SPOR
Giriş Tarihi : 24-07-2023 08:10   Güncelleme : 17-09-2023 20:22

Elazığ İl Özel İdare Spor U17 Futbol Takımı Türkiye Şampiyonu Oldu

Elazığ İl Özel İdare Spor U17 Futbol Takımı Türkiye Şampiyonu Oldu

Daha önce ilimize ilk decereyi U14 le Türkiye 3.lüğünü getiren Özel İdare SK daha sonraki yıllarda da Türkiye 4.lüğünü getirmişti. Bunu son olarak final ve Türkiye Şampiyonluğuyla taçlandıran temsilcimiz ilimizi gururlandırmış oldu.

Özellikle son on yılda koordinatörlük görevine getirilen İcabi Ayyıldız ile futbol da adeta devrim yapan temsilcimiz profesyonel takımlara bölgesel amatörlere bir çok türkbet futbolcu yetiştirmiş oldu.U17 Takımımız Muş ilinde ilk turda Erzurum Van ve Bitlis temsilcilerini geride bırakırken 2. Turda Erzurum ilinde Bingöl Mardin ve Trabzon temsilcilerini eleyerek Türkiye de son Dört takım arasına girip finallere yükseldi.

Özel idare U17 Takımı Aksaray ilinde yapılan kura çekiminde yarı finalde İstanbul temsilcisi Akademi liginde mücadele etmiş Pendik Altyapısı Dolayoba U17 takımıyla eşleşen temsilcimiz 1-1 biten maçta penaltılar da 5-4 galip gelerek finale yükseldi. Diğer finalist Ankara Kavaklıdere u17 takımı Manisa Salihli belediyesini 2-1 yendi. Finalde 1-0 öne geçen Takımımız maçın bitimine 7 dakika kala auta gidecek diye bırakan kalecimiz topu kalesinde görünce maç penaltılara gitti. Daha önce iki kez penaltı atışları sonucu tur atlayan Ankara Kavaklıdere u17 takımını çekişmeli geçen seri penaltı atışları sonu 13-12 yenen temsilcimiz Tarihi bir başarıya imza atmış oldu. Futbol Takımları sorumlusu İcabi AYYILDIZ; “Yılların vermiş olduğu çalışmanın sonucunu almak ilimiz gençliği ve kulubümüz adına gurur verici. Bazı oyuncularımızın Süper lig takımları tarafından talep etmesi şampiyonluğun somut bir geri dönüşü olmuş oldu. Taşıdığımız vizyonla ilimizi aşarak bölgede örnek kulüp haline dönüşen camiamız adına ben birlikte çalıştığım büyük destek aldığım öncesi Genel sekreterlerimiz Nazif Bilginoğlu Mehmet Sabuncu teşekkür ediyorum. Bu yıl 3 kategoride finalleri zorlayan U16 da son 20 takım arasına kalan ekiplerimize desteklerini her zaman veren Genel sekreterimiz sayın Ali Şiş’e Yönetim kurulumuza Değerli Antrenör Arkadaşlarım Mehmet Keleş, Kerim Hamzaoğulları, Kaleci Antrenörüm Zafer Keskin kulüp çalışanımız Süleyman Akat ve başarının mimarları kıymetli futbolcularıma teşekkür ediyorum Dua ve destekleriyle daima yanımızda olan futbol severlere değerli basınımıza teşekkür ederim. Bir parantezde sporun sporcunun yanında daima olan Belediye başkanımız Şahin Şerifoğulları Belediye başkan yardımcımız Nazif Bilginoğlu’na teşekkür ediyorum dedi. Siyasilerimizin iş adamlarımızda bu çocuklarımıza gerekli ilgiyi sevgiyi göstereceğinden şüphemiz yok” dedi.

AdminAdmin