YEREL
Giriş Tarihi : 28-09-2023 16:21

FÜ, Sektör Kampüste Programının Paydaşı Oldu

FÜ, Sektör Kampüste Programının Paydaşı Oldu

Fırat Üniversitesi, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı öncülüğünde hayata geçirilen ve Milli Teknoloji Hamlesi’ne yön verecek gençlerin yetiştirilmesine katkı sağlamak amacıyla kurulan dijital öğrenme platformu Sektör Kampüste Programı’nın paydaşı oldu.

Sektör Kampüste Programı sektör çalışanları ile üniversite öğrencilerini bir araya getirerek, üniversite öğrencilerinin güncel bilgileri sektördeki profesyonellerden öğrenebilmesine imkân sağlarken, üniversite-sanayi işbirliklerini daha verimli hala getirmeyi hedefliyor.

Program kapsamında, 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Güz yarıyılında Fırat Üniversitesi’nde Teknoloji Fakültesi Yazılım Mühendisliği ile Mühendislik Fakültesi Yazılım Mühendisliği bölümlerinde sektörün öncüleri tarafından dersler verilecek.

Turkcell tarafından Teknoloji Fakültesi Yazılım Mühendisliği bölümü öğrencilerine Bilgi Ağları, Architecht tarafından Teknoloji Fakültesi Yazılım Mühendisliği bölümü öğrencilerine Makine Öğrenimi ve Uygulamaları dersi, ASELSAN tarafından da Mühendislik Fakültesi Yazılım Mühendisliği bölümü öğrencilerine NFT, DAO ve Dijital Varlıklar dersleri verilecek.

Konuyla ilgili açıklama yapan Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızın öncülüğünde hayata geçirilen Sektör Kampüste Programı kapsamında ilgili sektörlerin öncü firmaları tarafından bölümlerimizde çeşitli dersler verilecek. Böylelikle öğrencilerimiz firmalarla doğrudan iletişim kurma fırsatına sahip olacak ve staj ile kariyer gelişimine çok ciddi katkılar sağlayacaktır. İlk etapta 2 farklı fakültemizde 3 ders sektör temsilcileri tarafından verilecektir. Amacımız gelecek süreçte sektör temsilcilerini daha fazla dersle öğrencilerimizle buluşturmak olacaktır. Bu vesileyle projenin hayata geçirilmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

 

 

mehmet karakılıçmehmet karakılıç