YEREL
Giriş Tarihi : 07-10-2022 23:16

TÜRK DÜNYASI KÜLTÜR ŞÖLENİ

TÜRK DÜNYASI KÜLTÜR ŞÖLENİ

Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu ve Türk Dünyası Kültür Sanat ve Sinema Vakfının müştereken düzenlediği Türk Dünyası 7.Belgesel Film Festivali Gala ve Ödül Töreni ile kültür şöleni başlıyor.

TC Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü, Türk Dünyası Belediyeler Birliği katkıları ile Devlet kuruluşları, Üniversiteler, Meslek Örgütleri, Sivil toplum kuruluşları Medya ve İletişim teşkilatları katkıları ile imece yoluyla yapılan Türk Dünyası 7.Belgesel Film Festivali ödül Gala ve ödül töreninden sonra Ödül alan filmlerin ilk gösterimleri Burası Türk Dünyası Kültür Şehrinde yapılıyor.

Gösterimler, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Makedonya, Macaristan, Bosna Hersek, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Osmaniye, Adana vs. son olarak Niğde’de Şehit Ömer Halisdemir nezdinde tüm şehitlerimi anısına yapılacak.

Şölen hakkında açıklamada bulunan Türk Dünyası Gazeteciler Federasyon Başkanı Menderes Demir ‘’Katkı sağlayan T.C Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Mehmet Nuri Ersoy, Türk Dünyası Belediyeler Birliği Başkanı Uğur İbrahim Altay beye, Proje ortağımız tüm kurum kuruluşlara, destek veren kültür sanat insanlarına ve Festival kurullarına teşekkürlerimi sunuyorum’’

AdminAdmin