YEREL
Giriş Tarihi : 07-03-2023 14:21

Prof. Dr. Okan Tüysüz: Elazığ Şehir Merkezinden Diri Fay Hattı Geçmiyor

Prof. Dr. Okan Tüysüz: Elazığ Şehir Merkezinden Diri Fay Hattı Geçmiyor

Kahramanmaraş depremlerinin ardından beklenen depremlerle ilgili birçok soru işareti bulunuyor. Prof. Dr. Okan Tüysüz, Türkiye’deki zemin etütleri ile ilgili açıklamalarda bulundu. Prof. Dr. Tüysüz, Elazığ’da şehir merkezinden geçen diri fay olmadığını açıkladı.

İTÜ'lü Jeolog Prof. Dr. Okan Tüysüz, Türkiye’nin üzerinde bulunduğu diri faylarla alakalı açıklamalarda bulundu. Prof. Dr. Okan Tüysüz, haritalı olarak şehir merkezlerinden geçenm diri fay haritası paylaştı.

ELAZIĞ’DA DİRİ FAY HATTI YOK

Tüysüz’ün açıkladığı verilere göre Türkiye’de 24 şehir merkezinde diri fay hattı bulunurken Elazığ diri fay haritasında yer almadı.

PALU VE SİVRİCE FAY HATTINDA

Açıklanan fay hattındaki 110 ilçe arasında ise Elazığ’ın Palu ve Sivrice ilçeleri yer aldı. Prof. Dr. Tüysüz’ün açıkladığı haritaya göre Doğu Anadolu Bölgesi’nde Bingöl ilinde diri fay hattı bulunmakta.

TÜYSÜZ: 4-7 KATLI BİNALAR RİSKLİDİR

Prof. Dr. Okan Tüysüz, “Son olarak en çok hasar gören binalar 4-7 kat arası binalardır; dolayısıyla bunların riski büyük. 4 kattan düşük binaları az riskli olarak düşünebiliriz. Hem belediye hem hükümet binaları yenilemek istiyor. İkisinin güçlerini birleştirip ortak şekilde yürümesi gerekiyor” dedi.(habertürk.com)

mehmet karakılıçmehmet karakılıç