YEREL
Giriş Tarihi : 31-10-2023 10:38

Başkan Alan: Fiyat Farkı ve Fesih Hakkına İvedi Çözüm Bekliyoruz

Başkan Alan: Fiyat Farkı ve Fesih Hakkına İvedi Çözüm Bekliyoruz

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İdris Alan, kamuya iş yapan oda üyelerinin fiyat farkları ve fesihlerden doğan problemlere yönelik ivedi çözüm beklediklerini söyledi.

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İdris Alan, kamuya iş yapan oda üyelerinin fiyat farkları ve fesihlerden doğan problemlere yönelik çözüm talep etti.

Konu ile alakalı açıklamalarda bulunan Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İdris Alan; “Üyelerimizin uzun süredir yaşadığı sorunların başında fiyat farkı ve fesih hakkı verilmesi geliyor. Kamuya iş yapan firmalarımız, uzun süreli projelerde karşılaştıkları fiyat farkı gibi ek maliyetler nedeniyle zorluk yaşıyor. Fiyat farkı, malzemelerin maliyetlerinde yaşanan değişiklikler, döviz kurlarındaki dalgalanmalar veya diğer etkenler nedeniyle projelerin maliyetinin öngörülemeyen şekilde artmasına neden olabiliyor. İş yapan üyeler, bu konuda daha fazla esneklik ve destek talep ediyorlar. Bu problemler nedeniyle işlerini fesheden Üyelerimiz ciddi problemler yaşıyor. Fesih hakkının da daha net ve adil bir şekilde düzenlenmesi gerekiyor. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanımız Sn. M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun da bu konuda tavrı bizleri destekler nitelikte. Bütün iş dünyası temsilcilerinin mutabık kaldığı bu konuda devlet büyüklerimizden istirhamımız, iş dünyasının sesine kulak verilmesidir.” İfadelerini kullandı.

mehmet karakılıçmehmet karakılıç