YEREL
Giriş Tarihi : 05-02-2024 16:33

Başkan Şerifoğulları’ndan 6 Şubat Depremi Anma Mesajı

Başkan Şerifoğulları’ndan 6 Şubat Depremi Anma Mesajı

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, asrın felaketi 6 Şubat depremlerinin yıl dönümünde yayımladığı anma mesajında, “Elazığ’ımızın da aralarında bulunduğu 11 ili etkileyen 6 Şubat depremlerinde yaşamlarını yitiren vatandaşlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum. Rabbim, ülkemizi bu tür afetlerden korusun.” dedi.

Başkan Şerifoğulları mesajında şunları kaydetti:

 “Ülke olarak bizleri derinden sarsan 6 Şubat depremlerinin üzerinden bir yıl geçti. Ülkemizin yaşadığı en büyük afetlerden biri olan asrın felaketinde on binlerce insanımızı kaybettik. Yitirdiğimiz canların acısı hala yüreğimizde canlılığını korumaktadır.

6 Şubat depremi, ülkemizin ve şehrimizin bir gerçeği olan deprem felaketine karşın daha duyarlı ve bilinçli olmamız gerçeğini bir kez daha ortaya koymuştur.

Şüphesiz geleceğimiz açısından atılacak en önemli adım depremle yaşayabilmeyi öğrenmek, yapı stoklarımızı depreme dayanıklı hale getirmektir. Devletimizin desteğiyle şehrimizde eski yapı stokunun yenilenmesi adına güçlü adımlar atılmıştır. Can ve mal güvenliği esaslı oluşturulan planlama doğrultusunda şehrimizi yeniden yapılandırırken, hedefimiz halkımızın güven içerisinde yaşayacağı, minimum riskin bulunduğu modern bir kent oluşturmaktır.

Yaşadığımız bu büyük acılardan ders çıkararak bilim ve teknolojinin tüm imkânlarını kullanarak şehirlerimizi güvenli hale getirmek adına tüm gayretimizi ortaya koymaya devam edeceğiz.

Bu vesileyle 6 Şubat depreminde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı ve sabırlar diliyorum. Rabbim, ülkemize ve milletimize böylesi afetleri bir daha yaşatmasın.”

mehmet karakılıçmehmet karakılıç