YEREL
Giriş Tarihi : 03-03-2023 10:56

Başkan Yıldırım: Palu'nun Sesini Duyuyoruz

Başkan Yıldırım: Palu'nun Sesini Duyuyoruz

AK Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, Palu İlçesi’ndeki kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili açıklama yaptı. Başkan Yıldırım, “Palu'nun sesini duyuyoruz” dedi.

AK Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, 6 Şubat günü yaşanan Pazarcık ve Elbistan merkezli depremlerde hasar alan yapılar, bilim adamlarının önümüzdeki sürece ilişkin öngörüleri ve Kentsel Dönüşüm çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu.

YILDIRIM: PALU İLÇEMİZDEKİ SÜRECİ VE VATANDAŞLARIMIZIN TALEPLERİNİ DE DİKKATLE TAKİP EDİYORUZ

Başkan Yıldırım, “6 Şubat tarihinde yaşadığımız afetin açtığı yaraları hızla kapatmaya çalışıyoruz. Bilim insanlarının öngörüleri, Doğu Anadolu fay hattındaki hareketlenmenin Palu-Bingöl arasına sıçrayabileceği yönünde. Hem zikredilen bölgede, hem de yurdumuzun hiçbir yerinde yıkıcı depremler olmamasını niyaz ediyor ancak uyarıları dikkatle takip ediyoruz. Palu ve zikredilen risk alanına yakın olan ilçelerimizde de hasar tespit çalışmaları yapılmaktadır. Tespit ve itiraz sürecinin tamamlanmasının ardından yeni konutların yapım süreci hızlıca ilerleyecektir. İlimizin her noktasında olduğu gibi, bilimsel olarak öngörülen yeni bir depreme en yakın ilçemiz olması hasebiyle  Palu ilçemizdeki süreci ve vatandaşlarımızın taleplerini de dikkatle takip ediyoruz” ifadelerini kullandı.

YILDIRIM: RABBİMİZ ÜLKEMİZİ VE İLİMİZİ HER TÜRLÜ AFETLERDEN MUHAFAZA BUYURSUN

Palu ilçemiz kadim bir kültürün beşiğidir. Kültür ve mekan arasında sıkı bir etkileşim mevcuttur. Bu kadim kültürün, kendi öz yurdu olan mevcut ilçe merkezinde yaşamaya devam etmesi talebini destekliyor ve katılıyoruz. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız tarafından yeni konutların yerleri belirlenirken birçok teknik, sosyal ve ekonomik kriterler incelenmektedir. Mevcut yerleşkenin zemin etüdleri, geoteknik veriler, hasarlı yapı stoku dağılımı ve yoğunluğu, sosyal doku, ticaret donatıları ve vatandaşlarımızın talepleri bunlardan bazılarıdır. Devletimizin bu süreçteki en önemli önceliği deprem güvenliğidir. Bakanlığımız bu konuda uzman, tecrübeli ve liyakat sahibi bir Kurumdur. Bizler Palu'muzun sesini duyuyoruz. Milletvekillerimiz ve Belediye Başkanlarımızla birlikte vatandaşlarımızın tercih ve hassasiyetlerini destekliyor, aktarıyor ve takip ediyoruz. Bilimin ve tekniğin kabul edeceği, kıymetli vatandaşlarımızın can güvenliğinin üst seviyede sağlanacağı bir ölçüde hareket edileceğini biliyoruz. Rabbimiz ülkemizi ve ilimizi her türlü afetlerden muhafaza buyursun” şeklinde konuştu.

 

mehmet karakılıçmehmet karakılıç