YEREL
Giriş Tarihi : 31-07-2023 12:15

TEMMUZ AYI MECLİS TOPLANTISI ŞERİFOĞULLARI’NIN KATILIMIYLA GERÇEKLEŞTİ

TEMMUZ AYI MECLİS TOPLANTISI ŞERİFOĞULLARI’NIN KATILIMIYLA GERÇEKLEŞTİ

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Temmuz Ayı Meclis Toplantısı, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın katılımlarıyla gerçekleşti.

BELEDİYE BAŞKANIMIZ GÖZ DOLDURUYOR

Toplantının açılış konuşmalarını gerçekleştiren Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Sedat Karataş, “Temmuz ayı olağan meclis toplantımızın konuğu; alt yapıdan üst yapıya, kültürden sanata, spora kadar her alanda başarılı çalışmalarıyla göz dolduran değerli Belediye Başkanımız Sayın Şahin Şerifoğulları.

Bu ayki meclis konumuz gündemimiz yine yoğun. Özellikle 2020 ve 2023 depremlerinin Elazığmıza ve iç dünyamıza olan etkileri, yıkılan ve yıkılacak olan işyerlerinin akıbeti ile ilgili yine temsil ettiğimiz Elazığ iş dünyasının ekonomik ve yapısal sıkıntıları ile ilgili görüş alışverişinde bulunacağız.

Fikir ve önerilerimi dile getirip, sayın başkanımızında geleceğe dair planlarını ve önerilerini dinleyeceğiz.

Özellikle yerinde dönüşüm noktasında başkanımızın özel gayretlerine şahitlik ediyoruz.

2019 yılının mart ayıyla görev başladığı günden itibaren açıkladığı 11 ana maddelik 100 projenin büyük bir kısmını (%90 gibi) hayata geçirdiğini görüyoruz.

Ben kendilerine başarılarının devamını dilerken, davetimize nazik icabetlerinden ötürü de şahsım ve meclisim adına teşekkür ediyorum.

Bu arada TOBTİM Ticaret Merkezleri Yönetim Kuruluna Seçilen Yönetim Kurulu Başkanımız İdris Alan’ı da temsil gücümüzü artırması sebebiyle tebrik ediyor, başarılarının daim olmasını temenni ediyorum.” Dedi.

HEP BİRLİKTE YENİDEN ELAZIĞ

Toplantıda  değerlendirmelerde bulunan Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İdris Alan ise, “Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantımızda Elazığ Belediye Başkanımız Sayın Şahin Şerifoğulları’nı ağırlamaktan son derece memnuniyet ve mutluluk duyduğumu ifade etmek isterim.

Sadece Birlikte görev yaptığımız süreçte değil, Benim Ticaret ve Sanayi Odası’nın başında olmadığım süreçte dahi şehrimizin ve üyelerimizin sorunlarını kendisine çok rahat ifade edebildildik. Neticeye kavuşturamadığımız, hatta çıkmaza giren sorunlarımızın neden çözülemediğini şeffaf bir biçimde bizimle paylaşan, Elazığ’ımız için birlikte mesai harcamaktan memnuniyet duyduğumuz Belediye Başkanımız Sayın Şahin Şerifoğullarına teşekkür ederek, hoş geldiniz diyorum.

Şehrimizde ve Ülkemizde son 4 yıla genel olarak bakacak olursak;

• 2020 yılının hemen başında yaşadığımız Elazığ Depremi

• Henüz hemşehrilerimiz konteynerlarda yaşarken bütün dünyayı sararak, tedarik zincirini, ekonomik ve sosyal dengeleri alt-üst eden pandemi krizinin başlaması,

• Özellikle Avrupa ve Ortadoğuyu çok ciddi etkileyen Ukrayna-Rusya savaşı ve tahıl krizi,

• Yine dünyayı ciddi şekilde etkileyen çip krizi.

• Ve geçtiğimiz Şubat ayında, sadece Cumhuriyet tarihinin değil, dünyanın gördüğü en şiddetli depremlerden birinin yaşanması, bizleri son derece yıprattı.

 “Hep birlikte yeniden Elazığ” mottosuyla Göreve geldiğimiz günden itibaren;

- Elazığ’ın Afet Bölgesi ilan edilmesi,

- Mücbir Sebep Hali ilan edilmesi,

-  6. Bölge teşvik süresinin uzatılması ve ilçelerimizin de 6. Bölge teşviklerinden faydalanması,

- 2.OSB’ye kaynak aktarılarak çalışmaların son dönemde güçlü bir ivme yakalaması,

- Kovancılar – Palu – Karakoçan illerimizi kapsayan Karma OSB’nin onaylanması,

- 14 Mayıs seçimlerinden önce yayımladığımız, her bir satırının şehrimiz için büyük önem arz ettiği manifesto’daki maddelerden bazılarının ciddi anlamda gündeme gelmesi gibi aktif rol aldığımız, iş dünyamızın ve şehrimizin meselelerinin bütün paydaşlarımızca sahiplendiğini görmek bizlere umut veriyor.

Ben bu duygu ve düşüncelerle, Hep Birlikte Yeniden Elazığ sloganımızı destekleyen, her zaman ortak akıl anlayışıyla şehrin  sorunlarına yönelen Elazığ Belediye Başkanımız Sayın Şerifoğullarına, Meclisimize konuk olması hasebiyle teşekkür ederken, Temmuz Ayı Meclis Toplantımızın hayırlara vesile olmasını temenni ediyor, mübarek Muharrem Ayınızı kutluyorum.” İfadelerini kullandı.

Elazığ’ın en güçlü STK’sı ile bir aradayız

Elazığ belediye başkanı Şahin Şerifoğları, amaçlarının Elâzığ’ın gelişimine katkı sağlamak olduğunu ifade ederek STK’lar ile işbirliği yapmanın önemine dikkat çekti. Şerifoğulları, “hepimizin tek bir gayesi var bu aziz şehrin, sevdalısı olduğumuz bu şehri gelişimine, dönüşümüne, kalkınmasına katkı sunmak. Bu anlamda Sivil Toplum örgütleriyle birlikte hareket etmek bizlere güç veriyor. Bizler Sivil Toplum Örgütlerini milli birlik ve beraberliğin temel kilit taşı olarak görüyoruz. Bu kapsamda da Elazığ’ımızın en güçlü STK’sı olan Ticaret ve Sanayi Odamızda sizlerle şehrimizin sorunlarını istişare etmek, sorunlara çözüm bulmak için bir aradayız” dedi.

Bazı kesimlerin “Sahipsiz Elâzığ” söylemlerinin gerçeği yansıtmadığını ifade eden Başkan Şerifoğulları, birlik ve beraberlik mesajı verdi. Şerifoğulları, “Sahipsiz şehir olma noktasında bazı kesimlerin ifadesi söz konusu ve bu şehirde dikili ağacı olmayan, kaostan beslenen ve şehrin moral ve motivasyonu düşürme noktasında annelerinin bile severken bile eldivenle sevdiği insanların bu şehrin moralini ve motivasyonu düşürmesi noktasındaki her defasında yüksek sesle bu şehrin sahibi Elazığ’ın Valisidir, bu şehrin sahibi Elazığ Belediye Başkanıdır, bu şehrin sahibi Elazığ Milletvekilleri, siyasi erkleri, Sivil Toplum örgütleri özelde de benimdir demiştir ben bundan dolayı da kendilerine şükranlarımı arz ediyorum. İnşallah sizlerle birlikte el ele omuz omuza verip bu şehrin kalkınmasını daha yukarılara çıkarabilmek ivmesini yükseltebilmek adına sizlerle yürüyecek daha çok yolumuz var” ifadelerini kullandı.

Alt yapı çalışmalarından kaynaklanan sorunlardan dolayı Elazığlılardan özür dileyen Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, alt yapı çalışmalarının önemine dikkat çekti. Şerifoğulları, “İhaleler neticesinde şehrimizin tamamının yaklaşık 1050 kilometrelik içme suyu hattının değiştirilmesi, yağmurlama hatlarının yapılması ve kısmi kanalizasyon hatlarının yapılması noktasında çalışmalarımızı başlattık. Tabi alt yapı zorlu bir süreç kolay kolay bir siyasinin cesaret edemeyeceği ve büyük maliyetli işler yapılan işlerinde maalesef halkın nezdinde görülmediği işler, çalışma sürecinde vatandaşımıza zorluk çıkaran işler. Malumunuz kazdığımız yerlerde tozu, toprağı, su ve elektrik kesintisi bunlarla ilgili sıkıntılarla karşılaşıyoruz bundan dolayı da sizlerden, sizin huzurunda da hemşehrilerimizi özrümüzü beyan ediyoruz ama Allah’ın izniyle bu şehrin alt yapısı bittikten sonra hem pik borulardan kurtulacağız, kayıp kaçar oranımız ortadan kalkacak ve daha temiz, daha nezih borulardan suyumuzu hemşehrilerimize içireceğiz. Aynı zamanda şehrimizin büyük problemlerinden biri olarak gördüğümüz ileri biyolojik su arıtma tesisimizin de yapımına başladık nasip olursa 2 yıllık süre zarfında o projemizi bitireceğiz Elazığ’ımıza hediye edeceğiz” şeklinde konuştu.

 

mehmet karakılıçmehmet karakılıç