YEREL
Giriş Tarihi : 18-07-2023 15:20

Şehirler Arası Otobüs Terminali Elazığ’a Vizyon Katacak

Şehirler Arası Otobüs Terminali Elazığ’a Vizyon Katacak

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın 11 Ana Başlıkta 100 Projesi’nden biri olan Şehirler Arası Otobüs Terminali’nin yapımının tamamlanmasıyla, Türkiye’nin önemli turizm duraklarından olan Elazığ’a gelecek misafirlere ve Elazığlılara daha düzenli, temiz ve konforlu bir ulaşım imkanı sunulmuş olacak.

YENİ, MODERN VE ÇAĞDAŞ

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın, şehre vizyon katacak bir projesi daha tamamlanmak üzere. Elazığ’ın uzun yıllardır beklediği yatırımlardan olan Şehirler Arası Otobüs Terminali inşa çalışmaları, hızla ilerliyor. Kentleri, sınırları dışına bağlayarak yeni, modern ve çağdaş bir terminal gereksinimini karşılayacak, şehrin vitrini olacak Şehirler Arası Otobüs Terminali; konumu itibarıyla da şehrin trafik yoğunluğunu rahatlatacak.

ŞEHİRLER ARASI OTOBÜS TERMİNALİ’NDE 49 ADET PERON BULUNUYOR

Güney Çevre Yolu üzerinde yükselen ve 8.348 m² kapalı, 6.556 m² de yarı açık alana sahip olacak yeni terminal binasında yolcuların tüm ihtiyaçları düşünüldü. Bu kapsamda terminal bünyesinde; 49 adet peron, şoför dinlenme odaları, 18 adet dükkân, 2 adet restoran-kafe, 42 adet bilet gişesi, mescitler, büfe ve çocuk oyun alanları yer alacak. Öte yandan tamamlanma noktasına gelen Şehirler Arası Otobüs Terminali, çevre düzenlemesiyle yapısal ve bitkisel peyzaj çalışmalarının ardından hizmete sunulacak; değişen ve gelişen Elazığ’ın vizyonuna vizyon katacak.

 “VATANDAŞLARIMIZIN DAHA KONFORLU SEYAHAT ETMELERİNE OLANAK SAĞLAYACAK”

Otobüs terminali gibi şehrin ilk giriş kapısı görevi gören mekânların o kentin genel durumu hakkında bilgi verdiğini ifade eden Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları; “Elazığ’ımıza değer katan dev projeleri tamamlayarak kıymetli yatırımları bir bir vatandaşlarımızın hizmetine sunmaya devam ediyoruz. Elazığ’ımıza kazandıracak olduğumuz önemli yatırımlardan biri de, Şehirler Arası Otobüs Terminali… Büyüyen ve gelişen Elazığ’ımızda vatandaşlarımızın daha hızlı ve konforlu seyahat etmelerine olanak sağlayacak Yeni Şehirler Arası Otobüs Terminali'mizin çalışmalarını kısa sürede bitirip modern terminal binamızı hemşehrilerimizin hizmetine sunacağız.” dedi.

 “YAŞANABİLİR, MARKA ŞEHİR HEDEFİYLE HALKIMIZA HAK ETTİĞİ HİZMETLERİ KAZANDIRIYORUZ”

Başkan Şerifoğulları; “Şehrimizin vitrini olacak yeni terminalimiz, ilimize gelecek misafirlere ve vatandaşlarımıza daha kaliteli hizmet imkanı sağlayacak. Uzun yıllar Elazığ’ımıza hizmet edecek olan yeni ve modern terminal binamız şimdiden şehrimize hayırlı olsun. Yaşanabilir, marka şehir hedefiyle halkımıza hak ettiği hizmetleri kazandırmak için mücadele ediyor, çok önemli yatırımlarımızla aziz şehrimiz Elazığ’ımızı geleceğe hazırlamaya devam ediyoruz.” ifadesinde bulundu.

mehmet karakılıçmehmet karakılıç