YEREL
Giriş Tarihi : 16-03-2023 23:04

EBUAŞ’tan hızlı ve kaliteli hizmet

EBUAŞ’tan hızlı ve kaliteli hizmet

EBUAŞ’ın vizyonu daha yaşanılır bir Elazığ için kurumsal yapısıyla pratik verimli ve kalıcı projeleri ile hizmette daha ileri seviyelere ulaşıp vatandaşımızın hizmetine sunmak. EBUAŞ’ın misyonu ise belediyemiz ile birlikte Elazığ halkının sosyal, kültürel ve ekonomik ihtiyaçlarını karşılamak adına görev ve yetkileri çerçevesinde hızlı ve kaliteli bir hayat sürmesine katkı sağlamaktır.

Dünyada ilk defa 18 metre uzunluğunda, körüklü, bataryalı, elektrikli, 0 emisyonlu otobüsler (ELBÜS) Elazığ'da toplu taşımada kullanılıyor.

Elektrikli otobüs olan ELBÜS, elektrikli araç ve otobüs türüdür. Elektrik depolayan otobüsler büyük ölçüde akü elektrikli otobüslerdir. Benzin, mazot, sıvılaştırılmış doğalgaz, sıkıştırılmış doğalgaz ile çalışan otobüslerin yerini almakdadır. Elektrik araçda depolanmadığında, dış güç kaynakları ile temas yoluyla sağlanır.

Dünyada ilk defa, 18 metre uzunluğunda, elektrikli, körüklü, sıfır emisyonlu tamamen yerli ve milli olarak kendi mühendislerimizin dizayn ettiği ve imalatını yaptığı elektrikli otobüsleri ilimizde hizmete sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Sadece Elazığ’da değil, Türkiye ve dünyada, şehir içi ulaşımına yeni bir perspektif katarak, çevreyi kirletmeden şehir içi ulaşımın nasıl yapılacağının en güzel örneklerinden biridir.

ELBÜS çağımızın temel sorunları olan çevre kirliliği, enerji tüketimi ve bakım maliyetlerine çözüm bulan toplu taşıma aracıdır.

ELBÜS’lerin araç bakımları ve şarjları EBUAŞ Genel Merkezi’nden yapılmaktadır.

ELBÜS’lerin elektriği yine EBUAŞ bünyesinde Güneş Enerjisi Santrali (GES) ile üretilmektedir.

EBUAŞ bünyesinde Mürü (Yünlüce) Köyü Akpınar mevkiinde yapılan ve 990 kw/h gücündeki güneş enerji santrali ELBÜS’lerin elektrik ihtiyaçlarını kendi içerisinde sağlamaya yaramaktadır. Kendi enerjisini kendi üreten Belediye olma yolunda 87 bin 143 m² alan üzerine inşa çalışmalarını başlattığımız yılda 5 milyon kilowatt elektrik üretecek olan GES projemizin ilk etabını tamamladık. GES projemiz ile yIllık ortalama 1,517 GWh enerji üretimi yapılmaktadır.

EBUAŞ A.Ş. ile Cumhuriyet Meydanı ve 15 Temmuz Demokrasi Meydanı ve Yer Altı Otoparkı uygun fiyata vatandaşlara hizmet veriyor.

Şehrin otopark ihtiyacını karşılamaya yönelik bir yatırım olarak hayata geçirilen Cumhuriyet Meydanı projesi toplamda 22.000 metrekare kapalı alana sahip iki katlı ve 945 araç kapasiteli modern yer altı otoparkıdır. Ayrıca şehir kimliğine değer kazandıracak 15 Temmuz Demokrasi Meydanı ve Yer Altı Otoparkı projesi inşa çalışmalarında sona yaklaşıldı. Proje kapsamında, toplam 7.000 metrekare kapalı alana sahip iki katlı 224 araç kapasiteli yer altı otoparkı inşa edildi. Alanın üst kısmı ise 15 Temmuz Demokrasi Meydanı ve Kapalı Çarşı ile bütünlük oluşturacak şekilde yeniden düzenlenerek 11 bin metrekarelik bir meydan çalışması gerçekleştirildi.

Ayrıca EBUAŞ bünyesinde Elazığ Belediyesi’nin sosyal belediyecilik anlayışı ile;

- Kültürpark Yaşam Alanı

- Harput Dibek Coffee Shop

- Harput Arasta Restaurant & Cafe

- Harput Konukevi Butik Otel

- Harput Musiki Müze Cafe

- Harput Basın Müzesi Cafe

- Kentköy Yaşam Alanı

- Fethi Sekin Mesire Alanı

- Cip Mesire Alanı

ile hizmet vermeye devam etmektedir. Önümüzdeki sayılarımızda her hafta bir tesisimizin detaylı tanıtımını yapacağız.

 

AdminAdmin