YEREL
Giriş Tarihi : 15-07-2023 22:13

Elazığ’da 15 Demokrasi Ve Millî Birlik Günü Temmuz Etkinlikleri

Elazığ’da 15 Demokrasi Ve Millî Birlik Günü Temmuz Etkinlikleri

 

15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü kapsamında Elazığ’da etkinlikler düzenlendi. 14 Temmuz’da başlayan etkinlikler bugün de devam etti. Etkinlikler kapsamında Kortej Yürüyüşü ve mehteran takımı gösterisi gerçekleştirildi.

Cumhuriyet Meydanı’ndan başlayarak 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’na kadar süren yürüyüşe Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman, AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı, CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, 8. Kolordu Garnizon Komutanı Tümgeneral Tamer Atay, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Karişit, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Murat Evren, İl Emniyet Müdürü Celal Sel, AK Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, MHP Elazığ İl Başkanı Yunus Bal, ilçe ve belde belediye başkanları, kamu kurum müdürleri, oda başkanları, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

 

Yürüyüşün ardından Elazığ Belediyesi tarafından yapımı tamamlanarak hizmete sunulan 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nın açılışı gerçekleştirildi.

 

 

Daha sonra İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından hazırlanan “Türkiye Yüzyılının Kahramanları” resim sergisi açılarak gezildi. Program Saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Sancak Koşusu Bayrak Teslim töreni ile devam etti.

 

 

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları törende yaptığı konuşmada: “251 şehidimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Kahraman gazilerimize uzun ömürler diliyorum. 15 Temmuz hain darbe girişimi en alçak ve en karanlık saldırılardan biri olarak tarihimizde yer almışken o karanlık gece aziz milletimizin şanlı direnişiyle bir destana dönüştü. 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanımız, Başkomutanımız Recep tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla, vatanımıza sahip çıkabilmek adına 7’den 70’e tüm milletimiz vatanı ve bayrağı için milletimiz o karanlık geceyi aydınlığa çevirdi. O gece milletçe beraber olduk. ‘nereden gelirseniz gelin bize diz çöktüremezsiniz’ dedik. Hiç kimseninin bize esaret gömleği giydiremeyeceğini anlattık. Bin yıl da geçse bu destanı unutmayacağız. Bu şanlı zaferi gururla taşıyacağız. Bayrağımıza göz dikenlere göz açtırmayacağız. Birlik ve beraberlik içinde bize emanet olan bu vatan toprakları üzerinde hainleri gömerek önümüze çıkan engelleri aşarak güçlü yürüyüşümüzü devam ettireceğiz. Bu gecenin öneminde açılığını yaptığımız 15Temmuz Demokrasi Meydanı ve Yeraltı Otoparkı'nın milletimize ve şehrimize hayırlı olmasını diliyorum.” ifadelerini kullandı.

 

 

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol: “Muhalefet partisinin milletvekili olarak Belediye Başkanımızın Elazığ’daki hizmetlerinden ötürü teşekkür ederim. Elazığ’da önemli işlere imza atmıştır. Başkanımıza bu konuda teşekkür ederim. Bu darbe girişiminin engellenmesinde büyük katkı veren önce bütün milletimize 85 milyona. Sonra buna katkı vermeyen Türk Silahlı Kuvvetlerimizin komitesine, o faşist darbecilerle silahıyla mücadele eden güvenlik güçlerimize, polislerimize. 15 Temmuz’u engelleyen ve hayatını ortaya koyan bütün yurttaşlarımıza teşekkür ediyorum. Ülkemizin başka gerçekleri de var. Nedir? İstiklal Savaşı. Bugün bu ülkede ezan okunuyorsa Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını da saygıyla anıyorum. Allah hepsine rahmet eylesin, gazilerimize Allah şifa versin. Şehit ailelerine ve çocuklarına Allah sabır versin. Allah hepinizden razı olsun.” Dedi.

 

AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı: “Bugün 7 yıl sonra ikinci kez bu meydanda olmanın onurunu, gururunu sizlerle birlikte yaşamaktan dolayı mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum. O hain, o melun gecede milli iradeye kast etmeye çalışan hainler vardı. O gece Allah’a şükürler olsun hem benim şehrimde hem 81 vilayette ezanlar dinmez, bayrak inmez diyen milyonlarca vatansever vardı. O gece o hainlere hem Elazığ’da hem Türkiye’de dur dediler. O gece aramızda olan çok kıymetli basın mensuplarımız vardı. Yazılı, görsel basın mensuplarımız vardı. Elazığ’dan Elazığlı’nın o milli duruşunu bütün dünyaya aktardılar. Elazığ milli duruşu olan, bayrağına, vatanına sevdalı insanların yaşadığı bir şehirdir. Biz 15 Temmuz gecesi bir şeyler var denildiği zamanlarda biz İl Başkanımla beraber teşkilatımızla birlikte şu anda aramızda olan Başkanımızda teşkilatımızda başkan yardımcısıydı. Bu meydanlara geldiğimizde 20-30 kişi vardı. Avazımız çıktığı kadar gırtlağımız patlarcasına burada o hain, melun kişilere, o Pennsylvania’da ki kişiye ve avenelerine engel olmak için mücadele verdik. Biz duruşu ve milli hissiyatı olan bir şehiriz. O gece burada Alevisi, Sunnisi, Türk’ü, Kürt’ü vardı. O gece sabaha karşı o hainleri ber taraf ettik” dedi.

AdminAdmin