YEREL
Giriş Tarihi : 11-03-2024 14:12

BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI’NDAN 12 MART İSTİKLAL MARŞI’NIN KABULÜ MESAJI

BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI’NDAN 12 MART İSTİKLAL MARŞI’NIN KABULÜ MESAJI

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Şahin Şerifoğulları mesajında şunları kaydetti:

“İstiklal şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un, milletimizin Kurtuluş Savaşında verdiği destansı mücadeleyi sözcüklerle milli benliğimize nakşettiği İstiklal Marşımızın 12 Mart 1921 tarihinde yüce Meclisimiz tarafından kabul edilişinin yıl dönümünü bir kez daha büyük bir gururla kutluyoruz.

Kurtuluş Savaşında varlık mücadelesi veren aziz milletimize cesaret kaynağı olan İstiklal Marşımız, en kıymetli ortak değerlerimizden bir tanesi olarak yüzyıllar geçse dahi milli birlik ve beraberlik ruhumuzun simgesi olmaya devam edecektir.

Milletimizin milli mücadele ruhu, vatan sevgisi ve bağımsızlık aşkının destanı olan İstiklal Marşımızın kabulünün 103. yıl dönümünü kutluyorum. Bu vesileyle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm aziz şehitlerimizi ve milletimizin dirilişini ölümsüz mısralarla anlatan istiklal şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u rahmet ve minnetle anıyorum."

mehmet karakılıçmehmet karakılıç