SPOR
Giriş Tarihi : 30-03-2023 13:18   Güncelleme : 30-03-2023 13:19

Elazığ Belediyesporlu 3 Boksörümüz Çeyrek Finalde

Elazığ Belediyesporlu 3 Boksörümüz Çeyrek Finalde

Genç Erkekler ve Kadınlar Türkiye Ferdi Boks Şampiyonası Muğla’da devam ediyor.

61 ilden 448 erkek ve 236 kadın sporcunun katılımıyla Muğla’nın Ortaca ilçesinde düzenlenen şampiyonaya Elazığ Belediyespor Kulübü 5 sporcu ile katıldı.

26 Mart’ta başlayan ve 1 Nisan’da oynanacak olan final maçlarıyla sona erecek olan şampiyonada 3 boksörümüz çeyrek finale yükselirken, 2 boksörümüz ise şampiyonadan elendi.

Şampiyonada 52 kiloda mücadele eden Merve Nur Atay Aydın’lı rakibi Kübranur Birlik’i, 67 kiloda mücadele eden Yusuf Mert Varol Sakarya’lı rakibi Muhammet Berat Öztürk’ü ve 80 kiloda mücadele Ömer Yürekli ise Antalya’lı rakibi Erman Ertosun’u ve mağlup ederek çeyrek finale yükselme başarısı gösterdiler.

Şampiyonada ayrıca 57 kiloda mücadele eden Elazığ Belediyespor’lu boksörümüz Ezgi Öztürk ve 50 kiloda mücadele eden Alara Keleş rakiplerine mağlup olarak şampiyonadan elendiler.

YARI FİNALE YÜKSELMEK İÇİN MÜCADELE EDECEKLER

Elazığ Belediyesporlu boksörlerimiz Merve Nur Atay (52 kilo) çeyrek final maçında İstanbullu rakibi Zeren Erol, Yusuf Mert Varol (67 kilo) Bursalı rakibi Tarık Ahmet Çelebi ve Ömer Yürekli (80 kilo) ise Adanalı rakibi Hüseyin Ege Tekdemir ile karşı karşıya gelecek.

ANTRENÖR CEMİL DÖNDÜ’DEN BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI’NA TEŞEKKÜR

Muğla’da devam eden Genç Erkekler ve Kadınlar Türkiye Ferdi Boks Şampiyonası’na ilişkin açıklamalarda bulunan Elazığ Belediyespor Kulübü Boks Takımı Antrenörü Cemil Döndü, Elazığ Belediyespor Kulübü olarak şampiyonada başarılı sonuçlar aldıklarını ifade etti.

Şampiyonaya 5 sporcu ile katıldıklarını kaydeden Döndü, “Elazığ Belediyespor Kulübü olarak şampiyonada 5 sporcu ile yer aldık. Bu şampiyonaya çok iyi hazırlanmıştık. Bu doğrultuda bununda karşılığını aldığımızı görüyoruz. 3 sporcumuz çeyrek finale yükselme başarısı gösterdi. İnanıyorum ki bu şampiyonadan madalyalarla döneceğiz. Uzun bir dönemin ardından Belediye Başkanımız Sayın Şahin Şerifoğulları’nın talimatıyla 2021 yılında tekrar aktif hale getirilen Elazığ Belediyespor Boks Takımı'mız 2 yıl içerisinde önemli başarılar elde etti. Bu başarıları sürdürmeye devam ediyoruz. Başarılı sonuçlar almamızda çok değerli Belediye Başkanımız Sayın Şahin Şerifoğulları’nın büyük emekleri vardır. Her daim maddi ve manevi olarak yanımızda yer aldı. Kıymetli Başkanımıza şahsım ve sporcularımız adına teşekkür ediyorum. İnşallah bu başarılarımız artarak devam edecektir.” dedi.

mehmet karakılıçmehmet karakılıç