YEREL
Giriş Tarihi : 12-07-2023 14:37

Fırat Üniversitesi Mühendislik Fakültesi 400 Öğrencisini Mezun Etti

Fırat Üniversitesi Mühendislik Fakültesi 400 Öğrencisini Mezun Etti

Fırat Üniversitesi Mühendislik Fakültesi 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni, Atatürk Kültür Merkezi’nde coşkulu bir şekilde gerçekleştirildi.

Düzenlenen mezuniyet törenine; Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, Elazığ Belediyesi Başkan Yardımcısı Nazif Bilginoğlu, Elazığ OSB Yönetim Kurulu Başkanı Suat Öztürk, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Yılmaz, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ebru Akpınar, üniversite yöneticileri, öğretim üyeleri, mezun öğrenciler ve aileleri katıldı.

 

 

Yoğun katılımın olduğu törende konuşan Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ebru Akpınar, Fırat Üniversitesi Mühendislik Fakültesinin Türkiye’de araştırma geliştirme açısından en iyi ilk 20 üniversitesi arasında bulunduğunu belirterek, Türkiye’de Mühendislik alanında 6., Dünyada ise 581. olan, akredite olmuş, yarım asırdan fazla tarihi geçmişiyle, 12 bölümüyle, şimdiye kadar 20 bin mezun vermiş olan bir fakültede olmaktan dolayı mutlu ve gururlu olduklarını söyledi.

Prof. Dr. Akpınar, “Fırat Üniversitesi Mühendislik Fakültesi 1967 yılından beri eğitim-öğretim, araştırma geliştirme ve topluma katkı noktasında yapmış oldukları çalışmalarla ülkemizde ve dünyada bilinen, başarılarıyla söz ettiren, üniversitemizin de Araştırma Üniversitesi olmasında emeği geçen bir fakültedir. ‘1967’den beri Mühendisliğin adresi’ düsturuyla verdiğimiz mezunlarımız, çalışkanlıklarıyla, mühendislik bilgileriyle, almış oldukları mesleki etik bilinciyle; çalıştıkları ortamlarda fark edilmekte, bizlere de Fırat Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İyi Mühendis yetiştirir unvanını kazandırmaktadır. İyi Mühendis unvanıyla bugün de 400 yeni mezunumuzu uğurlamanın gururunu, mutluluğunu yaşıyoruz ve sizlerle paylaşıyoruz. Bu başarıda emeği olan tüm hocalarımı canı gönülden tebrik ediyorum. Bizi her zaman takdir eden, motive eden sayın rektörümüz ve rektör yardımcımıza da teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

 

 

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş ise, Fırat Üniversitesinin araştırma üniversiteleri arasında yer almasında Mühendislik Fakültesinin payının büyük olduğunu ifade ederek, Mühendislik Fakültesinin yükseköğretim düzeyinde çok kaliteli bir eğitim verdiğini söyledi.

Rektör Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, “11 Nisan 1975 yılında kurulan ve adını bölgemize bereket veren Fırat Nehrinden alan Üniversitemiz bugün 40 Binin üzerinden öğrencisi, 2000 akademik personeli ve 3500 idari ve destek personeli ile Türkiye’nin en köklü üniversitelerinden biri haline gelmiştir. Üniversitemiz son yıllarda verdiği eğitimin kalitesi, yapılan bilimsel araştırmaların sayısı ve kalitesi ile ilimize ve bölgemize sunduğu sağlık ve danışmanlık hizmetleri ile Türk Yükseköğretim sistemi içerisinde adına yakışır bir seviyeyi yakalamıştır” dedi.

Mezun olan öğrencilere de seslenen Rektör Prof. Dr. Göktaş,  “Yükseköğretim hayatınızı, başarılarının sadece bir kısmını sıraladığım Türkiye’nin en iyi üniversitelerinden biri olan Fırat Üniversitesi’nden mezun olarak tamamladınız. Diplomasını gururla taşıyabileceğiniz Fırat Üniversitesi’nden mezun olmanızdan dolayı sizleri tebrik ediyorum. Sizleri vatanına ve milletine hayırlı birer birey olarak yetiştiren anne ve babalarınızı ve çok kıymetli hocalarınızı tebrik ediyorum” dedi.

 

 

Konuşmaların ardından protokol tarafından Mühendislik Fakültesi’ni ilk 3 sırada bitiren mezunlara ödülleri verildi.

Mezuniyet töreni; başarı belgelerinin verilmesinin ardından kep atma töreni ile sona erdi.

 

 

 

mehmet karakılıçmehmet karakılıç