YEREL
Giriş Tarihi : 05-01-2023 23:43   Güncelleme : 07-01-2023 15:28

Türk Dünyası Ödüllü Filmler Kültür Kervanı Samsundan Yola çıkıyor

Türk Dünyası Ödüllü Filmler Kültür Kervanı Samsundan Yola çıkıyor

Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu öncülüğünde Belediyeler, Üniversiteler, Meslek örgütleri,sivil toplum örgütleri  ile İletişim ve Medya kuruluşlarının müştereken düzenlediği “Türk Dünyası Ödüllü Filmler Kervanı “ Samsundan yola çıkıyor.

Türkiye Cumhuriyetinin yüzüncü yılında Samsun Büyükşehir Belediyesi katkılarıyla, 19 Mayıs Üniversitesi, Avrasya Medya ve  iletişim Konfederasyonu katkıları ile Samsun Gazeteciler Cemiyeti ev sahipliğinde 07 ocak 2023 tarihin de Türk Dünyasından ödüllü filmler gösterimi Samsun da yapılıyor..

Konuyla İlgili Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu Başkanı Menderes Demir şu açıklamayı yaptı” Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu olarak Türküye Cumhuriyeti’nin 100. yılı anısına” TÜRKİYE İKİCİ YÜZ YILDA LİDER ÜLKE” “7 Bölge 7 Şehir 14 Gösterim” sloganı ile Atatürk’ün Kurtuluşu başlattığı Samsundan “Türk Dünyası Kültür Kervanı” programını başlatıyoruz. Kervanımız Türkiye’nin yedi Bölgesinde 7 şehirde 14 gösterimle Türk Dünyası’nın ödüllü filmleri gösterimini yapacağız.

Bu gösterimlerin ilki için ev sahipliği yapan Samsun Gazeteciler Cemiyeti başkanı Mehmet Yazıcı bey başta olmak üzere Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir beye,19 Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal beye  ve AVKON Genel Başkanı Şakir  Gürel beye, destek veren kurum  ve kuruluşlara teşekkür ediyorum” dedi..

Demir gösterim yayılacak filmler konusunda şunları açıkladı Türk Dünyası Ödüllü Filmler Gösterimi Azerbaycan, Kırgızistan, Kazakistan, Özbekistan, Türkmenistan, Tataristan, Makedonya, Macaristan, Bosna Hersek, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Özerk Türk Cumhuriyetleri ve Türkiye’den; Türkiye ve Dünyanın değişik bölgelerinde festivaller dahil birçok platformlarda ödül almış filmler gösterilecek” dedi..

AdminAdmin