YEREL
Giriş Tarihi : 31-07-2023 08:37   Güncelleme : 31-07-2023 08:40

ELAZIĞ BELEDİYESİ BİLİM ŞENLİĞİ’NE ÇOCUKLARDAN YOĞUN İLGİ

ELAZIĞ BELEDİYESİ BİLİM ŞENLİĞİ’NE ÇOCUKLARDAN YOĞUN İLGİ

Elazığ Belediyesi’nin, bilim ve teknolojiyi sevdirmek ve yeni nesillere farklı bakış açıları kazandırmak üzere Aşağı Demirtaş Konteyner Kent’te düzenlediği “Bilimin Yüzyılı Bilim Şenliği” programına başta Ahıska Türkü kardeşlerimiz olmak üzere her yaştan çocuk ve aileler yoğun ilgi gösterdi.

Elazığ Belediyesi öncülüğünde İl Özel İdaresi, Fırat Üniversitesi, Dünya Ahıska Türkleri Birliği Gençlik Kolları iş birliği ile düzenlenen bilim şenliğine, Elazığ Belediye Başkan Yardımcısı Nazif Bilginoğlu, Dünya Ahıska Türkleri Birliği (DATÜB) Genel Başkanı Ziyatdin Kassanov, Fırat Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Yılmaz, Dünya Ahıska Türkleri Birliği Gençlik Kolları Genel Koordinatörü Berk Ülker, Dünya Ahıska Türkleri Birliği Gençlik Kolları Üyesi Selim Kamiloğlu, STK temsilcileri, akademisyenler, eğitimciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Programda çocuklar için uzman eğitmenler tarafından kurulan stantlarda fen bilimleri,  sosyal bilimler, mühendislik, müzik ve zekâ oyunları gibi farklı alanlarda etkinlikler yer aldı.

AMAÇ BİLİMİN RENKLİ VE EĞLENCELİ YÖNÜNÜ ORTAYA ÇIKARMAK

Programda konuşan Dünya Ahıska Türkleri Birliği Gençlik Kolları Genel Koordinatörü Berk Ülker, Ukrayna-Rusya savaşından dolayı ülkemize gelen soydaşlarımızın yaşadığı psikolojik yıkımı; ancak eğitim ile silebileceği, bilim ile ileri gidebileceği ve hem kendi hem de gelecek nesillerin hayatlarını eğitim ile kurtarabileceklerine inandığını kaydetti.

Yapılan bilim festivalinin amacının da savaşın etkisinde kalan çocukların yarınlara daha umutla bakabilmesini sağlamak olduğunu ifade eden Ülker, programın yapılmasında büyük katkısı olan Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları ve ekibine teşekkür etti.

Fırat Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Yılmaz ise Elazığ’a gelen Ahıska Türklerinin topluma entegre olma aşamasında onlara yardımcı olunması ve katılımcıların bilime ve bilimsel tutuma karşı farkındalığının artırılmasını amaçladıklarını kaydetti.

“SAVAŞIN YARATTIĞI İZLERİ SİLMEYE GAYRET EDİYORUZ”

Elazığ Belediye Başkan Yardımcısı Nazif Bilginoğlu da soydaşlarımızla kardeşlik hukukunu daha güçlü hale getirilmesi ve savaştan etkilenmiş olan zihinleri savaş stresinden uzaklaştırarak rahatlamalarına yardımcı olmasının amaçlandığını belirtti.

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın talimatıyla önemli bir sosyal ve bilimsel etkinliğin gerçekleştirildiğini kaydeden Bilginoğlu, bilim şenliğinin çocuklar için çok faydalı olduğunu ve onları maruz kaldıkları savaş psikolojisinden uzaklaştırmak adına önemli bir sorumluluğu gerçekleştirdiklerini aktardı.

Elazığ Belediyesi olarak bilimin renkli ve eğlenceli yönünü çocuklara ve ailelere anlamlı bir şekilde gösterdiklerini ifade eden Bilginoğlu, bu vesile ile konteyner kentte kalan kardeşlerimiz ile bir araya gelmenin onlara da moral verdiğini ve savaşın yarattığı izleri silmeye gayret ettiklerini kaydetti.

DATÜB GENEL BAŞKANI KASSANOV:  “TÜRKİYE BÜYÜK BİR DEVLET OLDUĞUNU ZİYADESİYLE GÖSTERDİ ”

Program sonunda konuşan Dünya Ahıska Türkleri Birliği (DATÜB) Genel Başkanı Ziyatdin Kassanov ise Türkiye’nin büyük bir devlet olduğunu ve yaşadığı büyük depremlere rağmen dünya üzerinde zor durumda kalan bütün kardeşlerine yardım eli uzattığını ve bu vesileile bütün dünyaya ne kadar büyük bir devlet olduğunu gösterdiğini kaydetti.

Türk toplumunun ve yereldeki bütün idarecilerinin deprem koşullarında bile misafir ettiği bütün Müslümanlara çok iyi baktığını ifade eden Kassanov, özellikle Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın çok başarılı bir belediye başkanı olmanın yanında çalışkan, yardımsever ve misafirperver bir insan olduğunu kaydetti.

AdminAdmin