YEREL
Giriş Tarihi : 16-10-2023 16:51

AKILLI KENT UYGULAMALARI VATANDAŞLARIN YAŞAMINI KOLAYLAŞTIRIYOR

AKILLI KENT UYGULAMALARI VATANDAŞLARIN YAŞAMINI KOLAYLAŞTIRIYOR

Teknolojik yenilikleri hizmete sunmaya devam eden Elazığ Belediyesi’nin hayata geçirdiği Akıllı Kent Uygulamaları ile vatandaşların yaşamları kolaylaşırken, daha hızlı ve kaliteli hizmet almaları sağlanıyor.

11 Ana Başlıkta 100 Projeyi birer birer hayata geçirerek emin adımlarla Elazığ’ı geleceğe taşımaya devam eden Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın talimatı ile Elazığ Belediyesi, teknolojik yeniliklerin ve hizmetlerin vatandaşlarla buluşması adına önemli yatırımları hayata geçirmeye devam ediyor.

 “ELAZIĞ BELEDİYE MOBİL” HAYATA GEÇİRİLDİ

Elazığ Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü’nün yoğun çalışmaları neticesinde vatandaşların kaliteli ve daha hızlı hizmet alabilmeleri sağlanıyor. Bu kapsamda hayata geçirilen Akıllı Kent Uygulamaları sayesinde vatandaşlar talep ettikleri bilgilere anında ulaşıyor ve böylece talepler zaman kaybedilmeden karşılanarak konforlu hizmet sağlanmış oluyor.

Akıllı Kent Uygulamaları kapsamında “Elazığ Belediye Mobil” uygulaması da hayata geçirildi. Uygulamada, e-İmardan mezarlık bilgi sistemine, çek gönderden, şehir kameraları ve borç sorgulamaya kadar birçok portal yer alıyor.

UYGULAMA ÜCRETSİZ OLARAK CEP TELEFONLARINA İNDİRİLEBİLECEK

Vatandaşların yaşamlarına kalite sağlayacak “Elazığ Belediye Mobil” uygulaması ücretsiz olarak Google Play Store ve App Store'dan, Android ve İOS işletim sistemine sahip bütün cep telefonlarına rahatlıkla indirilebilecek.

Elazığ Belediyesi’nin teknolojiyi kullanarak hizmet sunmaya devam ettiği yatırımlar kapsamında hayata geçirdiği “Elazığ Belediye Mobil” uygulamasında neler var?

 “E-İMAR” İLE BİLGİYE DAHA HIZLI ULAŞIM SAĞLANACAK

“E-İmar” sistemi kapsamında vatandaşlar, veri düzenleme çalışmaları sonrasında ada ve parsel sorgulama imkanı bulabilecek. Harita erişimi sayesinde de vatandaşlar ada ve parselleri en güncel hali ile görebilecek. Vatandaşlar böylece en hızlı ve konforlu şekilde bilgiye ulaşmanın ayrıcalığını yaşayacak.

E-BELEDİYE

Elazığ Belediye Mobil uygulamasında yer alan “e-Belediye” başlığı altında Borç Sorgula, Otobüsüm Nerede, Bilgi Edinme, Beyaz Masa, Meclis ve Gündem Kararları, Hal Fiyatları, KİOKS Cihaz Noktaları, Nöbetçi Eczaneler, MEBİS ve e-İmar gibi önemli hizmet başlıkları yer alıyor.

 

ŞEHİR KAMERALARI İLE ELAZIĞ ANLIK OLARAK İZLENEBİLECEK

“Elazığ Belediye Mobil” uygulaması ile vatandaşlar, Elazığ’ı anlık izleme fırsatı bulabilecek. Hem kent sakinleri hem de kentte yaşamayan ama şehri merak eden vatandaşlar için Elazığ’ın farklı noktalarına “Şehir Kameraları” yerleştirildi. 18 noktada devreye giren şehir kameraları sayesinde vatandaşlar, istediği bölgeye bağlanarak, anlık yayınlara ulaşabilecek. Şehir kameraları; Harput, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı, Cumhuriyet Meydanı, Tarihi Kapalı Çarşı, Meclis Canlı Yayın, Yeni Mahalle 1-2, Cumhuriyet, Sürsürü, Akpınar, İzzetpaşa, Sarayatik, Çaydaçıra, Doğukent ve Hilalkent Mahallelerindeki parklarla Cemiloğlu ve Değirmenli parklarını anlık olarak vatandaşlara aktarmayı sağlıyor.

UYGULAMA İLE BORÇ SORGUSU YAPILABİLİYOR

Uygulamada “Borç Sorgula” hizmeti de yer alıyor. Bu hizmet ile birlikte borç sorgulaması artık cep telefonuyla rahatlıkla yapılabilinecek. Vatandaşlar, sürekli ve süreksiz yükümlülüklerden kaynaklanan ve süresinde ödenmediği için vadesi geçmiş olan ya da tahakkuk ettiği halde vadesi gelmemiş olan borçlarını artık belediyeye kadar gelmeden, zamandan tasarruf ederek “Elazığ Belediye Mobil” uygulamasından öğrenebilecek.

MEZARLIK BİLGİ SİSTEMİ (MEBİS)

Uygulamada yer alan “Mezarlık Bilgi Sistemi” kapsamında, mezarlık sınırları ve mezar yerleri koordinatlandırılarak sayısal veri haline getirilmesi sağlandı. Vefat eden kişilere ait yaş, ölüm sebebi, ölüm yeri gibi bilgileri analog ortamdan veri tabanı ortamına aktarıldı. Mezar yerlerine ait bilgiler ada/parsel bazında eşleştirilerek, akıllı haritalar üretildi. Sistemle mevtalara ilişkin istatistiksel sorgulamalar yapılması ve grafiklere dönüştürülmesi sağlandı. Bu doğrultuda kent genelindeki binlerce mezar tarandı, fotoğraflandı ve veri tabanına yüklendi. Vatandaşlar “Mezarlık Bilgi Sistemi” sayesinde mezar tespitinde bulunabilecek. Ayrıca sistemde; mevta arama, türbeler, dualar, vefat ilanları, mezarlık hizmetleri, defin işlemleri, mezarlık alanı bölümleri de yer alıyor. 188 numaralı Alo Cenaze Hattı'na da vatandaşlar uygulama üzerinden ulaşabilecek.

ÇEK GÖNDER, TALEPLERİ ANINDA PAYLAŞ

Uygulama kapsamında vatandaşlar, “Çek Gönder” sistemi ile talep ettiği ya da sorun yaşadığı konuları fotoğraflayıp ilgili birime gönderebilecek. Vatandaşların sorunları ve talepleri bu sayede, zaman kaybetmeden hızlı bir şekilde çözüme ulaştırılabilecek. Ayrıca “Otobüsüm Nerede?” uygulaması sayesinde vatandaşlar otobüslerinin nerede olduğunu ve durağa ne zaman gelebileceğini de görecek.

VATANDAŞLAR; HABERLER, DUYURULAR VE MECLİS KARARLARINA DA ULAŞABİLECEK

Uygulamayı kullanan vatandaşlar, “Güncel” bölümüne giriş yaparak Elazığ Belediyesi güncel haberlerine ve Elazığ Belediyesi’nden yapılan duyurulara da cep telefonları üzerinden ulaşabilecek. Ayrıca sistemden, Elazığ Belediyesi Meclis İlanları ile Elazığ Belediyesi Meclis Kararları'na erişim sağlanabilecek.

BELEDİYE REHBERİ İLE VATANDAŞLARA HIZLI VE KONFORLU HİZMET VERİLECEK

“Elazığ Belediye Mobil” uygulamasında “Belediye Rehberi” portalı da bulunuyor. Vatandaşların hızlı ve konforlu hizmet alarak çeşitli işlemlerini gerçekleştirebileceği bu bölümde evlendirme işlemleri, cenaze işlemleri, ruhsat işlemleri, emlak işlemleri, iş yeri açma-çalışma, hizmet tahsil noktaları, KİOKS cihaz noktaları, beyanname formları, altyapı koordinasyon merkezi ve revizyon imar planları bölümleri de yer alıyor.

VATANDAŞLAR, BEYAZ MASA’YA TALEPLERİNİ İLETEBİLECEK

Vatandaşla iletişimi güçlendirmek, sorun ve taleplere daha etkin çözüm üretmek amacıyla 153 Mobil Beyaz Masa Süper Hizmet Birimi de uygulama içerisinde yer alıyor. “Beyaz Masa” bölümüne yönelen vatandaşlar, T.C. kimlik numaraları ve başvuru numaralarını kayıt ederek, Belediye çalışmaları ile ilgili talep, şikayet ve önerilerini anlık olarak iletebilecek. Böylece vatandaşların talepleri zaman kaybetmeden değerlendirmeye alınabilecek.

 “DİJİTAL ÇAĞA AYAK UYDURARAK TEKNOLOJİK YENİLİKLERİ VATANDAŞLARIMIZIN HİZMETİNE SUNUYORUZ”

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları; “Göreve geldiğimiz günden itibaren geleceğe güvenle bakan, modern şehircilik anlayışı ile kıymetli hemşehrilerimizin yaşam kalitelerinin yüksek olduğu bir şehir inşa etmenin gayretiyle çalıştık. Gönül, hizmet ve eser belediyeciliği ilkesini benimseyerek, vatandaşlarımızın gönüllerine dokunmanın yanında aziz şehrimiz Elazığ’ımızda meydanlar, yaşam alanları, yollar, parklar, kültürel ve sosyal çalışmalar, altyapıdan üstyapıya her alanda önemli yatırımları hayata geçirdik. Şehrin sorunlarının çözümünde teknolojiden faydalanmaya da her zaman önem verdik. Bilim çağı ve dijital çağa ayak uydurarak teknolojik yenilikleri vatandaşlarımızın hizmetine sunmaktan geri kalmıyoruz. Akıllı Kent Uygulamaları kapsamda “Elazığ Belediye Mobil” uygulamamızı hayata geçirdik. Artık hemşehrilerimiz, belediye ile ilgili işlemlerini uygulamamızı cep telefonlarına indirerek vakit kaybetmeden daha hızlı, kaliteli ve konforlu bir şekilde gerçekleştirebilecekler. Ayrıca hizmete sunduğumuz uygulamamız ile kıymetli hemşehrilerimiz taleplerini, isteklerini bizlere anlık olarak ulaştırabilecekleri gibi yaptığımız çalışmalara, yatırımlara ve Elazığ Belediyesi ile ilgili haberlere, bilgilere de kısa sürede ulaşabilecekler. Elazığ Belediyesi olarak teknolojiyi kullanmayı sürdürüyoruz. Attığımız adımlarla bir taraftan aziz şehrimizin ihtiyaçları doğrultusunda çalışmalar yaparken bir yandan da sahip olduğumuz tüm birikim ve değerler ışığında Elazığ’ı geleceğe taşımanın gayretini sürdürüyoruz. “Elazığ Belediye Mobil” uygulamamız şehrimize, hemşehrilerimize hayırlı ve uğurlu olsun.” ifadesinde bulundu.

mehmet karakılıçmehmet karakılıç