YEREL
Giriş Tarihi : 26-12-2022 14:15

ETSO’da Aralık Ayı Olağan Meclis Toplantısı Gerçekleşti

ETSO’da Aralık Ayı Olağan Meclis Toplantısı Gerçekleşti

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası’nda Aralık Ayı Olağan Meclis Toplantısı yapıldı.

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası’nda Aralık Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Meclis Başkanı Sedat Karataş Başkanlığında gerçekleşti.

Gerçekleşen toplantıda gündem maddeleri konuşularak karara bağlandı.

 “6. BÖLGE TEŞVİKLERİNİN UZAMASIYLA İLİMİZDEKİ İSTİHDAM SAYISI ARTAR”

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Sedat Karataş, 6. Bölge teşviklerinin uzatılmasıyla birlikte Elazığ’da istihdamın artacağını dile getirdi. Karataş “Başkanımız, geçtiğimiz haftalarda 6. Bölge teşviklerinden 2 yıl daha uzatılmasını sevinçle karşıladığımızı duyurmuştu. Tekrar etmiş olalım ve güzel gelişme için Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdağan’a ve Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sn. Mustafa Varank’a şükranlarımızı sunuyoruz. İnşallah bu vesile ile OSB’mizdeki yatırımcılarımızın sayısı, dolayısı ile ilimizdeki istihdam sayısı artar” dedi.

 “ÜYELERİMİZİN SORUNLARINA ÇÖZÜM BULMA NOKTASINDA AKTİF ROL ALACAĞIZ”

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Sedat Karataş, üyelerle sık sık bir araya gelerek sorunların çözümü noktasında aktif rol alacaklarını söyledi. Karataş, “Üyelerimiz 12 Kasım tarihinde üzerlerine düşeni yaparak oylarını kullandı ve Oda tarihindeki en yüksek farkla Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası’nı bizlere emanet etti. Şimdi görev sırası bizlerde. Meclisimizle, Yönetimimizle, Komitelerimizle Üyelerimize hizmet edeceğiz. Değerli Meclis Üyelerimiz; Sizler artık kendi sektörünüzün birer kanaat önderisiniz. Üyelerimizin sorunlarını en iyi bilenler ve en iyi çözüm üretecek olanlar sizlersiniz. Üyelerimizle sık sık bir araya gelerek; sorunlarını, önerilerini dinleyerek çözüm üretme noktasında aktif rol alacağız. Meslek Komitelerimizden beklentimiz çok büyük. Onlar bizim sahadaki gözümüz, kulağımız. Elazığ İş Dünyası’nın sesi olacak olan odamızın aktifliği, komitelerimizin çalışmasıyla doğru orantılıdır. Bu sebeple Meslek Komite toplantılarımıza azami ölçüde katılım sağlamaya özen gösterelim” ifadelerini kullandı.

 “KRİZLERDEN DOĞAN FIRSATLARI DEĞERLENDİREREK FİYAT İSTİKRARINI YENİDEN İNŞA EDEBİLİRİZ”

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Sedat Karataş yaptığı açıklamada; “2020 yılında yaşanan küresel salgın felaketinin en belirgin etkilerinden biri olan tedarik zincirinin bozulması 2 yılı aşkın süredir dünya ekonomisini olumsuz etkiliyor. Yine yaşanan çip krizi, Rusya – Ukrayna savaşı da küresel bazda ekonomiyi olumsuz etkileyen problemlerden bazıları. Bizler Pandemiye rağmen girişimci sayısını arttıran, Rusya – Ukrayna savaşından doğan krizleri fırsata çevirebilen bir milletiz.  FED ve Avrupa Merkez Bankası’nın aldığı faiz arttırımı kararları Küresel Resesyonun yaklaşan ayak seslerinden biridir. Bu faiz arttırımının doğal sonuçlarından olan talep daralması neticesinde emtia fiyatlarında gevşeme gösterdi. Enflasyonun ivme kaybedeceği bu dönemin fırsatlarını da yakalayarak fiyat istikrarını yeniden inşa edebiliriz.  2023 Yılı Cumhuriyetimizin 100. Yılı olacak. Bizler için de ekonomide yeniden şahlanma dönemi olsun inşallah diyoruz.” Dedi.

mehmet karakılıçmehmet karakılıç