YEREL
Giriş Tarihi : 05-01-2024 17:03

AVRUPADAKİ İŞ İNSANLARINDAN BAŞKAN ALAN’A ZİYARET

AVRUPADAKİ İŞ İNSANLARINDAN BAŞKAN ALAN’A ZİYARET

Avrupa’da faaliyet gösteren Elazığlılar Derneği Başkan ve üyeleri,  Elazığ Ticaret ve Sani Odası başkanı İdris Alan’ı ziyaret ettiler.

Avrupa’da yaşayan bir birinden kıymetli gurbetçi hemşerilerimizi misafir etmekten büyük bir onur duyduğunu ifade eden Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan, “Almanya'da Elazığlılar Derneği başkanı Sayın Murat bey ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri bugün ziyaretimize geldiler. Derneklerinin spor kulüplerine ait forma hediyelerinden dolayı da kendilerine teşekkür ediyorum. Biz iş dünyasının temsilcisi olarak Avrupa’ya gittiğimiz dönem içerisinde bizleri en güzel şekilde karşılayıp misafir edeni ağırlayan kıymetli hemşerilerimizi bugün burada ağırlamaktan ben de memnuniyet duyuyorum.”  Dedi.

KARMA OSB YATIRIMCILARIMIZI HEYECANLANDIRDI

 Geçtiğimiz gün gittikleri Kovancılar ziyaretlerinde Kovancılar İş Adamları Derneği ve Kovancılar Kaymakamı ile Karma OSB konusunda istişarelerde bulunduklarını ifade eden Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan, “Allah nasip ederse ilerleyen dönemlerde Almanya, Fransa ve Hollanda’ya gideceğiz. Orada yaşayan Kovancılarlı, Palulu, Karakoçanlı hemşerilerimizle istişarelerde bulunup Elâzığ’a yatırım için kendilerini davet edecektik. Bugün sağ olsun kendileri geldiler. Karma OSB ile bölgeye ilginin artacağını, bu bölgede yapılan yatırımların altıncı bölge teşviklerinden yararlanacağı bilgilerini kendilerine ilettik. Kendileri de memleket özlemi içerisindeler.  Her ne kadar Avrupa’da ticaret yapıyorlarsa da bir an evvel Elâzığ’a yatırım yapıp aileleriyle birlikte yaşamak istediklerini bizlere ifade edip teşekkür ettiler. Biz de kendilerini memleketinize, borcunuzu ödeyin. Gelin buraya yatırım yapın diye kendilerine tebliğde bulunduk. Onlar da bizim teklifimize olumlu baktılar. Sağ olsunlar en kısa zamanda inşallah valimiz,  belediye başkanımız ve ilimizin tüm erkleriyle birlikte inşallah Avrupa’ya gideceğiz. Avrupa'da ilimize neden yatırım yapılır, neden ilimize gelinir, niçin Elazığ diye bunları kendilerine anlatacağız.” Dedi.

Kendilerini Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası’nda ağırlayan Başkan İdris Alan’a yaptıkları hizmetten dolayı teşekkür eden Almanya Fsv23 Kulüp Başkanı Murat Poyraz, iadeyi ziyaret için geldikleri Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan’amisafirperliğinden dolayı teşekkür etti.

 Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan’ın yatırımlar konusunda kedilerini bilgilendirdiği ifade eden Avrupa Elazığlılar Derneği Yöneticisi İsmet Kızılgöz Elazığ ekonomisine yaptıkları katkıdan dolayı teşekkür etti.

Elazığ’a yatırım konusunda bilgi alışverişinde bulunduklarını ifade eden Avrupa Elazığlılar Derneği Yönetim Kurulu üyesi İlhan Yarmadelen, Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan’ın kendilerini yatırıma davet etmesi ve bilgilendirmesinden dolayı teşekkür etti.

mehmet karakılıçmehmet karakılıç