YEREL
Giriş Tarihi : 01-04-2023 22:47

Cumhurbaşkanı Erdoğan temel atma ve anahtar teslim törenine katıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan temel atma ve anahtar teslim törenine katıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan programı kapsamında Elazığ’a gelerek Abdullahpaşa Mahallesi’ndeki TOKİ alanında temel atma törenine katıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş merkezli depremin ardından, depremin vurduğu 11 ilde temaslarını sürdürüyor. Bu kapsamda Elazığ’a gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni deprem konutlarının temel atma törenine katıldı. Abdullahpaşa Mahallesi’ndeki TOKİ alanında 505 konutun temeli atıldı. Ayrıca yapımı tamamlanan 1164 sosyal konutun anahtar teslimi de Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapıldı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici’de Cumhurbaşkanı Erdoğan’a eşlik ediyor.

Resim

Cumhurbaşkanı Erdoğan törende yaptığı konuşmada: “Sevgili Gakgoşlar sizleri en kalbi duygularımla, hasretle selamlıyorum. Ramazan-i Şerif’inizi tebrik ediyorum. Her başlayan biter. her gelen gider. Her taze bayatlar. Her güzel çirkinleşir. Ezeli ve ebedi olan sadece Allah’tır. Unutmayın insan hayatı da bitiyor. Bu vesileyle 6 Şubat’ta kaybettiğimiz vatandaşımızın her birine Allah’tan rahmet diliyorum onlar bizim şehitlerimiz. Rabbim ülkemizi milletimizi bütün insanlığı her türlü afetten korusun. Türkiye maalesef depremiyle seliyle kuraklığıyla heyelanıyla pek çok afete açık bir coğrafyaya sahip. Bunu değiştiremeyeceğimize göre kendimizi hazırlamamız gerekiyor. Örnekler burada. Afet yaşadık Elâzığ’da ama ardından bu güzel eserleri inşa ettik mi? İhya ettik mi? Ben sizi görünce çok mutlu oldum. Afet sorması ne haldeydi ama şimdi ne hale geldi. Bugün Elâzığ’da atacağımız temeller ve teslim edeceğimiz anahtarla bu sürecin yol haritasının bir özeti gibidir. Toplam 1164 konutu anahtarlarını hak sahibi kardeşlerimize takdim ediyoruz. İnşa edeceğimiz 7452 konutu Elazığ’da yapıyoruz. Bunlardan 505 tanenin temelini bugün atıyoruz. Amacımız 1 yıl içinde 319 bin konutu hak sahiplerine teslim ederek deprem bölgelerini ayağa kaldırmaktır aynen burada olduğu gibi. Sizin gözlerinize bakıyorum ve sizler şimdiden 14 Mayıs’ı okuyorsunuz. Toplanıp dağılanlarla değil söz verip yapanlarla beraberiz. Proje yapamayanlar temel de atamazlar. Yarın değil zemin+3 veya 4 katlı olarak yapacağımız konutları diğer unsurlarıyla da adeta yeni mahalleler gibi tasarlıyoruz. Şehrimizin kadim yerleşim yerlerini de kültürüne uygun ihya ediyoruz. Elazığ’da bütün projelerle 29 bin 418 konut yaptık. Bay bay Kemal senin belediyelerin kaç konut yaptı söyler misin? Sadece laf. Biz yaptık biz… onlar değil. 14 Mayıs’ta benim Gakgoşum teröristlerle el ele yürüyenlere yol vermeyecek ben buna inanıyorum. Elazığ sağ olsun bugüne kadar girdiğimiz her mücadelede yanımızda yer aldı. bizde 79 milyarlık yatırımla Elazığ’a şükranlarımızı gösterdik. Elazığ her alanda tarihinde görülmemiz hizmetlerle buluşturduk. Elazığ 14 Mayıs’ta farkını bir kez daha ispatlayacaktır. Gakgoş sandıkta yanlış yapmaz, Gakgoş’a da yanlış yapılmaz. Yolumuz açık olsun diyor sizleri saygıyla selamlıyorum.” Dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı konuşmada: “Biz Elazığlılarla Gakgoşlarla gurur duyuyoruz Allah hepinizden razı olsun. Hepinizi saygıyla hürmetle selamlıyorum. Sayısı 60 bine dayanan yuvalarımızın temelini bugün Elâzığ’da atıyoruz. Biz Elazığlı kardeşlerimizle gurur duyuyoruz. Bugün başka sevincimizde var Elazığlı kardeşlerimizin yeni yuvalarına kavuşma heyecanı var sosyal kontuarın anahtarlarını birazdan Cumhurbaşkanımız teslim edecek. Yeni yuvalarımız hayırlı olsun. Bundan 3 yıl önce Elazığlıların yaşadığı acıya ortak olmak için yine buradaydık yine yan yana omuz omuzaydık. Günlerce mahallelerimizi ilçelerimizi kardeşlerimizle sokak sokak gezdik. Ve yuvalarına girene kadar burada kaldık bugünde cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle yine Elâzığ’a geldik. Cumhurbaşkanımız söz verdi Elazığ’da tam 25 bin dile kolay konut yapacağız sözünü verdi. Yaptı mı? Malatya’da 8 bin yuva yapacağız dedi yaptı mı? Güzel İzmir’de deprem oldu yine oraya gittik ve 5 bin yuva kuracağız dedi kuruldu mu? Yarın değil hemen şimdi diyoruz ve konutlarımızı yapmaya başlıyoruz. Yeni konutlarımızı da önümüzdeki Ramazan ayında Elazığlı kardeşlerimize teslim edeceğiz.” Dedi.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici: “rabbim birliğimizi ve kardeşliğimizi daim eylesin. 3 yıl önce Elazığ bir deprem yaşadı ve akabinde bizde buraya geldik. Bugün buraya geldiğimizde devletimizin Cumhurbaşkanımızın bakanlarımızın siz kıymetli kardeşlerimize nasıl sahip çıktığını ve bu binaları nasıl yaptığını görmekten memnuniyet duydum hayırlı olsun. Emeği geçen herkese şahsım camiam ve milletim adına şükranlarımı sunuyorum. Siz kıymetli Elazığlı kardeşlerimizin bu sosyal konutların sahiplerine hayırlı olmasını diliyorum.” Dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli: “Gakgoş kardeşlerim hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Bugün hem sevinçli hem hüzünlüyüz. Sevinçliyiz zira 2020 yılında yaşanan deprem sormasında Abdullah Paşa’da bu güzel konutların yapılması ve insanlarımızın huzurlu ve mutlu yuvaya taşınması bizlerin gurur kaynağıdır. Şimdi ise hüzünlüyüz. 11 ilimizde asrın felaketi olarak nitelendirilen büyük bir depremle karşı karşıyayız 50 bini aşkın şehidimiz ve yıkılan evlerimiz acıyla dolu günlerimiz geride bırakacağımız bir dönemi beraber Elâzığ’da karşılıyoruz. Gururluyuz 1 yıla kalmadan bunlar yapılmışsa 1 yıla kadar 11 ilde yapılacaktır. Bu devletimizin gücüdür. İşte böyle bir dönemi yaşıyoruz ama bu acılara aşacağız. Aziz Gakgoşlar bir konuda dikkatinizi çekmek istiyorum bu acılı günler içerisinde ülkemiz cumhurbaşkanı hükümet sisteminin 1. Yılını doldurdu. Çok büyük hizmetlere şahit olduk. Bu süreçte seller yangınlar oldu ve hepsi aşındı. Ama 6 Şubat’tan itibaren büyük felaketle karşı karşıya kaldık bunu aşacağımız için büyük gayret gösterirken Türkiye 14 Mayısta genel seçime gitmekte. Sayın Recep Tayyip Erdoğan kurada 1. Sırada yerini aldı. Bu hayra işarettir farkında olmak lazımdır.” Dedi.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Elazığ’daki afetzedeler ile iftar programında buluştu.

 

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan daha sonra Ahmet Tevfik Ozan Fuar ve Kongre Merkezi’nde afetzede vatandaşlarla iftar programında bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a programında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici eşlik etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan iftar programında yaptığı konuşmada: “Devletin ilgili kurumları bir an evvel yaraları sarmak için olağanüstü bir çaba gösteriyor. 6 Şubat sabahı sadece kendi tarihimizin değil insanlık tarihinin en büyük depremlerinden birine uyandık. Kahramanmaraş merkezli depremler 11 ilde yıkıma neden oldu. Depremde hayatını kaybeden 50 bini aşkın insanımız için Allah'tan rahmet diliyorum. Hem felaketin büyüklüğünü hem de yüreğimize düşen ateşi tarif etmek de kelimeler tarifsiz kalıyor. Gidenleri geri getiremeyeceğimizin farkındayız. Türkiye, bizim iktidarlarımız döneminde her türlü kaybı telafi edecek güce ulaşmıştır. Devletin büyüklüğünün ve daima yanında olduğunun en büyük şahidi Elazığ'dır. 2020 senesinde Elazığ'daki depremden sonra hiçbir insanımızı sahipsiz bırakmadık. İnsanlarımızın hepsini yeni yuvalarına kavuşturduk. şimdi de Kahramanmaraş merkez depremlerin akabinde 11 ilde yapıyoruz. Enkaz kaldırma çalışmalarımızı süratle neticelendirirken deprem konutlarının inşasına devam ediyoruz. Toplam 650 bin konutu 1 yıl içinde deprem mağdurlarına vereceğiz. Her ne kadar birileri bizi daha fazlası için cesaretlendirmek yerine saçma sapan nedenlerle önümüze geçmeye çalışsalar da bizim sözümüzün arkasındayız. Biz sandık gelince seçim bohçasını açan seçim geçince üzerine yatanlardan değiliz. Biz, sözünde duran bir Cumhur İttifakı'yız. İş yapmak, hizmet etmek varken başka hevesler peşinde koşanları önce Allah'a sonra mahşeri vicdana havale ediyoruz. Depremzedeler, iş bekliyor, afetin yol açtığı sorunların bir an evvel aşılmasını bekliyor. Cumhur İttifakı olarak bu beklentileri boşa çıkarmamakta kararlıyız. Allah'ın izniyle seçimi de atlatınca deprem bölgesine daha çok yöneleceğiz. Seçim atmosferinin deprem bölgesindeki ihtiyaçların önüne geçmesine izin vermeyeceğiz. Elazığ’da da 7 bin 452 afet konutu inşa edeceğiz. Bugün 505’i şehrimizde olmak üzere toplam 31 bin 663 konutumuzun temellerini attık. Her ne kadar birileri saçma sapan yalanlarla önümüzü kesmeye çalışsa da biz ahdimize bağlıyız. Biz sözünü unutanlardan değiliz. Biz vaatlerinin arkasında duran Cumhur İttifakı'yız.

AdminAdmin