YEREL
Giriş Tarihi : 24-10-2023 11:53

Sulama GES ile yapılacak

Sulama GES ile yapılacak

Elazığ’ın Baskil ilçesi Doğancık Köyünde Güneş Enerjisi Sistemli sulama suyu projesi tamamlanarak hizmete sunuldu.

Elazığ İl Özel İdaresi, Elazığ’da tarımsal üretimi desteklemek amacıyla sulama projelerini tamamlayarak hizmete açmaya devam ediyor.

Elazığ İl Özel İdaresi, Baskil İlçesi Doğancık Köyünde Güneş Enerjisi Sistemli sulama suyu projesini tamamlayarak hizmete sundu. Tamamlanan sulama suyu projesi ile toplam sulanabilen alan 2000 dekara çıkarılmış oldu.

Elazığ İl Özel İdaresi, Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen çalışmalar ile Baskil İlçesi Doğancık Köyünde hizmete alınan yeni sulama projesinde 2.045.316,20 TL yatırım bedeli ile 60 hp pompa gücündeki 45 kV enerji için 81kV’lık Güneş Enerjisi Sistemli tesis yapılarak;  şimdiye kadar trafo ile sağlanan enerji maliyeti sıfırlanmış oldu.

Elazığ İl Özel İdaresi’nden yapılan açıklamada, 2023 yatırım programı kapsamında şehrin merkez ve ilçelerinde başlatılan sulama projelerinin bir bir tamamlanarak hayata geçirildiği belirtilerek, şehirde sulanabilir alan miktarının artırılarak tarımsal üretime ve üreticilere destek verildiği dile getirildi.

mehmet karakılıçmehmet karakılıç