahallesi’nde 8 bin 500 metrekare alan üzerinde hayata geçiriliyor.

SOSYAL DONATI ÇALIŞMALARI BÜYÜK ÖLÇÜDE TAMAMLANDI

Mini amfitiyatro, bisiklet yolu, tartan yürüyüş yolu, çocuk oyun alanları, fitnes gurupları, kaskatlı süs havuzu ile şekillenen yeni yaşam alanında; cafe ve mescit inşa çalışmaları da yüzde 70 oranında tamamlandı. Oturma alanlarıyla bütünleştirilecek yeni yaşam alanı; akçaağaç, çınar, göknar, ladin, sığla, süs elması ve çam türlerindeki ağaç dikimiyle yeşilin tonlarıyla bezendi. Alandaki yeşil doku çalışmaları ise çim ekim çalışmalarıyla tamamlanacak.

ALAN, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN TALİMATIYLA ELAZIĞ BELEDİYESİ'NE TAHSİS EDİLMİŞTİ

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, 2019 yılında Elazığ’da hayata geçirecekleri projelerle ilgili Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yaptığı sunumda, Akpınar Mahallesi’nde mülkiyeti Karayolları Genel Müdürlüğü’ne ait olan ve Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından satışa çıkarılan arsanın Elazığ Belediyesi’ne tahsisini talep etmiş, Cumhurbaşkanı Erdoğan da arsanın Elazığ Belediyesi’ne tahsisi konusunda ilgili Bakanlara gerekli talimatları vermişti.

Resmi prosedürün tamamlanmasının ardından Elazığ Belediyesi’ne tahsis edilen 8.500 metrekare alan yepyeni bir yaşam alanı olarak şekillenmeye başladı.

BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI, “ŞEHRİN MERKEZİNE YENİ BİR YEŞİL ALANI KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ”

Nefes alan bir şehir hedefi doğrultusunda şehri yeni kazanımlarla buluşturduklarını ifade eden Başkan Şerifoğulları, “Şehrimizde kişi başına düşen yeşil alan miktarını daha da yukarıya çekmek için çalışıyoruz. Bu kapsamda şehrimizin dört bir yanına kazandırdığımız yaşam alanlarına bir yenisini daha ekliyoruz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla Belediyemize devri sağlanan 8.500 metrekarelik alanı, yeşil dokusu ve sosyal donatılarıyla şehre nefes aldıran, çocuklarımızın, gençlerimizin, ailelerimizin keyifli vakit geçirecekleri yeni bir yaşam alanı olarak hizmete sunacağız. Vatandaşlarımızın buluşma noktası olacak yeni yaşam alanındaki çalışmalarımızı inşallah en kısa sürede tamamlayarak, hizmete sunacağız.” dedi.

 

mehmet karakılıçmehmet karakılıç