YEREL
Giriş Tarihi : 24-07-2023 17:26

Eczacılık Fakültesi İlk Öğrencilerini Alacak

Eczacılık Fakültesi İlk Öğrencilerini Alacak

Fırat Üniversitesi son yıllarda yaptığı atılımlarla bölge üniversitesi unvanını hakeden başarılara imza atıyor.

Geçtiğimiz yıl Resmi Gazete’de yayımlanarak Fırat Üniversitesi’nde Eczacılık Fakültesi kuruldu. Kurumsal çalışması tamamlanarak açılan Eczacılık Fakültesi 3 bölüm ve 10 Anabilim Dalı ile ilk öğrencilerini almaya hazırlanıyor.

Tercih listesinde yer alan Fırat Üniversitesi Eczacılık Bölümü bu yıl 50 öğrenci alarak eğitim faaliyetlerine başlayacak.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Seval YILMAZ, tercih yapacak olan aday öğrencileri Fırat Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’ne davet etti.

Eczacılık mesleğinin çok geniş bir çalışma yelpazesine sahip olduğunu belirten Prof. Dr. YILMAZ, “Eczacılık Fakültesi mezunları sadece serbest eczanelerde çalışma imkânına sahip değillerdir. Farklı alanlarda çalışabilme imkânlarınız bulunmaktadır. Örneğin hastane eczanelerinde veya akademik hayatta üniversitelerde çalışabilirsiniz. Mezun olduktan sonra Klinik Eczacılık ve Fitofarmasi alanlarında uzmanlık yapabilme ve uzman eczacı olarak hastanelerde çalışabilme imkânına sahipsiniz. Bunun dışında ilaç, tıbbi cihaz ve kozmetik sanayinde de çalışabilirsiniz” dedi.

Prof. Dr. Seval YILMAZ, Fırat Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nin daha çok Eczacı ağırlıklı, genç ve dinamik akademik kadrosuyla, çağdaş ve yenilikçi bir eğitim anlayışıyla eczacılık eğitimi vermek üzere hizmet edeceğinin de altını çizdi.

mehmet karakılıçmehmet karakılıç