YEREL
Giriş Tarihi : 28-03-2023 15:08

Elazığ'a Kar Yağışı Geliyor

Elazığ'a Kar Yağışı Geliyor

Güneşin içimizi ısıttığı şu günlerde yapılan uyarılara bir yenisi daha eklendi. Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü rüzgâr, kuvvetli yağış ve kar uyarısında bulundu.

Bir yanda güneşin içimizi ısıttığı bahardan kalma bir hava… Bir yandan yapılan yağış uyarıları. Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi rüzgar, kuvvetli yağış ve kar uyarısında bulundu.

KAYA: CUMA GÜNÜ HAFİF BİR KAR YAĞIŞI TAHMİN EDİLMEKTEDİR

 Çevre Şehircilik ve iklim değişikliği Bakanlığı meteoroloji 13. Bölge Müdürü Ömer Faruk Kaya, “İlimiz bu geceden itibaren soğuk ve yağışlı havanın etkisine girecektir. İlimizde bu geceden itibaren sağanak yağışlar, yarın bu sağanak yağışların kuvvetli olmasını bekliyoruz. Sıcaklıkların düşmesine bağlı olarak Perşembe günü karla karışık yağmur ve Cuma günü ise hafif bir kar yağışı tahmin edilmektedir. Sıcaklıklar 8 ila 10 derece azalarak mevsim normallerinin altına gidecek, günün en yüksek sıcaklıklarının 6 dereceye kadar düşmesini, gece sıcaklıkların ise -3 dereceye kadar düşmesini tahmin etmekteyiz. Rüzgarlar yarın güney ve güney doğulu yönlerden kuvvetli zaman zaman fırtına şeklinde esmesi tahmin edilmektedir. Bu hafta sonuna kadar beklenen kuvvetli yağışlar, kuvvetli rüzgar ve zirai dona karşı vatandaşlarımızın dikkatli olması gerekmektedir” ifadelerini kullandı.

mehmet karakılıçmehmet karakılıç